1

Téma: Vycisteni zazloutle umele hmoty

Netusite nekdo, jak vycistit horni bilej umelohmotnej kryt na base? byla asi vystavena nakej cas nekde na slunci a jak jsou na ni v krame nalepeny samolepky, tak zezloutla vsude kolem, ale pod nima ne. Takze tam mam ted takove nevzhledne krouzky. Neda se nejak ta zazloutla cast vycistit?

0 xLajků:

2

Re: Vycisteni zazloutle umele hmoty

dá sa to vyčistiť liehom zdá sa mi že mikulík mal bieleho starého precisiona ktorý cely zažltol a niaký bezbožník sa ho snažil vyčistiť.... ale ako nové to už nebude...ved umelohmotný kryt (pickguard) sa dá vymeniť a čudoval by si sa koľko ľudí by chcelo taký vintejdž  takže kľudne nechaj tak ako je  wink

0 xLajků:

3

obávám se, se že to je klasická reakce na světlo tudíž změna nevratná (asi jako vyšisovaný tričko) - jakási materiálová degradace
na druhou stranu si myslím že se světlejší kroužky časem chytnou a dorovnaj to wink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Zdravím na fóru,

kombinateur napsal:

horni bilej umelohmotnej kryt na base

myslíš asi pickguard že?

nejlépe přidej nějakou fotografii at víme co je to za materiál/typ atd

některé nezakryté materiály prostě takhle stárnou - někdy do krásy - skus se podívat po čističích na počítačové plasty a tak vím že něco takového dělaj  může to být podobný materiíl samozřejmně zaleží na konkrétním plastu

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

5

Kubš napsal:

obávám se, se že to je klasická reakce na světlo tudíž změna nevratná

Soulož, ééé... teda souhlas.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

6

no nevim jak tohle ale u aut je na to spesl pasta....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

7

Zkus Cif, ten je tekutý a nepoškrábe!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

8

moc nechápu jak chcete vyčistit něco co je zřejmě jakousi chemickou reakci materiálu na působení světla...

0 xLajků:

9

kombinateur napsal:

Netusite nekdo, jak vycistit horni bilej umelohmotnej kryt na base?

Odšroubovat plast z basy, kup si šmirgl hrubosti 1500 nebo 2000, napust si kyblík vody a s namočeným šmirglem odbrousíš zažloutlou vrstvu pryč. Po zákroku bude plast trochu matnější, ale dá se vyleštit.

0 xLajků:

10

to ta pasta na kastle vyjd na stejno ... a nevim cemu nerozumis s reakci se slunkem obrousis jakoby tu zreagovanou vrstvu....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

11

Argo22 napsal:

a nevim cemu nerozumis s reakci se slunkem obrousis jakoby tu zreagovanou vrstvu....

ale v pohodě....akorát kua bude to vypadat opravdu hezky....ten plast to nedá..bude to vidět

0 xLajků:

12

Kubš napsal:

moc nechápu jak chcete vyčistit něco co je zřejmě jakousi chemickou reakci materiálu na působení světla...

Bohužel je to tak.

Janec napsal:

Odšroubovat plast z basy, kup si šmirgl hrubosti 1500 nebo 2000, napust si kyblík vody a s namočeným šmirglem odbrousíš zažloutlou vrstvu pryč. Po zákroku bude plast trochu matnější, ale dá se vyleštit.

Pracnost šílená, výsledek nezaručen. Pokud nemáš přístup k opravdovému profi leštění až lapování. Možná je lepší se podívat po novém kousku a pak ho na světle nechat lehce zestárnout. Pozor na přímé slunce,je to prevít  tongue

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

13

Kubš napsal:

vyčistit něco co je zřejmě jakousi chemickou reakci materiálu na působení světla

mno teoreticky to muzes zkusit i chemicky big_smile ..  ale to by nam o tommel poreferovat nekdo kdo ty chemii rozumi...  big_smile .. a sem si tudle znicil ochranny brejle kdyz sem je omylel cistil acetoem misto lihu big_smile ...

ale treba nakej peroxid nebo neco na bazi clornanu jako je savo ..by mohlo nejak fungovat big_smile .. ale spis asi ne vzhledem k tomu ze oboje se prechovava v plastovejch lahvich big_smile ..

mozna by to slo opacne oblepit zbytek basy a svitit na ti UV-lampou big_smile ..

nebo koupit novej pick ... pripadne si tam nalepit naky vlastni nalepky big_smile ..

ja osobne bych se na to vyprd aspon to ma nakou patinu wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

karadam napsal:

Pracnost šílená, výsledek nezaručen.

Šmarjá . . . roll
Dělal jsi to někdy že znáš výsledek?

0 xLajků:

15

Janec napsal:
karadam napsal:

Pracnost šílená, výsledek nezaručen.

Šmarjá . . . roll
Dělal jsi to někdy že znáš výsledek?

budeš se divit ale já třeba v podobným jo (nové logo na fender - povedlo se líp než ve fenderu.... absolutně nebylo vidět okrajů decalu...), a na plast bych si ani s takhle jemným smirglem netroufl....resp. radši bych to nechal přirozeně dožloutnout a neřešil to...pač to je jebačka

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: Duffitko (28. 08. 2011 20.36:31)

Janec napsal:
kombinateur napsal:

Netusite nekdo, jak vycistit horni bilej umelohmotnej kryt na base?

Ja mám pickguard tiež trošku poškriabaný od čistenia, ako sa dá vyleštiť?  smile
PS:niekto na fóre radil že keď chcem zmenu farby pickguardu mám ho oblepiť fóliou big_smile akurát sa mi plast nepodarilo dať dobre dole keďže je spojený káblami z knobov s basou a do toho som sa srať nechcel big_smile takže som fóliu musel odlepiť a vyčistiť bordel z lepu a teraz je plast poškriabaný tongue

Fender Precision US, Kustom DE300HD + GK 115NEO+210MBE + efekty
0 xLajků:

17

spravil by som to tak ako napísal Janec - jemný šmirgel a pekne na mokro drhnúť...potom základová farba v spreji a na to farba ktorú si zvolíš...robil som tak poškriabané plasty na dverách auta - hlavne kľučky a výsledok bol super cool

0 xLajků:

18

mam ho poskrabany a jsem rad

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

19

Faky77 napsal:

jemný šmirgel a pekne na mokro drhnúť...potom základová farba v spreji a na to farba ktorú si zvolíš...robil som tak poškriabané plasty na dverách auta - hlavne kľučky a výsledok bol super

no jestli to nevyjde draz nez koupit novej pickguard?? 

kombinateur napsal:

jak vycistit horni bilej umelohmotnej kryt na base?

co je to vubec zq pickguard a basu??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

20

No lenže ja ho mám poškriabaný dosť a veľmi rád nie som  big_smile

Fender Precision US, Kustom DE300HD + GK 115NEO+210MBE + efekty
0 xLajků:

21

woody napsal:

ad bělení:
stejný problém mají maminy se starým legem a snobským dítětem ... na netu je dost procedur, jak to trošku vylepšit, většinou SAVO nebo peroxid vodíku .... tož okoukni a vyzkoušej ...
ad broušení:
já dělám rukama, řek bych, že plasty se brousej dost na hovno, budeš muset projít procesem hrubé, jemnější, nejjemnější broušení, pak zase leštění, přitom nesmíš udělat chybu, růčo to moc nepůjde a vybavení nemáš  .... jistě narazíš na nehomogenity v materiálu, nikdy to nebude tak dobré jako povrch vytvořený vstřikovaným plastem a separátorem v úplně hladké, leštěné formě ...

neřekl bych, že se pickguardy vstřikují-to by bylo dost neekonomické a technologicky ne zrovna ideální,  podle mě se to válcuje-už jen kvůli tomu, že má většinou 3 vrstvy a pak se vysekává na lisu.

0 xLajků:

22

Ta spousta prispevku me dost prekvapila, kazdopadne diky :-) Po zvazeni vsech pro a proti volim nejprve pusobeni slunce, protoze me stvou ty krouzky a ne zluta. Samolepky na base rad nemam, asi nejsem samolepkovy typ... Kdyz nezabere slunce, vymenim celej kryt.

0 xLajků: