1 Naposledy upravil: Silvio Manuel (02. 09. 2011 18.59:50)

Téma: Alžběta Prknářová dobývá Vesmír aneb trocha alternativy z Chodska

tak  , tak jsme to nahráli  - 13 písní za jedinej víkend  a namíchali opět 13 písní za jedinej víkend a takhle nějak se nám to povedlo pro mě to bylo první nahrávání v mejch dědkovskej letech,  nu a tad jsem se rozhodl ukázat jednu z našich písní......

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … 0-rmek.wma

já sem nahrával na Spectora přes MXR80 přímo linkou a ve studiu jsem jako odposlech sestavu z mýho GB, všechno jsme jeli najednou celá kapela v jedný místnosti, zpěv je z větší části dozpivanej , některý zeména "scat" pasáže jsou ponechaný z pracovního zpěvu.....

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Aidamos (02. 09. 2011 19.10:39)

Re: Alžběta Prknářová dobývá Vesmír aneb trocha alternativy z Chodska

Ta kytara (hlavně na začátku) je brutálně nepřesná a taky trochu kulhá rytmika u sóla na kazoo. Jinak OK. Poměrně dobrej text, zajímavě (dobře) zazpívaný. Rád bych slyšel i ty další věci, z tohohle si nějaký komplexnější obrázek neudělám.

P.S.: A přimlouval bych se místo WMA za MP3 (lze ho přehrát ve fóru zabudovaném přehrávači).

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

Mně se to líbí. Očividně to není vysloveně profi nahrávka, která obletí všechny rádia, tak srát na nějaký nepřesnosti. Spousta lidí mi tu asi nadá do ňoumů, že s takovým přístupem se nedá nikam dojít, ale ... Hudba má být přeci o zábavě, dobrém pocitu atp. No ne?!

Aidamos napsal:

P.S.: A přimlouval bych se místo WMA za MP3 (lze ho přehrát ve fóru zabudovaném přehrávači).

Hehe, v tomhle asi Linux Sux, páč na widlích mi to přehrává i wma :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Aidamos (02. 09. 2011 20.00:09)

kurcatovium napsal:

Aha, no každopádně WMA jako takové samozřejmě přehraju, ale ne v tom webovém integrovaném přehrávači, musím si to stáhnout do kompu. Rád bych věděl jaká bude situace na Win, kdybych sem hodil něco v OGG. Sorry za OT.

0 xLajků:

5

OT:

kurcatovium napsal:

Aidamos napsal:

Aha, no každopádně WMA jako takové samozřejmě přehraju, ale ne v tom webovém integrovaném přehrávači, musím si to stáhnout do kompu. Rád bych věděl jaká bude situace na Win, kdybych sem hodil něco v OGG. Sorry za OT.

Na Widlích mi to wma taky nepřehrává  v přehrávači  (Chrome). Můžu to zkusit ze svejch linuxů  big_smile  ale ted mi to za to asi nestojí ...

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

6

Karel Plíhal by asi koukal:-) Dobrý:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

7

Dobrý , mě se to líbí. Jen snad kdyby byl výraz zpěvu méně univerzální nebo civilní nebo co. Více bluesový. No nějak se mi to po pár a Plzničkách motá.  big_smile  Ale každopádně se mi to líbí. Jen tak dál. To je hlas muzikanta, který to nikam za dvacet let nedotáhla pořád u nějaké kapely začíná.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

8

díkec za veskrze pozitivní reakce... Jenom na vysvětlenou text není tak ouplně naše zásluha zplodil ho nějakej Fráňa Šrámkojc, nepřesnost v kytaře je u nás nenapravitelná protože podle kapelníka to hrajeme nepřesně my všichni okolo - hlavně já ...... to kazoo to je jenom taková sranddička která nás napadla večer před domíchávačkou v hospodě v původním aranžmá byl saxík a to před spoustou let, tkže nazkoušený to nebylo vůbec , kapelnímk nahrál dvě verze z nichž ta méně hrozná se dala na nahrávku..... konkrétně tahle skladbička se natočila na jedno jetí a kromě zpěvu a kazoo se s ní už vůbec nic nědělalo.... časem doházím nějaký další pecky z naší tvořivosti.....

0 xLajků:

9

Aidamos napsal:

Poměrně dobrej text

Silvio Manuel napsal:

Fráňa Šrámkojc

znáte verzi od Hm... ?

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Lukáš (05. 09. 2011 17.11:38)

Mě se to tolik nelíbí, ale ani vlastně nevím, co bych tomu vytkl. Každopádně jsem nic podobného neslyšel. A třeba ta roztěkaná kytara mi třeba ani tolik nevadí, jenom to, co hrajete, je dost specifický, ale aspoň budete mít jistotu trvalé fanouškovské základny.. Basa má fajn zvuk smile

0 xLajků:

11

líbí, zvuk neřeším, na demo fajn.
prostě slušně zpracovaná písnička, což narozdíl od mnoha ultra style riffovejch hustokrutopřísnejch agrometalů a bigbítů oceňuju

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

12

Hm hm, líbí pořád. To by snad ani nestálo za psaní, ale chtěl jsem upřesnit toto:

karadam napsal:

To je hlas muzikanta, který to nikam za dvacet let nedotáhla pořád u nějaké kapely začíná.

slovo -hlas- škrtněte a nahraďte slovem -názor- . Ty Plzničky mi ale daly, vyznělo to úplně jinak, než jak jsem to myslel.  tongue

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

13

tak vytahuju další pecky z našeho demáče další trochu roztěkané poetiky starejch ňoumů z venkova

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … pbhtmy.wma

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … nejpes.wma

první píseň je z novější líhně text opět někde vypůjčen, druhá písnička je z bluesovějšího ranku a je moje oblíbená ...

0 xLajků:

14

tak přidávám jeden formát MP3...

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … _remix.mp3

a jsem sám zvědav jeslivá mě to bude na opera chodit

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Aidamos (20. 09. 2011 19.09:28)

No, tak to je jinší kafe. Příběh tmy a Labutě se mi líbí moc. Nicméně Černej pes je stejně problematickej jako ta úplně první věc, co jsi sem postnul. Evidentně jakmile má kytarista zahrát na začátku něco bez rytmiky (bez bicích), tak je totálně rytmicky mimo. Zadrhává o struny, není v tom ani přesnost ani preciznost, prostě děsná křeč. Jinak pěknej zvuk basy. Ani náhodou bych nehádal Spectora, spíš něco jako pětistrunnej aktivní Precision, je v tom ten dřevitej zvuk.

0 xLajků:

16

Aidamos napsal:

...... Nicméně Černej pes je stejně problematickej jako ta úplně první věc, co jsi sem postnul. Evidentně jakmile má kytarista zahrát na začátku něco bez rytmiky (bez bicích), tak je totálně rytmicky mimo. Zadrhává o struny, není v tom ani přesnost ani preciznost, prostě děsná křeč.

No to je jeho  takovej zvláštní styl -  hraje  kovovýma prstýnkama  (a tu pravou ruku kterou to dělá si jen tak mimochodem úplně uříznul v předloktí na cirkuli a májí srostlou a dosešívanou) tohle ještě jde horší když je na koncertě v křeči a třeba v zápalu hry přestává úplně hrát jenom tak občas drkne, nebo začne písničku v úplně jiný harmonický rovině než sme zvyklý a to sme zvyklý na ledasco.... Ale bědá bědá když bych udělal nějakou parádičku nebo třeba pitomej příklep kterej tam nemám hrát to je voheň na střeše to mu zabíjí duši písničky....

0 xLajků:

17

Silvio Manuel napsal:

tu pravou ruku kterou to dělá si jen tak mimochodem úplně uříznul v předloktí na cirkuli a májí srostlou a dosešívanou

Ajaj, tak to jsem nevěděl a je mi ho líto. Mně se něco takovýho stát, tak se mi zhroutí celej svět. To je pak jakákoli myslitelná kariéra v hajzlu. Taky pak ale musí přizpůsobit svou hru svým možnostem, protože tohle posluchač nemůže vědět, a při poslechu to ním (mnou) trhá jak je to kousavý.

Silvio Manuel napsal:

Ale bědá bědá když bych udělal nějakou parádičku nebo třeba pitomej příklep kterej tam nemám hrát to je voheň na střeše to mu zabíjí duši písničky....

No, tak to je taky blbý. On sice za svoje postižení (asi) nemůže, ale na druhou stranu by měl být zvlášť s ohledem na svou hru rád, že vůbec hraje, a být tolerantní k chybám nebo parádičkám (které ještě ani nemusí být mimo) ostatních.

0 xLajků:

18

Aidamos napsal:

Ajaj, tak to jsem nevěděl a je mi ho líto. Mně se něco takovýho stát, tak se mi zhroutí celej svět. To je pak jakákoli myslitelná kariéra v hajzlu. Taky pak ale musí přizpůsobit svou hru svým možnostem, protože tohle posluchač nemůže vědět, a při poslechu to ním (mnou) trhá jak je to kousavý.

No jemu to vědomí že už by nemohl hrát na kejtru právě tu ruku zachránila.... A hrál stejně i předtím .. ... basáci se v kapele nikdy moc dlouho neohřáli... S těma jeho pošahanejma názorama a náladama ho snesou pouze totální flegmouší - náš bubeník a sólák, já sem jedinej kdo se s ním hádá..... Další stránka věci je že občas se mu povedou velice slušný písničky - třeba zrovna Příběh tmy...

0 xLajků:

19

http://www.youtube.com/watch?v=LbEhxjZuHhA

tak a kapela má po dvaceti letech první klípek.........

0 xLajků: