1

Téma: GK 212 NEO vs. homemade

Zdravím kolegovia možno ste si všimli istú dobu sa pokúšam zohnať GK 212 NEO k hlave GK1001RB II ktorá má 450W do 8ohm a 700do 4 ohm ..a keďže sa zatiaľ žiaden v bazári neobjavil zvažujem kúpu nového, ktorý by ma vyšiel zhruba 550€ ..ďalšou variantou ktorá sa teraz naskytla je doma robený box v podstate tvarovo, rozmerovo kópia práve toho GK 212 NEO a vyšiel by ma zhruba 270€ .. bol by osadený EMINENCE DELTA-12A a hornou titan Selenium /ak by som chcel môžu ísť aj iné/. V procese výroby vypadal takto http://www.upnito.sk/0/fvgfc2w2yp3dn3h6 … gdqsew.jpg http://www.upnito.sk/0/gqaaa9zfvcr3k5rj … fnyfvc.jpg. A popravde nevyznám sa moc v tom a viem, že tu na fóre sú šikovní ľudia a tak by som sa rád spýtal, čo hovoríte má cenu kupovať tú kópiu v tým, že by som zhruba polovicu ušetril? vopred Vám ďakujem za každý názor, návrh, pripomienku ...

0 xLajků:

2

Re: GK 212 NEO vs. homemade

Můj názor je že určitě si sehnat tu bednu GK 212, měl sem tu možnost jí mít půjčenou na týden a má to koule! Váží jen něco přes 20 kilo takže utáhneš i sám a spolu s Ampegem SVT3 sem si nemoh stěžovat. škoda že sem úchyl na ampegy, jednou až budu starší pořídim Galliena a bude klid big_smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

3

Keby to záleží na mne je jasné, že beriem to NEO 212 lenže moja peňaženka má opačný názor a tak sa vo mne odohráva obrovská vojna. Práve teraz prišlo ku mne ďalšie plus pre to GK v podobe zľavy 50€ čiže by ma stála 510€ do ktorých mi "zopár" desiatok eur chýba.. lenže musím sa rozhodnúť rýchlo, posledný box a ďalšie prídu až o mesiac a pol.

0 xLajků:

4

no mne to nepride nejak extra sexy zpracovany kdyz kouknu na fotky ze stavby Nookovo soundelirii.. ale kdyz si vemes ze jen ty repra vyjdou na cca 200 eur.. tak ta cena spatna neni ..  pokud si to muzes vyzkouset a bude se ti libit jak to hraje tam proc ne...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

m3 napsal:

no mne to nepride nejak extra sexy zpracovany

preto som to sem zavesil a ukázal lebo viem, že sú tu ľudia ktorí sa v tom vyznajú.. osobne som si to tiež porovnával so sondeliriami smile popravde hlavné čo ma na tej možnosti láka je viacmenej tá cena inak by som nerozmýšlal smile

0 xLajků:

6

Jestli potřebuješ postrčit k GK, tak... strk  smile  Za ty peníze je to dobrá volba. Co se týká bedny na zakázku, tak třeba Nook (Soundelirium) by ji asi udělal kvalitněji a určitě ještě o něco lehčí, ale myslím, že bys neušetřil.

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

7

jimmy napsal:

třeba Nook (Soundelirium) by ji asi udělal kvalitněji a určitě ještě o něco lehčí

to si taky myslím... se Soundeliriem tu jsou obecně jen pozitivní zkušenosti... výhodou navíc je, že bys měl box přesně podle svých představ a ne jen nějakou sériovku, která by ti některým z jejích parametrů třeba nemusela stopro sednout...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

8

jimmy napsal:

Jestli potřebuješ postrčit k GK, tak... strk

ja by som povedal, že som postrčený až moc, hlavne tá cena ma postrčila, na thomane ho majú za 535€ tuším a u nás ho majú za 560, lenže donedávna mali tých 510 ale potom som im písal, či ho majú na sklade a pozerám na ďalší deň a cena bola o 50€ vyššia. A tak som im písal, že čo sa stalo kvoli čomu to, to som sa však nedozvedel ale ponúkli mi ho za pôvodnú cenu čo mali uvedenú a ešte som teda veľa vecí nevidel u nás lacnejších ako na thomane tak neviem či tá 510€ bola správna ale každopádne ma to teší, že majú taký prístup.

0 xLajků:

9

hofa napsal:

se Soundeliriem tu jsou obecně jen pozitivní zkušenosti

písal som si už dávnejšie s Nookom ohladom boxov ale myslim, že ked som to prepočítaval s prevozom by to vyšlo ešte drahšie ako to GK smile

0 xLajků:

10

m3 napsal:

no mne to nepride nejak extra sexy zpracovany

Sexy coby designový či trendový přívlastek mi zcela nesexy ježí chlupy až na prdeli....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

11

spider napsal:

Sexy coby designový či trendový přívlastek mi zcela nesexy ježí chlupy až na prdeli....

ja nevim mne to bavi big_smile pac nemusis vysvetlovat co presne se ti na tom libi nebo ne..  cool

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

Udělat si custom bednu na to člověk musí mít fakt přesnou představu co chce, klasicky pak člověk neví co s tim a pak se to těžce prodává pod cenou.. Což u značkovejch beden většinou neni až takovej problém. No těžký rozhodování..  smile

0 xLajků:

13

v pořípadě potřeby úspory zkus kontaktovat CHECHA cabs...2x12 s deltama cca 7k nová

ale jinak samozřejmě spíš jetýho GK....to je tak 8,5-10tis kč...tzn. 350-400oir

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

Kubš napsal:

samozřejmě spíš jetýho GK....to je tak 8,5-10tis kč...tzn. 350-400oir

keby o nejakom vieš tak ti za tip dám ešte kludne aj 50€čo ušetrím wink ale bohužial čakám už dlhšie ale nič také som neobjavil  hmm

0 xLajků:

15

byl asi před měsícem na bazaru big_smile

0 xLajků:

16

Kubš napsal:

byl

big_smile to je minulý čas .. z USA alebo pod sa to asi dovažať neoplatí.. takže neviem či sa mi oplatí čakať kým sa nejaký ďalší objaví na bazári  cool

0 xLajků:

17

Já bych určitě počkal až se něco objeví.. Kdo si počká ten se dočká smile

0 xLajků:

18

Tiger napsal:

Kdo si počká ten se dočká smile

čakám, čakám zatiaľ som nič také zaujímave nepostrehol na inzerátoch wink takže sa blíži pomaličky ale isto deň D kedy ak sa nič iné neobjaví rozhodujem medzi novým GK neo 212 alebo handmade bedňou, ale to je nazačiatku spomenuté o čo ide. Tak ak by sa tu našli nejaký znalci pridávam nejaké obrázky zo stavby handmade boxu bol by som rád ak by ste sa vyjadrili
.. Vďaka cool
http://www.upnito.sk/0/fvgfc2w2yp3dn3h6gvhr8dyxe3gdqsew.jpg
http://www.upnito.sk/0/gqaaa9zfvcr3k5rjdq2zmcadszfnyfvc.jpg
http://www.upnito.sk/0/rr66ecnspbcr5wunsvng6gs89jeqnv6h.jpg
http://www.upnito.sk/0/mcj482m8y6awdex8wpfr3kz3xhxz43b3.jpg

0 xLajků:

19

tak jestli se teda můžu vyjádřit:
jaká je to tloušťka - 15mm? Pokud jo, pak by nejspíš (dle mého citu) neškodilo přidat na výztuhách - na každou stěnu bych dal aspoň tři a dozadu a dopředu taky wink
Pokud je to 18mm, pak OK. Nechápu moc ty výztuhy "naplocho" - takhle moc ztužit nebudou , asi to mají být jen opěrky pro ozvučnici, že? Dát je nastojato mohly být mnohem užitečnější, takhle jen přidávají hmotnost, ozvučnice se dala chytit lištou kolem dokola. Jinak to asi nějak funkční bude, nechci hanit, výsledek uslyšíš big_smile

K osazení - asi bych nedal ani Deltu 12 ani tohle titanium selenium, ale to už je věc názoru/preferencí/uší. Osobně si myslím, že pokud už něco stavím/nechávám si stavět, mělo by to být z principu lepší než běžná produkce, nebo splňovat mé specifické požadavky na zvuk. Pokud výsledná DIY bedna je ta nejlevnější možná varianta, postrádá pro mě její stavba smysl. Ale to je jen můj názor. Jako - pokud by sis připlatil (když už koketuješ s variantou 550Eur za G-K) alespoň za nějaký neodym (Deltalite, B&C 12HPL64, Kappalite, RCF MB12N251...) byla by bedna nejen lehčí, ale pravděpodobně by i líp hrála...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

20

Ďakujem za odpoveď popravde som dúfal, že sa ozveš  wink.. Ja som túto bedňu nedával robiť iba chlapík od ktorého mám basu spomenul, že práve začína robiť taký box a čo ma na tom zaujalo bolo najmä to, že by som mohol mať podobný box za polovičné peniaze a ako študent je každé evríčko dobré .. Keby to neriešim - prachy .. tak vieš, že aj u teba som  sa pýtal ale to by asi vyšlo drahšie ešte asi ako aj to GK za 500€ + ešte doprava z CZ .. aj bazary som presondoval a stale nič ... Ale ak by si vedel o nejakom riešení tak kludne navrhni možno sa dohodneme wink a ak nič tak asi nakoniec vezmem aj to GK big_smile

0 xLajků:

21

jimmy napsal:

Jestli potřebuješ postrčit k GK, tak... strk

tak myslím, že už je to konečne za mnou ... http://kytary.cz/gallien-krueger-neo-212-ii/HN096796/ výpredaj ..cena 425 myslím, že oproti našim 560 bude fajn a bude plniť svoju úlohu aj keď je z tu zatracovaných kytar.cz  cool

0 xLajků:

22

Neviem či sa mi sem niekto mrkne, ale dnes mi prišiel ten box, hra to super, ale bohužiaľ ma jednu chybičku .. tolex ktorý pokrýva bedňu je na jednom mieste porušený akoby od nárazu .. čo by ste odporúčali mám vrátiť/ reklamovať .. bol kupovaný z kytary.cz za 425€ ..ak by sa sem niekto dostal a mal skúsenosti bol by som vďačný za každú radu

http://www.upnito.sk/0/y36y3c2cy98ezhj8bqb9z7fmfpzpcxc5.JPG
http://www.upnito.sk/0/yk7hjte942qyg2ugbvgssjb6vwwhh98u.jpg

0 xLajků:

23

Reklamovat nebo vyžádat slevu, pakliže Ti to zas tak moc nevadí. Mně osobně by to přímo sralo, dostat poškozenou novou věc, ale je to na Tobě.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

24

jasne jasne som im písal hneď, že žiadam buď nejakú kompenzáciu alebo to aj vrátim prinajoršom.. je to krásny box.. a keby je to z druhej ruky kašlem na to ale takto keď som zaplatil za novú vec by som chcel to za čo som zaplatil.. uvidíme čo odpíšu inak im ide späť aj keď asi na vlastné náklady .. tomu sa hovorí zmiešané pocity.. aj radosť, že konečne som sa dostal k niečomu vytúženému a hneď problémi  hmm

0 xLajků:

25

neříkám, že by mě to nesralo, zkusil bych vymámit slevu, ale znáte to ... převzetím potvrzuješ, že bylo zboží opticky v pohodě ;-) ... rozhodně by mě to nestálo za nějaké vracení / reklamování ... max. 2-3 maily, už to je dost námahy řešit takovou prkotinu ... takovou odřeninu máš ani nevíš a nepředpokládám, že bys tu bednu měl vystavenou doma ve vitríně ;-)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

26

DalajVladan napsal:

neříkám, že by mě to nesralo, zkusil bych vymámit slevu, ale znáte to ... převzetím potvrzuješ, že bylo zboží opticky v pohodě ;-) ... rozhodně by mě to nestálo za nějaké vracení / reklamování ... max. 2-3 maily, už to je dost námahy řešit takovou prkotinu ... takovou odřeninu máš ani nevíš a nepředpokládám, že bys tu bednu měl vystavenou doma ve vitríně ;-)

smile tiež rozumné vyjadrenie .. uvidím čo mi odpíšu a či vôbec odpíšu a potom sa rozhodnem smile ale nedalo mi sem nenapísať predsa len máte tu s kytarami a podobnými záležitosťami viac skúseností ako ja smile

0 xLajků:

27

peSko napsal:

tomu sa hovorí zmiešané pocity.. aj radosť, že konečne som sa dostal k niečomu vytúženému a hneď problémi  hmm

Ťukanec není problém - přece. Jestli hraješ a koncertuješ, tak jich ta bedna za čas pochytá dost a brečet kvůli každýnu asi nebudeš. A pokud jsi sháněl, vymejšlel co by, nakonec za dobrý peníz sehnal a dal bys z domu, pak jsi buď estét nebo ... Pokud je prodejce solidní, očekával bych satisfakci ve formě strun nebo tak nějak.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

28

radoozz napsal:

Pokud je prodejce solidní

hm....solidni, solidni prodejce by takovouhle vec nabizel jako B-stock a uz v e-shopu popsal vadu.
Asi bych se pokusil je na to upozornit a vyzadat slevu, uz jen z duvodu didaktickych

0 xLajků:

29

Jasně, mně by to rozhodně nevadilo. Ale už z principu bych to nějak řešil. Kdyby to nechával tak každý, tak by se potom nemuseli ani přímo v GK namáhat ať to vypadá 100%-

Gallien Krueger + MM... wink
0 xLajků:

30

Takže dostal som milú odpoved od nich ani sa nesnažili hrať sa na to že sa nič nestalo ale napísali celkom vtipny mail... : Dobrý den,
velice se omlouváme za stav aparátu, o němž jste měl být předem informován. Bohužel správce objednávky Vás, vzhledem k rychlosti odbavení objednávky, nestačil kontaktovat. Kombo bylo pro svůj stav zlevněno o cca 2500,- Kč. V této situaci již bohužel nemáme příliš možností kompenzace, jediné co Vám mohu nabídnout je dodatečná sleva/poukaz na nákup v hodnotě 500,- Kč a dále registrace VIP, jež by Vám do budoucna zajišťovala 6% slevu na každý Váš nákup.
Napište mi prosím, zda jsou pro Vás navrhovaná řešení přijatelná.
Věříme, že i přes tyto nepříjemnosti nám zachováte přízeň.

a ja som si myslel, že kupujem vo výhodnej jesennej zľave a nie b-stock no čo už mal som to asi tušiť

0 xLajků:

31

peSko napsal:

dodatečná sleva/poukaz na nákup v hodnotě 500,- Kč a dále registrace VIP, jež by Vám do budoucna zajišťovala 6% slevu na každý Váš nákup.

to ber... to za ten ťukanec stojí. Stejně si myslím, že to na tebe zkusili a nevyšlo jim to  smile

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

32

kurowec napsal:
peSko napsal:

dodatečná sleva/poukaz na nákup v hodnotě 500,- Kč a dále registrace VIP, jež by Vám do budoucna zajišťovala 6% slevu na každý Váš nákup.

to ber... to za ten ťukanec stojí. Stejně si myslím, že to na tebe zkusili a nevyšlo jim to  smile

Presne tak - typickej CZ pristup. Homo homini lupus, vole.

0 xLajků:

33

kurowec napsal:

registrace VIP, jež by Vám do budoucna zajišťovala 6% slevu na každý Váš nákup

to snad má u kytar každej ne? aspoň mě to teda dali bez nějakejch keců, ani nevím proč...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

34

http://www.upnito.sk/0/mcj482m8y6awdex8wpfr3kz3xhxz43b3.jpg

Občas jsem nad tim přemýšlel,tak se dneska už konečně zeptám.
Jak je to s tímhle bassreflexem? To se akorát takhle vyřízne díra a nic dalšího se s tim nedělá?
Vypočítává se  taky nějak?

0 xLajků:

35

to sooguun: Bassreflex se vypočítává, plocha a délka určuje, na jaké frekvenci bude vzduch v nátrubku kmitat. Pokud máš požadovanou frekvenci, můžeš délku bassreflexu vypočítat tak, že se rovná tloušťce stěny boxu - upravíš podle toho plochu otvoru. Proto je někde jen výřez a někde trubka. Mám podezření, že to spousta bastlířů prostě vyřeže a doufá, že to bude nějak hrát smile Tím nemyslím kluky tady na fóru  wink

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

36

Gasi: Dík za objasnění smile  Já právě vím jak se vypočítáva bassreflex, ale vrtalo mi hlavou, jak je to s tímhle. Nenapadlo mě, že se dá použít tloušťka stěny jako délka bassreflexu smile

0 xLajků:

37

Ještě by mě docela zajímalo na kolik peněz výjde třeba jeden metr čtverečný (neumim udělat tu dvojku nahoře...:D ) 18mm nebo 15mm překližky. Tohle jsem nikdy nekupoval a začíná mě docela lákat si něco zkusit postavit smile Nikdy jsem nic takovýho nekupoval,takže nevím a rád se nechám informovat big_smile

0 xLajků:

38

Sooguun napsal:

Ještě by mě docela zajímalo na kolik peněz výjde třeba jeden metr čtverečný (neumim udělat tu dvojku nahoře...:D ) 18mm nebo 15mm překližky. Tohle jsem nikdy nekupoval a začíná mě docela lákat si něco zkusit postavit smile Nikdy jsem nic takovýho nekupoval,takže nevím a rád se nechám informovat big_smile

http://tinyurl.com/3h9zzew

0 xLajků:

39 Naposledy upravil: Sooguun (21. 10. 2011 13.18:35)

ondras napsal:
Sooguun napsal:

http://tinyurl.com/3h9zzew

To bylo trošku hnusny...:( big_smile:D Najít si cenu umím, ale spíš jsem čekal jestli tady třeba někdo odepíše. Protože bych se rovnou zeptal ještě na další věc. Jestli jí  seženu v OBI nebo něčem podobnym a jestli by mi nařezali rovnou rozměry desek který potřebuju smile

Ale každopádně jsem původní otázku podal blbě,to uznávám:D

0 xLajků:

40

Tož tos mě rozsekal big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

41

asi to nebude nikoho zaujímať ale teší ma to celkom big_smile za ten ťukanec dostanem zadarmo original obal na box smile

0 xLajků:

42

Takže v poho, ne?

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

43

paradox....já kupoval na kytary.cz "b-stock" jevící známky opotřebení.
Vyžádal sem si ho na skladě rozbalit a hle koukal na mě absolutně novej box...oni prostě ojebávaj hlavně skrz poštu....

0 xLajků:

44

a tak ja som spokojný za takú mini vizuálnu chybičku dole cca 20% + obal naň zdarma a aj dobierka bude zdarma, čo viac si priať ja som spokojný zvuk parádny možno "trošku" dosť sila ale spokojnosť velka

0 xLajků: