1

Téma: Pojedu do Brna, co tam?

Zdar všem Brňákům i ostatním. Někdy v týdnu budu muset zavítat do hlavního města Jižní Moravy, takže se tu všech optám co bych tam neměl minout.
Potřebuji vyzvednout pár věcí v Alfacompu, dostavit se za pekelníkem a u Axla. Pak taky někde musím koupit reproduktorový kabel a dost možná i záložní kytarový (důvěřuji Sommeru, ale http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 14#p255014 ). No a pak je zbytek (či začátek dle zatím neznámého harmonogramu) dne volný. Je něco, co bych v žádném případě neměl minout? Chce se někdo sejít nad sklenicí kofoly/piva/vody/džusu a poklábosit o levných basách s proradným hajzlem? No zkrátka tak...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

2

Re: Pojedu do Brna, co tam?

kurcatovium napsal:

co bych tam neměl minout

Nádraží...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

Ano, pojedu vlakem. Nádraží snad neminu... Změnilo se na něm něco za poslední 3 roky?

0 xLajků:

4

kurcatovium napsal:

Nádraží snad neminu... Změnilo se na něm něco za poslední 3 roky?

Zaleží na tom, co a s kým budeš chlastat.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

5

kurcatovium napsal:

Je něco, co bych v žádném případě neměl minout?

Skoc se kouknout do musikzone... teda je tam teda prevazne zlutooranzovo ale rek bych ze to stoji za to a sef je v prijemnej chlapek...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

A kterej den by to mělo být? Třeba by šlo zorganizovat malej baso-srázek u Axla ve zkusne?

0 xLajků:

7

No já zatím úplně nevím, nejspíš to vypadá na čtvrtek? Minisrazu se rozhodně nebráním. Můžu vzít basu anebo do batohu TCčko RH450...

0 xLajků:

8

wow TC by mě hodně zajímalo. Bylo by face to face srovnání s true lampou - hmmmmm! Axléééééééééé

0 xLajků:

9

kurcatovium napsal:

No já zatím úplně nevím, nejspíš to vypadá na čtvrtek? Minisrazu se rozhodně nebráním. Můžu vzít basu anebo do batohu TCčko RH450...

Ctvrtek rozhodne ne, to uz jsem zasekanej.
Co streda? Od 17hodin na Talichove 2a,hm?

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

10

UR napsal:

wow TC by mě hodně zajímalo. Bylo by face to face srovnání s true lampou - hmmmmm! Axléééééééééé

Jj, taky by me to zajimalo.

Jsem  TU
0 xLajků:

11

Kua, středa se zas moc nehodí mně :-/ Jak to spáchat?

0 xLajků:

12

kurcatovium napsal:

Kua, středa se zas moc nehodí mně :-/ Jak to spáchat?

Patek?
A nebo se ted jeste mezitim pootevtrela moznost toho ctvrtka, to jeste uvidim, resp budu vedet zachvili.

Jsem  TU
0 xLajků:

13

Tak jak to vypadá Axle? Pátek pro mě už zas asi není, ale dost možná se uvolní ta středa (i když čtvrtek pořád vyhovuje víc).

0 xLajků:

14

kurcatovium napsal:

Tak jak to vypadá Axle? Pátek pro mě už zas asi není, ale dost možná se uvolní ta středa (i když čtvrtek pořád vyhovuje víc).

hoja hoj, tak čtvrtek můůůžu smile

Jsem  TU
0 xLajků:

15

Díval jsem se na mail, takže čtvrtek od cca 17:30 u Axla, platí. S sebou nakonec vezmu asi jen TCčko (tzn. basu nechám doma), páč budu muset pobrat ještě nějaký věci, což by už s obojím náčiním nebylo pohodlné...

Byl bych moc rád, kdyby se ukázal UR s Cirrusem a vlastně budu rád za kohokoliv. Jsem sic tichý typ, ale o base se dá kecat i přes tenhle handicap.

0 xLajků:

16

Kdyby někdo chtěl vokoštovat ATKčko, tak možno donést, leč nikam se necpu (pokud to tak náhodou vyznělo) smile

MIJ jazz bass, H&K Basskick 200
0 xLajků:

17

bright napsal:

Kdyby někdo chtěl vokoštovat ATKčko

jasny, dondi, teda esi Axl jakožto pán zkušny svolí  smile

0 xLajků:

18

UR napsal:
bright napsal:

Kdyby někdo chtěl vokoštovat ATKčko

jasny, dondi, teda esi Axl jakožto pán zkušny svolí  smile

šourek fink.... smile

Jsem  TU
0 xLajků:

19

Tak pánové, zítra s tím tedy počítám po páté hodině. S sebou beru TCčko a snad i dobrou náladu. Telefon na Axla mám, takže je to pojištěný.

0 xLajků:

20

Já mám teda v plánu vzít ráno Cirkus na záda a dojet pak rovnou z práce.
Škoda, že nebude auto, mohl jsem vzít japončíci - ségru vod Axlova Precla  smile  sad  sad  lol

0 xLajků:

21

Kua, můj malý batoh poněkud protestuje proti aplikaci TCčka do svých útrob. Tak vám pánové dost možná přijedu jen tak nalehko :-/

0 xLajků:

22

Vem si větší...;) Přijedu minimálně s Neuserem pětkou, možná i se sádlem.. smile

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

23

Klusi napsal:

Vem si větší...;)

S krosnou bych si už připadal jako docela trotl... :-D A nic mezi tím nemám :-(

0 xLajků:

24

kurcatovium napsal:
Klusi napsal:

Vem si větší...;)

Igelitku? big_smile

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

25

kurcatovium napsal:
Klusi napsal:

Vem si větší...;)

ale kušuj, na to TC jsme opravdu zvědaví... nějak to vymysli...

Jsem  TU
0 xLajků:

26

Dragunov napsal:

Igelitku?

v igelitce dostane struny big_smile

0 xLajků:

27

Hernajs, taky bych se mrknul, ale zrovna jsem dojel zpět na Vysočinu hmm

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

28

Děkuju všem zúčastněným. I když to bylo takové dost hrrr, tak to byla parádní akce. Je fajn zase nahlédnout, kdo se skrývá za dalšími pár avatary :-)

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Štěpán Axman (12. 08. 2011 06.12:10)

hellou bojs smile

edit. :

Trošku to rozšířím, neb včera jsem už moc neviděl na klávesnici smile

Díky všem zůčastněným, zase jsme si trošku rozsířili nástrojové a aparátové obzory.
Velice se mi líbilo Klusiho nové Sádlo, ta barva je prostě famózní. Klusi, jak se jmenuje? Nějaká old modrá smile
A DalajV. udělal rozhodně dobře, když pořídíl Ampeg 410HLF, s EBS to sedí dohromady pěkně.
TCko je  fakt mašinka velezajímavá. Velikostí jako Mareček, možná ještě menší, ale možnostma poněkud dál.... zvuk taky dobrý, ale to si netroufám tolik hodnotit, chtělo by to chvilku mít na prozkoušení pořádné.
Dost dobrá byla taky kombinace Klusiho Aquilar + Ampeg 410HLF, A + A si velice pěkně rozumělo.
A s novými SBS snímači na jeho pětce Neuseru to znělo stejně dobře jako jeho čtyřka Neuser, takže výtečně smile

Za mě tedy palce hore smile

Jsem  TU
0 xLajků:

30

JJ, bylo to fine!
Díky Kuřeti, že toho Rebela nakonec do báglu nacpal a ostatním za všechny ty fošny, skříně a skříňky co dovalili.
Jen více takových akcí!

0 xLajků:

31

No sešlo se tam hodně excelentních kousků - jak živých, tak neživých big_smile

TC se mi líbilo, Sádlo ani zklamat nemohlo. Za mě ale ze včera vede URův Cirkus big_smile ... poprvé co jsem držel 35 menzuru (aniž bych to věděl:D) a jako jo - nechal bych si ten Cirkus líbit.

Jo a příště povinně na výlety k Axlovi špunty do uší. Ta jeho lampa, která se přece musí trochu okouřit, do 412 nebo 410 bedny je prostě peklo big_smile Jo a pokud nebudete mít na base nové struny nebo aspoň už jeté elixíry, tak vás Axl pěkně zjebe big_smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

32

big_smile

Ano, bylo to v mnoha směrech poučné setkání - ať už zmiňované Sádlo, Axlíkova superzbraň hromadného ničení anebo doposud nepoznaná fíčura mého ATKčka - prosté zaháknutí strun v kobyle. smile

PS - Zabahněný DRka nahradily méně zabahněný červivý warwicky.. a světe div se, rozdíl je i slyšet. big_smile

MIJ jazz bass, H&K Basskick 200
0 xLajků:

33

smile je fakt, že teda ty starý struny Brighte nedělali moc čest tvému nicku  roll

0 xLajků:

34

Jo, byl to moc příjemnej srazík i včetně závěrečného jamu! smile Mě osobně potěšil z vlastní zahrádky Neuser s SBS snímači (musím složit výrobci poklonu) a velmi příjemnej pocit jsem měl taky z URova Cirkusu. Nevím, jestli je to efekt té 35" menzury, ale krásně to mručelo v hloubkách. Narozdíl od Neuseru ta basa vůbec nenutila k nějakému pidlikání, ale naopak k takové příjemnější basovější hře... smile

Aparáty jsem moc nehodnotil, mám čím dál větší pocit, že v těchto kategoriích je to spíš o vyladění k místnosti a sednutí k bedně, než o kvalitách zesíku. Celolampa je samozřejmě trochu jinde charakterem.

Srovnání Sádlo vs Fender JB aktiv dopadlo asi lehce líp pro sádlo, ale zase se mi potvrdilo, že oba ty nástroje mají svůj zvuk. Jsou to sice oboje JB, ale sádlo hraje holt jako sádlo a fender jako fender.

Jo a ATK, byť se starýma strunama se mi taky hodně líbilo. Možná kdybych nepořizoval kdysi  prvního Stingraye a místo něj ATK, tak bych dneska třeba měl jediný hlavní nástroj... smile

Každopádně bylo to nahlas a těším se na příště.. smile

0 xLajků:

35

Ou jés! Ještě jednou (trochu zpožděně) přidám díky. Fakt to byla příjemná akce.
Několik drobných poznatků: Cirrus je super a pro mě by to byl asi celkový vítěz srazu mezi basami. Sádlo i Neuser jsou taktéž super stroje, ale abych řekl pravdu, tak jsem u nich čekal nějakou zázračnou auru sálaljící všemi směry a šířící basové dobro. To se (bohužel/bohudík) někonalo, takže zůstalo jen u toho "super nástroje" :-D Konkrétně u Sádla mě pak překvapila nízká hmotnost zejména těla, což se podepsalo nad mírnou neck-heavy tendencí. Zvukově pak naprosto super, zvlášť v Klusiho rukách úplně nejvíc. ATK taky parádní, poctivej dělník. No a z aparátů mám dost podobnej pocit jako Klusi. Všechno (až na smrtelnou celolampu) mi přišlo hodně podobné, nic nehrálo vysloveně hůř nebo líp. Všechno se mi líbilo...

0 xLajků:

36

Štěpán Axman napsal:

Trošku to rozšířím, neb včera jsem už moc neviděl na klávesnici

prase! big_smile

0 xLajků:

37 Naposledy upravil: Kubš (14. 08. 2011 16.01:24)

Klusi napsal:

Jo a ATK, byť se starýma strunama se mi taky hodně líbilo. Možná kdybych nepořizoval kdysi  prvního Stingraye a místo něj ATK, tak bych dneska třeba měl jediný hlavní nástroj...

našel sem kdesi v mailu nahrávky tvého ex-bělouše...a co myslíš - je to úplně normální MM...žádnej problém neslyším big_smile nechápu co proti němu všichni máte...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

38

Kubš napsal:
Klusi napsal:

Jo a ATK, byť se starýma strunama se mi taky hodně líbilo. Možná kdybych nepořizoval kdysi  prvního Stingraye a místo něj ATK, tak bych dneska třeba měl jediný hlavní nástroj...

našel sem kdesi v mailu nahrávky tvého ex-bělouše...a co myslíš - je to úplně normální MM...žádnej problém neslyším big_smile nechápu co proti němu všichni máte...

Právěže nic... snad jen v kontextu se skrývá, že je ATK lepší.... big_smile (no offence, taky jsem měl MM rád, teď spíš vyhrává zvuk ATKčka..)

0 xLajků:

39

Klusi napsal:
Kubš napsal:
Klusi napsal:

Právěže nic... snad jen v kontextu se skrývá, že je ATK lepší.... big_smile (no offence, taky jsem měl MM rád, teď spíš vyhrává zvuk ATKčka..)

hele ne vše je jak sadowsky....ne každá kopie předčí originál wink ale jo ATK je super to zas jo! (v pasivu uplně nejvíc)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků: