1

Téma: Lepší zvuk... jak?

Zdravím všechny.

Su sice stále začátečník, ale chcu už pokročit dál. Mám jen lacinou sestavu Asthon. Vcelku su spokojeny, jen by to chtelo trošku zlepšit, zesytit zvuk. Kdyz jsem hral s basou na lepším kombu Beringer (který měl i svůj ekvalizer) zvuk se mi líbil.

Proto přemýšlím, jestli si mám kupovat novou basu (max do 5 000 Kč zřejmě Cort) nebo si koupit efekt (uvažuji o ODB-3 Bass OverDrive)  a přebarvit starou basu. Efekt si mužu ponechat na basu do budoucna, ale lepší basu by už to možná chtělo. Tak prosím poraďte.

Moje hraní je zatim jenom garážové, nějaký ten metal (System of Down, Motorhead apod) a nejsem extra naročný.

Díky předem.

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Lukáš (19. 09. 2011 15.58:19)

Re: Lepší zvuk... jak?

Radil bych spíš basu anebo zkusit vyměnit snímače (otázkou zůstává, jestli se ti to vyplatí). Efektem podle mě nic nevylepšíš (jasný, je levnější a dostupnější..), když nebudeš mít dobrý zvukový základ.

0 xLajků:

3

Já mám ještě v plánu zajít do Brna s basou a zkusit si ty efekty jak to bude znít. Ale nevím, jestli si mám rovnou raději vybírat basu...

Jinak, jak moc špatné dřevo je agathis?

0 xLajků:

4

Pyroman napsal:

Já mám ještě v plánu zajít do Brna s basou a zkusit si ty efekty jak to bude znít. Ale nevím, jestli si mám rovnou raději vybírat basu...

Zkusíš si to s tvou basou a pak uvidíš, jestli to bude chtít výměnu nebo ne.
Jinak agathis podle mě není špatné dřevo, překližka bude IMHO horší, ale samozřejmě máš i lepší dřeva. Agathisem se osazují spíš levnější baskytary, ale nechci tady takhle generalizovat bo nejsem ten pravý smile

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Aidamos (19. 09. 2011 18.19:00)

Lukáš napsal:

Efektem podle mě nic nevylepšíš

+666

Pyroman napsal:

jestli si mám kupovat novou basu max do 5 000 Kč

Jestli jen do 5000 Kč, tak to si moc nepomůžeš ani tím Cortem.

Pyroman napsal:

jsem hral s basou na lepším kombu Beringer

Tak jestli máš horší kombo než Behringer, tak v tom taky může bejt zakopanej pes. A to jsem sám Behringer kdysi vlastnil a byl jsem celkem spokojenej a netvrdím že Behringer je nějaký extra šunt. To není, dělají i celkem povedený věci (za ty prachy).

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

6

pokud to na jinym kombu hraje lepsi v base problem nebude...

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

7

Jako i na mém kombu to zní v celku dobře, jen prostě ten Behringer mel svůj vlastní efekt a ekvalizer a jakoby to dokreslilo ten zvuk a připadal mi lepší. (kdyz jsem všechno vypnul...kromě samotného komba... tak zvuk byl stejny)

0 xLajků:

8

No, tak pokud to neřekne nikdo naplno tak ja jo: Z te sestavy na kterou hrajes o moc vic nevyzdimes. Pokud ti jde o zvuk podiovy, zacni u nastroje, okolo 10 000 koupíš víc než slušné použité nástroje. Pak můžeš špekulovat nad aparátem...a pak teprv nad efekty. Efektem nic nevylepšíš, je to jako cpát spojler na škodu 120.

Pokud začneš o tom, že ta basa a kombo sou dobrý a že to efekt určitě někam posune tak tohle téma zamknu. protože takových tu je stovky.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

9

Pyroman napsal:

Mám jen lacinou sestavu Asthon.

Ahoj, to je ta sestava Ashton Starter? Jestli jo, tak je samozřejmě na vině kombo, protože má 20W a je určené na domácí cvičení. Proto nemá tolik basů abys nerušil sousedy. S basou samotnou zkus najít nějakého kytaráře, nebo aspoň zkušeného basáka který by ti nástroj seřídil a celkově zkontroloval použitelnost. Takhle od stolu to nevyřešíme.
Jinak občas do Hodonína jezdím, tak bysme se mohli kouknout kde máš zakopaného psa smile

0 xLajků:

10

To by mě potěšilo, znám spíše osobně spíše hráče na kytaru a ti moc neporadí.

Přesněji mám tohle http://www.jedlickamusic.cz/ashton-ab-2-packet

0 xLajků:

11

Tak to kombo je opravdu akorát na doma.
  Jestli to nespěchá, pošli sz kdy tak míváš čas a zkusíme se nějak domluvit kdy bych přijel.

0 xLajků: