1

Téma: Titio Bass aneb český kutil stále žije

Zdravím,
rád bych Vám tu představil tak trošku sebe a hlavně pak svojí novou baskytaru.

Tak na úvod musím říci, že nevím o tom, že bych byl nějak hudebně nadaný. Kytáru jsem v ruce mnohokrát nedržel a basu až do nedávna vůbec ne. No ale znáte to, o zkouškovém člověk dělá všelicos, aby se na chvilku odtrhl od učení a já jsem z nějakého podivného důvodu začal horlivě přemýšlet nad tím, že si vyrobím baskytaru. Na začátku prázdnin už jsem měl celkem jasnou představu, a tak jsem se mohl vesele pustit do práce. Vědel jsem rovnou, že to bude těžší, než jsem si představoval, ale s dvěma měsíci téměř každodenní práce jsem stejně nepočítal...

A teď k věci, která Vás jistě zajímá víc - samotné base.
Je to čtyřstrunná bezpražcovka vcelku standardních rozměrů. Tělo i průchozí krk je z olše, hmatník z blíže neurčeného palisandru, na některé detaily a kryt snímače je použita dýha palisandru santos. Hmatník je pro použití s nehlazenými strunami nalakován epoxidovým lakem.
Snímač je MM4 od R.M. pickups, vypínatelná aktivka od Michalíka a k dispozici je i přepínání módu humbuckeru.

Ke zvuku se vyjádřit nemohu, neb nemám žádné srovnání, ale hlavní je, že to nějak hraje, no ne?

Nějaké obrázky:
[img=01]http://satiqwow.wz.cz/files/titio_bass/Final_01.jpg[/img]
[img=02]http://satiqwow.wz.cz/files/titio_bass/Final_04.jpg[/img]
[img=03]http://satiqwow.wz.cz/files/titio_bass/Final_08.jpg[/img]
[img=04]http://satiqwow.wz.cz/files/titio_bass/Final_10.jpg[/img]

Dokonce jsem se u výroby občas natáčel, takže pokud někoho zajímá, jak tahle basa vznikala...
http://www.youtube.com/watch?v=sr0wcbJm5Jg

0 xLajků:

2

Re: Titio Bass aneb český kutil stále žije

Hodně nekonvenční tvar, ale jinak opravdu moc pěkná práce. Trpělivosti zdar!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

Hezkýýýýýýý!!! smile smile smile smile

Obdivuju bláznivý lidi, co si jednoho dne řeknou "Budu hrát na basu!" a začnou tím, že jednu postaví. smile

Krásná práce. smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

Ty vole, ta je moc krásná!
Odkud jsi, to by mě hodně zajímalo vyzkoušet...
jak drží na těle na popruhu?
A co nějaké zvukové ukázky?
Olše na krk je celkem netradiční....

Fakt pěkná, všechny 4 palce hore smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

5

nevím jestli se mi to líbí nebo ne big_smile je to ale každopádně úlet smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

6

Dobrý, dobrý, hodně zajímavé. Všichni zde máme vzácnou příležitost vidět první kousek budoucího koncernu Fillabass & spol.  smile

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Wagon (22. 10. 2011 11.17:17)

karadam napsal:

první kousek budoucího koncernu Fillabass & spol.  smile

Taky mně to tak přijde. Člověk, který dokáže vyrobit tak krásný a zajímavý nástroj by se tím měl živit. Zákazník si může vymyslet cokoliv.....jeho přání bude vyslyšeno smile  P.S. Úplně ulítávám z té hlavy..... smile

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

8

Seš šikula!  smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

9

Štěpán Axman napsal:

Odkud jsi, to by mě hodně zajímalo vyzkoušet...

No s 5cm nilonovým popruhem zůstane tak, jak si ji člověk nastaví.
Zvuková ukázka možná bude, až se na to trochu naučím big_smile .
Olši jsem použil, protože byla prostě po ruce...

PS: Neví někdo o nějakém slušném učiteli v Praze? Asi bych přecijen potřeboval nějaké vedení do začátku...
A díky za kladné ohlasy.

0 xLajků:

10

axlík tak jako já asi nenašel úchyta na popruh:) Po dlouhé době se mi fakt líbí něco, co nevypadá jako klasika, video mě děsně bavilo. Skvělá práce!

Fill napsal:

PS: Neví někdo o nějakém slušném učiteli v Praze? Asi bych přecijen potřeboval nějaké vedení do začátku...

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=1485

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

11

Paráda... jen tak dál...

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

12

Paparatzzi napsal:

axlík tak jako já asi nenašel úchyta na popruh:)

Jo no, černé straplocky byly namontovány hned po nafocení smile
Dik za nasměrování na učitele..

0 xLajků:

13

Ha, no tos mě rozsekal - vždycky sem přijde nějakej nováček a říká: mám si koupit Squiera nebo SXko... A ty předvedeš takovou skvělou práci! Mimochodem, máš výborně vybavenou dílnu, to je všechno tvoje?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

14

To čumim. Jsem si prvně myslel, že to jsou housle.

Fender Precission US, Skvér SP s SD SPB-3
YAMAHA TRB 5p
MXR d.i.+M80, DBX 160A, Roland MICRO CUBE BASS, H&K Basskick 300, Mesa Boogie M6 CARBINE
Trace Elliot Club #X
Trace Elliot AH250SMX; Trace Elliot 1048h; Trace Elliot 1518;
0 xLajků:

15

joko napsal:

Mimochodem, máš výborně vybavenou dílnu, to je všechno tvoje?

bych řekl, že to tak nějak patří k těm šikovnejm rukám.
Moc pěkný - sice tyhle "barokní kudrlinky" na basách nemusím, ale po řemeslný stránce věci...no co říct brada až na zemi.

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

16

Už jsem to tu viděl včera a vůbec nevěděl, co k tomu napsat smile Ta hlava mě zaujala snad nejvíc, klidně bych si ji nechal líbit i na base s konzervativnějším tělem. Před řemeslnou prací, prezentovanou v pěkném videu, klobouk dolů (určitě budou souhlasit všichni z mé kategorie, kteří akorát mění struny big_smile). Prostě je hustý začít tím, že si nejdřív basu postavíš a pak na ní zkoušíš hrát (jak už to psal Tao).

0 xLajků:

17

Wagon napsal:

P.S. Úplně ulítávám z té hlavy..... smile

Myslím, že takhle hlavy dělá Vivian na base Logos II, takže nic novýho. Ale provedený je to pěkně, to jo. Hlavně aby to hrálo.

Trace Elliot Club #3
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: m3 (22. 10. 2011 15.31:31)

Wagon napsal:

P.S. Úplně ulítávám z té hlavy.....

ta hlava neni zas zak netradicni tu uz sem videl na vic basach idyz spis na el. kontrabasech.. treba Nedovi NSdesign nastroje takovi maj smile

jinak pekny smile jenom mi trochu nejde pod fousy ta zkosena dynamika doho tela s rovne nasazenym snimacem koncem krku a drzaken na struny...  big_smile  trochu hnidopiske uznvam, ale pak by se mi to asi libilo este vic smile

trochu tu osu hlava krk snimac kobyla pootocit tak o par stupnu kolem konce krku ve smeru hodinovejch rucicek smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

m3 napsal:

ta hlava neni zas zak netradicni tu uz sem videl na vic basach

Já taky, neříkám, že je ouplně origoš, jen se mi líbí...."bezhlavý jezdče" yikes

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass

0 xLajků:

20

To se to vyrábí, když ti tam hraje Rádio Beat : ))     

Krásnej kousek samozřejmě!

0 xLajků:

21

Fill napsal:

PS: Neví někdo o nějakém slušném učiteli v Praze? Asi bych přecijen potřeboval nějaké vedení do začátku..

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9590

zrovna slušňák nejsem, ale rád vedení poskytnu smile (chtěl bych si na to brnknout smile) )

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

22

Ono dnes je asi opravdu těžké přijít s něčím fungl novým. Ta hlava se samozřejmě nezrodila jen v mé hlavě. Stejně tak ten houslový svitek a inspirace houslemi jako taková tu byly už dřív. Ale když to člověk má skutečně vyrobit, tak přijde na to, že by potřeboval trochu víc informací, než jen tu inspiraci a konkrétní tvar a rozměry si nakonec stejně musí navrhnout a nakreslit sám.

Za to vybavení dílny jsem moc rád, co Vám budu povídat smile , ale nemohu říct, že je moje. Prostě táta také rád kutí...

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: zneuzivatel (22. 10. 2011 21.18:29)

vizuálne moc zajímavé 
kolik to váží?

jinak přeji minimálně tak pevnou vůli jakou jsi měl při stavbě i při učení se hraní hlavně na bezpražec

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

24

To mě chceš říct, že tohle kutění je "jen" koníček? Tomu se mi nechce věřit. Ale píšeš, že nápad vznikl během zkouškovýho, takže vyučenej asi nejsi. Ach jo. Komplex, že nic neumím, se nadále prohlubuje smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

25

Fill napsal:

Ono dnes je asi opravdu těžké přijít s něčím fungl novým. Ta hlava se samozřejmě nezrodila jen v mé hlavě. Stejně tak ten houslový svitek a inspirace houslemi jako taková tu byly už dřív. Ale když to člověk má skutečně vyrobit, tak přijde na to, že by potřeboval trochu víc informací, než jen tu inspiraci a konkrétní tvar a rozměry si nakonec stejně musí navrhnout a nakreslit sám.

Já si nemyslim, že je neustále zapotřebí přicházet s něčim novym. Je to pěknej kousek, ale jenom mě přijde, že bude nepohodlná na hraní v sedě - že tam ten výřez s houslovym designem bude tlačit do stehna...

Fill napsal:

Za to vybavení dílny jsem moc rád, co Vám budu povídat smile , ale nemohu říct, že je moje. Prostě táta také rád kutí...

Myslel jsem si, že má tvůj táta třeba nějakou firmu, ale jestli to máte jenom jako koníček, tak klobouk dolů. A to tam taky asi trávíte dost času, ne? wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

26

Lidé, co jí měli v ruce a měli k tomu co říct, tvrdili, že je na basu celkem lehká. Sám jsem ji ještě nevážil, i když už jsem na to také několikrát myslel. Na dlouhé hraní v sedě to opravdu nebude úplně ono, ale mně hra v sedě stejně nějak není úplně pohodlná, tak mi to nevadí.

A vyučený skutečně nejsem. Mám pocit, že vcelku všeobecné vždělání, které jsem zatím absolvoval, mě nic moc použitelného nenaučilo, ale to bych se asi neměl moc divit, že? smile
Zato naučit se hrát, to asi bude oříšek. Myslím, že samotná výroba basy byla ta lehčí část hmm...

0 xLajků:

27 Naposledy upravil: Wagon (23. 10. 2011 12.43:48)

DalajVladan napsal:

Komplex, že nic neumím, se nadále prohlubuje smile

Jejda, neblázni s mindrákama wink Fill má zřejmě talent, cit pro manuální práci, pro dřevo...nakonec sám píše, že jeho táta je kutil a ono se to dědí..... cool

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass

0 xLajků:

28

Štěpán Axman napsal:

Odkud jsi

Jablonec n./N. + Praha

Štěpán Axman napsal:

Perfektně. Jak si ji dáš, tak zůstane.

Štěpán Axman napsal:

Třeba se s Fillem domluvím a nahraju. Když jsem ji jel otestovat na nahrávadlo jsem ani nevzpomněl.

Štěpán Axman napsal:

Netradiční jo, to jsem Fillovi taky říkal, nicméně je tam aktivní karbonová výztuha, tak by to mohlo být OK.

zneuzivatel napsal:

kolik to váží?

Řekl bych něco lehce přes 3,5 kg.

Fill napsal:

Lidé, co jí měli v ruce a měli k tomu co říct, tvrdili, že je na basu celkem lehká.

Potvrzuji.

Jinak je to fakt moc pěkná práce, zvlášť na Fillovu prvotinu. Drobnůstky na dodělání a vylepšení by se našly, ale i tak se mi ta basa moc líbí. Zvukově je rozhodně poměrně bohatá (přepínání humbuckeru paralelně - singl - sériově + přepínač pasiv - aktiv). Nejvíc se mi líbil zvuk v aktivním módu a překvapivě v pozici singl. Má to takový správně dřevitý zvuk ne nepodobný kontrabasu.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

29

Aidamos napsal:
Štěpán Axman napsal:

Odkud jsi

Jablonec n./N. + Praha

+ Hořovicko (to, že jsem každý den jezdil do školy kolem dílny, kde se vyrábí Spectory a NS Design kontrabasy, jsem zjistil až teď, kdy už se tam skoro nevyskytuji big_smile )

Aidamos napsal:
Štěpán Axman napsal:

Netradiční jo, to jsem Fillovi taky říkal, nicméně je tam aktivní karbonová výztuha, tak by to mohlo být OK.

No konkrétně tam jsou zalepené 2 karbonové pásnice a mezi nimi vložená jedna klasická dvoucestná výztuha, ale to je ostatně vidět na videu smile

0 xLajků:

30

Krásná práce, vzhledově mě to neoslovuje, ale precizně zpracováno. Snad jen jak jsem sledoval to video v mnoha bodech by se dal vymyslet jednodussi (a preciznější) způsob zpracování. Nicméně pokud tě to dlátem a pořízem baví smile.... Snad jen, že i já jsem měl tu čest s RM humbuckery a mohu doporučit jen výměnu. Zvlášť když jsi investoval do nadstandartů jako karbonové výztuhy apod, ta basa by si zasloužila lepší snímač.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

31

Fill napsal:

No konkrétně tam jsou zalepené 2 karbonové pásnice a mezi nimi vložená jedna klasická dvoucestná výztuha, ale to je ostatně vidět na videu

Áááá, soráč, jsem slepoň, toho odkazu na video jsem si nevšim. Teď jsem to zkouknul. Paráda.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

32

použít olši na krk je magořina ... olše mám doma tři prdele, dělám s ní, na tělo je samozřejmostí .... ale krk má bejt javorovej ... jde o fyzikální vlastnosti dřeva ... tedy o pružnost, pevnost, houževnatost, stálost, citlivost na tlak, vlhkost, teplotu, na to, jak ten strom rostl ... olše NENÍ konstrukční dříví, nemá jasně orientovanou strukturu, je tak trochu homogenní ve všech směrech (jasně, že není), nemá výrazná vlákna (nejde o vzhled), olše nemá nosnost a pružnost ... a v neposlední řadě jde o zvuk, javor je extrémně dobrej ... zvukově ... jinak, klobouk dolů před odvahou a prací, pokud nejsi profík řemeslník s dílnou, jistě tě to stálo dost emocí a rozvažování ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

33

normalne tenhle typ videi v pulce vypinam ale tohle sem si fakt vychutnal. Skoda ze mam vobe ruce levy. Koncert pro dlato a primou pilu...

0 xLajků:

34

spider napsal:

...

S tím snímačem je mi to jasné a do budoucna se počítá s výměnou. Jenže v době, kdy jsem to rozhodoval, jsem si nebyl vůbec jistý, jak to všechno dopadne a jestli se mi to vůbec podaří dotáhnout do konce. Hlavním cílem bylo, aby to "nějak hrálo". Proto tato levná, ale rozměrově (snad) typizovaná varianta umožnující přechod k něčemu lepšímu...

woody napsal:

...

Možná to je magořina, to zatím nevím a na předchozí zkušenosti se odvolat jaksi nemohu, ale zatím to nevypadá, že by to mělo nějaký problém a ladění to drží. Navíc ten krk není žádná jazzová vyzáblotina a tyhle fošny byly nařezané a uskladněné ještě před tím, než jsem se narodil, takže o tvarovou stálost moc velké obavy nemám smile. Zbytek holt ukáže čas.

0 xLajků:

35

Klobouk dole, před takovym odhodlání. A věřim že (hlavně s tim dlátem) to bylo neskuteční sraní. Ale výsledek parádní, i když vzhledově to není můj šálek čaje, tak tady se nedá jinak než smeknout, obzvláště my, pro který je vrchol kutilství zašorubování šroubku big_smile

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

36

woody respektuje napsané i prožité ... a ještě k tomu uskladnění ... na to sere pes ... to fakt nejni důležitý ... olše je zralá za dvě sezony ... jen nejni vhodná jako konstrukční dříví, no ...
třeba buk ... může bejt starej sto let ... ale pořád má tvarovou nestálost +-10% na základě vlhkosti vzduchu  a je plastifikovatelnej jak guma ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

37

Pěkná práce. Také by mě zajímalo, co všecko už si před tím dělal, práce pořízem, dlátem, jisté pohyby, perfektní ostří, úchopy, postavení u ponku, .. naznačuje letité zkušenosti. Ale zas, jak píše pavouk, vydlabávat ručně díru pro snímač .. smile Totálně obdivuju ale rýsování linek skalpelem bez opory. To bych určitě nikdy nezvlád ... to ještě tak se trefim teslicí podruhý na stejný místo big_smile

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Kubš (24. 10. 2011 21.59:04)

woody napsal:

použít olši na krk je magořina

je to atyp, ale dělá se...
http://www.thomann.de/cz/rickenbacker_3 … 0a2263b3b1

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

39 Naposledy upravil: Faky77 (24. 10. 2011 22.34:03)

OT: knoby na tom ricku sú ako päsť na oko, inak je to pekný nástroj

0 xLajků:

40

Woody má pravdu v tom co píše o materiálu a vlastnostech, jinak je to pěkná a hlavně obdivuhodná práce. Předchozí zkušenosti jsou asi jasné (se dřevem, ne třeba s basama) to co na videu vypadá snadné je ve skutečnosti složité. A vybavení je sice kutilské, ale zdá se perfektně udržované. Třeba ta hoblovka, takovou znám a seřídit ji je nadlidský úkol smile a taky chodí (zdá se) moc pěkně...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

41

pipa napsal:

Třeba ta hoblovka, takovou znám a seřídit ji je nadlidský úkol smile a taky chodí (zdá se) moc pěkně...

JJ... Jestli se nepletu tak je to starej kovodružstvo rychnov n. kněžnou i s protah. mostíkem... Nebo ne? Já jsem si jí dlouho sháněl a letos v zimě se mi to konečně povedlo... A ohledně seřízení... Nože se daj seřídit v poho. Já to dělal na hodinky i na hranol a v pohodě. A to jsem o hoblovce nevěděl vůbec nic, jen to co jsem nastudoval na netu.

woody napsal:

.... ale krk má bejt javorovej

tak to nemůžu uplně souhlasit...

0 xLajků:

42

woody napsal:

ale krk má bejt javorovej

já se s nesouhlasem přidám.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

43

Ta hoblovka je fajný kus výbavy, to jo. Miluji hlavně ten zvuk v první půlsekundě, když motor jede ve fest skulzu a celé se to dává do pohybu tongue . Nože jsem seřizoval na hranol jen po nabroušení a docela to šlo, i když hodně pomalu a nervy také dostaly zabrat. Horší je zařídit správnou polohu těch stolů a tam mi asi chybí nějaké znalosti, protože jsem tím strávil celý den a stejně jsem to moc nevylepšil. A ten protah by taky asi mohl šlapat lépe hmm  Nevím no, třeba by to chtělo zase dát nabrousit nože a část neduhů by opět ustoupila do pozadí...

A ta díra na snímač, no... Já bych ji vzal i frézkou mít tam tak rovnou plochu, po které bych mohl jet, nebo frézu s dlouhou stopkou a ložiskem pro použití šablonky. Takhle mi nezbylo, než vzít to dláto, ale většinu materiálu jsem si stejně odvrtal forstnerovým vrtákem...

0 xLajků:

44

woody napsal:

ale krk má bejt javorovej

to je stejná pravda asi jako že jediný dobrý pivo je plzeňský...

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

45

Fill napsal:

Horší je zařídit správnou polohu těch stolů a tam mi asi chybí nějaké znalosti, protože jsem tím strávil celý den a stejně jsem to moc nevylepšil

jo tak na to jsem se vyprdnul, i když tam to ta moje taky trochu kulhá...

el BassTardo napsal:

že jediný dobrý pivo je plzeňský

smile

0 xLajků:

46

SMETS napsal:

Horší je zařídit správnou polohu těch stolů a tam mi asi chybí nějaké znalosti, protože jsem tím strávil celý den a stejně jsem to moc nevylepšil
jo tak na to jsem se vyprdnul, i když tam to ta moje taky trochu kulhá...

No právě...má ji švára a u tohoto jsem se fakt navztekal...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků: