1

Téma: Jak zamknout kombo...?

Ahoj,
myslím, že nejeden z nás sdíli zkušebnu s jinýma kapelama .. a né vždy narazí na rozumné a spolehlivé lidi. Z finančních důvodů je ve zkušebně je jedno (moje) basové kombo používáno mnou a kamarádem. Ale jsou tam i další kapely a od nich nechci, aby mi na kombo hráli.. popřípadě dementně zkoušeli pi*oviny typu "píchnu kytaru do basového komba, ohulím to na max, použiju do toho nějaký efekt, nebo vyleju pivo na kombo a pak řeknu, že jsem to neudělal já" .. prostě ve zkratce mám o svoje kombo strach a tak bych ho chtěl nějakých způsobem zamknout, nebo nějak ošéfovat, abych k němu měl přístup jen já a ten kamarád... Něco ve smyslu "utlouct dřevěnou bednu se zámkem" ..nebo "brát si kábl do elektriky domů" .. 
Poraďte prosím nějaký tip smile díky

Squier Vintage Modified Precision Bass Amber Maple + SX Vintage Precision Bass 62 3 TS
Fender Rumble Head 350 + Fender Rumble Cabinet 4x10''
0 xLajků:

2

Re: Jak zamknout kombo...?

už to sem kdysi kdosi dával... http://www.thomann.de/cz/fullers_unilock.htm

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

3

tyyyyjo.. dost dobrý, co ti lidi nevymyslej big_smile rozlití piva sice nezabrání, ale luxusní to je big_smile

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: CharlesBass (29. 08. 2011 20.26:06)

Co kdekoli sehnat, na sběrném dvoře třeba, obyčejnou skříňku, peřiňák, prostě něco, co by mělo požadované rozměry a po případné úpravě to používat jako zamykatelnou schránku? Dalším řešením by byl profi case, který by byl zamykatelný. Výhodu by to mělo tu, že by byl lehký a vhodný k bezpečnému převozu komba na koncerty.

Skříňka - levné a velmi odolné (investice třeba jen vruty, petlice, visací zámek a trocha práce). Další výhoda by byla ta, že v případě vypáčení zkušebny zloději by nemuseli mít chuť a čas ještě dolovat nějakou nenápadnou skříňku.... To Tvé 2x10 kombo má opravdu vhodný tvar, nějaká vyšší skříňka z obývákové stěny 80tých let by se měla někde přece naskytnout....
Profi case - poměrně drahé, taky odolné, ale použitelné i pro transport.

Pokud by bylo k dispozici trafo na napájení ohradníků, neváhal bych jej připojit ke kostře zesilovače. big_smile Ovšem kreace kytaristů při sóle bys neviděl, což by byla škoda big_smile

0 xLajků:

5

hofa napsal:

Panejo! díky, možná bych byl ochotný do toho investovat. smile

Squier Vintage Modified Precision Bass Amber Maple + SX Vintage Precision Bass 62 3 TS
Fender Rumble Head 350 + Fender Rumble Cabinet 4x10''
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Aidamos (29. 08. 2011 20.26:13)

Kwik napsal:

brát si kábl do elektriky domů

K ničemu, použijou kabel vlastní. Nepomůže ani vyndat pojistku - za a) kdo to má furt vyndávat a zandávat a za b) seženou si pojistku vlastní.

hofa napsal:

Boží! Jednoduchý a poměrně levný řešení.

Nebo zamknout obal na kombo. Pořídit textilní pásek s poutky na konci, nebo ocelové lanko s očky na konci, obtočit to kolem delší strany komba plus provlíknout ušima tak aby pouzdro nešlo sundat a zamknout klasickým malým visacím zámkem.

0 xLajků:

7

hofa napsal:

Skvělá věc ten zámek za ty peníze..  na kombo (pokud to neni nějaký krásný lampový exemplář typu Fender Basmann TV) ale nemá smysl dělat case za 3-6000kč podle mně.

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

8

No tak mě napadá, když tu bylo vytahování pojistky - co ji takhle trochu vypolstrovat papírem...nebude to hrát a hned tak na to nepřijdou protože tam pojistka bude. Případně vychytanější alternativa kontakt natřít bezbarvým lakem na nehty - pojistka bude vypadat jako nespálená, ale přesto z (jim) neznámé příčiny kombo hrát nebude. big_smile Popřípadě to samý udělat s přívodní šňůrou - to by teprve běhali kolem komba v rozpacích big_smile ale to by znamenalo nosit si další šňůru.

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

9

Jo nalakovat mejdlo ...

Dobrej nápad, ale hrabat se pokaždý do pojistky ... to už by moh dát do signálový cesty třeba přerušovač od blinkrů, co?

0 xLajků:

10

Proc proste nenosit domu cepicku od pojistky???

Jinak netusim jestli ste nekdy videli vztek opice, ktera nema co chce....asi tak nejak se bude chovat homo kretenus kdyz zjistit, ze apec nehraje....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

U nás ve zkušebně jsou do zdi navrtaný takový ty skoby, co mají třeba hrolezci na skalách.. big_smile nevim jak to popsat.. big_smile prostě k tomu mám zamknutý kombo (za ucho na držení) zámkem od kola, přes kombo mám obal a ještě se mi nestalo, že by s kombem někdo hýbal... smile

Boötes lli coma ot u..
Boötes lli coma ot u..

Squier Vintage Modified Jazz Bass '70s vybíraný z více kusů, Behringer PB mutant, Jolana Diamant Bas
Hartke LH500 + SWR 410 WorkingPro
0 xLajků:

12

wostryk napsal:

ještě se mi nestalo, že by s kombem někdo hýbal

no ono aby ti na něj někdo hrál tak s ním hýbat nepotřebuje...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

13

A co takhle: Do komba nainstalovat malý dělbuch , případně i s malou dýmovničkou. Při stisknutí spínače se nezapne kombo, ale odpálí dělbuch. Byl by to dobrý kanadský žertík.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

14

Kubš napsal:

Jinak netusim jestli ste nekdy videli vztek opice, ktera nema co chce....asi tak nejak se bude chovat homo kretenus kdyz zjistit, ze apec nehraje....

právě všechny ty zámky a tak a lakovaný kontakty je budou navádět aby se v tom hrabali a zkoušeli to zprovoznit

no nejlépe to udělat tak aby nikdo nevěděl že tam to kombo je - to je strčit ho do nějaké skřínky, o které bude všeobecně známo že tam skladujete jen propocený trička nebo tak...

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

15

Pak je ještě jedna možnost , jít na zkušebnu v době, kdy je pravděpodobné , že se v tom kombu někdo neoprávněn šťourá . Při špatném rozložení sil přizvat staršího bráchu.  big_smile

Ale obecně je poněkud trapné vůbec tyhle věci řešit. Hodně bych si rozmyslel sdílet zkušebnu s někým, kdo se bude snažit obejít běžné zabezpečení aparátu proti použití. Buď bude stačit onen zámeček či zamknutý obal nebo bude muset jeden zkušebnu opustit. Ty, dotyčná opice a nebo kombo.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

16

Kubš napsal:

http://matousp.wz.cz/data/homo%20kretenus.jpg

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

17

Todle by teda vyžadovalo menší odborný zásah do komba, ale jinak taky levný a celkem definitivní, i když ne pivovzdorný.
Asi bych volil skříň, mít love tak profi case.
http://www.conrad.cz/spinac-s-klicem-2x … paign=2011
http://media.conrad.com/m/7000_7999/7500/7510/7512/751227_BB_00_FB.EPS.jpg

0 xLajků:

18

já bych volil vlastní zkušebnu smile ... za ty nervy a bordel ve společných prostorách ta úspora peněz nestojí

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

19

zneuzivatel napsal:
Kubš napsal:

http://matousp.wz.cz/data/homo%20kretenus.jpg

Takže Kubrick nevymyslel jen iPAD, ale i Rumble ... big_smile

Vlček JB4, Fender Jazz Bass Special (Japan 1985), Furch,  Peavey Foundation 5, G&L Tribute (JB2, LB100), Yamaha TRBX504
Acoustic 122, EBS HD350, Phil Jones D400
Flatwound Club #5
0 xLajků:

20

hofa napsal:
wostryk napsal:

ještě se mi nestalo, že by s kombem někdo hýbal

no ono aby ti na něj někdo hrál tak s ním hýbat nepotřebuje...

By ses divil.. tongue To kombo je přitisknutý ke zdi otvorem od kabelu, takže by si s tim pohnout musel.. nicméně nepohneš, protože ten zámek na kole je přesně akorát dlouhej.. tongue

Boötes lli coma ot u..
Boötes lli coma ot u..

Squier Vintage Modified Jazz Bass '70s vybíraný z více kusů, Behringer PB mutant, Jolana Diamant Bas
Hartke LH500 + SWR 410 WorkingPro
0 xLajků:

21

Aidamos napsal:

Nepomůže ani vyndat pojistku - za a) kdo to má furt vyndávat a zandávat a za b) seženou si pojistku vlastní.

no ja sem to kdysi delal teda nevyndaval sem ji jenom povolil ,, vetsina stouralu.. zvlast tech kery se neumi chovat k apci..tak kdyz to nehraje nzkouma proc...

Kubš napsal:

no to by ten zamek nasral este vic asi nez ta pojistka big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

22

ten jackovy zamok je skvely napad. len pri mojich 4 vstupoch by to bolo horsie sad
tiez som nieco podobne riesil, ale nejako som sa zmieril s osudom a sponzorujem lampy aj obcasnym "kretenom".

sekam dobrotu
0 xLajků: