1 Naposledy upravil: carodej_pes (20. 10. 2011 09.35:48)

Téma: Rozbita elektronika

Moje baskytara vydava hlasite bzucive zvuky kdyz se nedotykam strun, navic nefunguje jeden ze dvou otocnych knofliku. Mam kopii precisiona a muj dotaz zni:

Lze nejak jednoduse diagnostikovat problem a pak jej eventuelne spravit? Pripadne jak byste postupovali, kdyby jste narazili na takovy problem?

Bandcamp.com – moje skladby | Instagram
Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

2

Re: Rozbita elektronika

carodej_pes napsal:

nefunguje jeden ze dvou otocnych knofliku

volume nebo clona?

carodej_pes napsal:

jak byste postupovali, kdyby jste narazili na takovy problem

sundat snímač, zkontrolovat spoje, případně přepájet, případně odstínit šachtu snímače měděnou páskou (decko to tu dneska zrovna zmínil)

případně koupit novej snímač smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

3

hofa napsal:

volume nebo clona?

clona.

hofa napsal:

sundat snímač, zkontrolovat spoje, případně přepájet, případně odstínit šachtu snímače měděnou páskou (decko to tu dneska zrovna zmínil)

případně koupit novej snímač smile

zajimave, dik. Myslim, ze se zmuzu jen na sundani toho snimace. big_smile

Alex: „Pojďte se strýčkem... Poslechněte si andělský trubky a ďábelský trombóny. Zvu vás!“
Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Lukáš (04. 10. 2011 14.00:45)

Alespoň proměřit spoje, jestli vodí (čistá cesta cca. 0 Ohm). S těmi zvuky, když se nedotýkáš strun, se potýkají lidé celkem často, ale tenhle problém se IMHO nevyřeší správným uzemněním ani propájením - pomůže až odstínění.

0 xLajků:

5

Lukáš napsal:

pomůže až odstínění.

presne  smile

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

6

nemuze bejt urvana zem na jack samici?

0 xLajků:

7

flachby napsal:

nemuze bejt urvana zem na jack samici?

lenže jemu to hrá...

Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

8

hraje to, no. smile
Diky za odpovedi, chlapci.

Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

9

hofa napsal:

případně odstínit šachtu snímače měděnou páskou

Lukáš napsal:

pomůže až odstínění.

decko napsal:

presne

hele ale kluk pise ze ma preclika ten je splitlej snimac a tudiz by nemel brumit.. pokud nema teda kopiii telebasy s jednim singlem ..

proste bych odmontovall pickguard a kouk jestli sou draty tam kde maj bejt schema preclu stahnes kdekoli, docela pekny schemata ma macho na svym vebu rmickups...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

m3 napsal:

hele ale kluk pise ze ma preclika ten je splitlej snimac a tudiz by nemel brumit.. pokud nema teda kopiii telebasy s jednim singlem ..

split neznamená vždy bezbrumenie smile napr fender dáva do US DLX  humcaceling a brumý aj tak...hento mu sposobuje tienenie.

Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Sooguun (04. 10. 2011 21.43:17)

Mě taky precl bruměl. Zkusil jsem rozmontovat elektroniku a vyložit to alobalem. Udělal jsem to hrozně rychle a dost prasácky. A dokonce i takhle mi to nebrumí dá se říct  už skoro vůbec:) Určitě to zkus. Nevěřil jsem tomu, ale vypadá to,že to funguje.
Jestli si na tom dáš ještě dokonce i trochu záležet, tak budeš třeba příjemně překvapenej:)

0 xLajků:

12

Sooguun napsal:

Mě taky precl bruměl. Zkusil jsem rozmontovat elektroniku a vyložit to alobalem. Udělal jsem to hrozně rychle a dost prasácky. A dokonce i takhle mi to nebrumí dá se říct  už skoro vůbec:) Určitě to zkus. Nevěřil jsem tomu, ale vypadá to,že to funguje.
Jestli si na tom dáš ještě dokonce i trochu záležet, tak budeš třeba příjemně překvapenej:)

Jak to presne myslis? Omotat veskere kovy a dratky do alobalu?

Místo piva kostku mozku.
0 xLajků:

13

Nene, jenom tím alobalem vystlat všechny šachty, co na base jsou (ovládání VVT pod tone plate, pod snímači) a ukostřit. Někde to zase a opět je, stačí hledat.

0 xLajků: