1

Téma: Věrnost zvuku aparátu

Tak...
Poslechněte si tohle
http://www.aguilaramp.com/db751_settings.htm

...jak by to bylo krásný, kdyby nějakej aparát uměl to stejný, co leze z DI, zahrát i bednou. Jako to umí glockenklang smile

P.S.: vím, že záleží i na bedně, ale předpokládal bych, že když je aparát a bedna stejné značky, mělo by z toho lézt při EQ falt to stejný, ne? Jakej má smysl DI, když je potom na stejdži ÚPLNĚ jinej zvuk než co jde do PA?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

2

Re: Věrnost zvuku aparátu

tao-kan napsal:

P.S.: vím, že záleží i na bedně, ale předpokládal bych, že když je aparát a bedna stejné značky, mělo by z toho lézt při EQ falt to stejný, ne? Jakej má smysl DI, když je potom na stejdži ÚPLNĚ jinej zvuk než co jde do PA?

chachacha a to se ptášty? ted? když nad tímhhle uvažuji již několik let....

jinak...co charakter PA když hraješ z DI big_smile:D:D big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Kubš napsal:

co charakter PA když hraješ z DI

Tak to už přímo neovlivníš, žejo. Ale když zvukařovi posíláš úplně něco jinýho, než slyšíš, jsou stížnosti "...a von mi ten zvuk tak zkurvil!" drobátko srandovní.  smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

Hmm, je fakt, že teda zvuk DI se mi líbí asi úplně nejvíc. To mám jako ten Aguilar zahodit nebo co? big_smile

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

5

Klusi: hmmmmmmmmmm... Jo. big_smile

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Klusi (06. 09. 2011 21.05:09)

Hehe, a mám pak dát vědět kam, co? wink

Moc nevěřím, že bych z toho Glocka vytáhl takovou čistotu, která mě neovlivní bedna a prostor. Mám čím dál větší dojem, že to je o celkovým naladění beden + prostoru a že vliv zesilovače až takovej není....

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

7

Heheh, slyšel jsem to ve kšeftě i naživo a tak bych řekl, že může... ;-)

0 xLajků:

8

tao-kan napsal:

Heheh, slyšel jsem to ve kšeftě i naživo a tak bych řekl, že může... ;-)

tfuj...to musí bejt ale ošklivej zvuk big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

Zajímavý, ale tak nějak jsem to tušil. Na pódiích bude podle mě ta změna taky dost různá, podle toho, jaký materiály se kolem budou vyskytovat (jiný akustický podmínky). Jinak příjemnej zvouček tý '75 smile A až mě překvapilo, o kolik byl zvuk aktivky míň náchylný na změnu nahrávání DI versus MIC...

0 xLajků:

10

tao-kan napsal:

Jakej má smysl DI, když je potom na stejdži ÚPLNĚ jinej zvuk než co jde do PA?

Na tohle lze odpovědět úplně stejně jako na základní otázku Života, Vesmíru a vůbec.  42

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků: