1

Téma: Jaký snímač na ESP

Mám ESP-LTD-404-VIPER, nechal jsem si na ni dát aktivní snímače EMG-35DC, zdá se mi, že ta basa do kapely má málo spodků, dostal jsem doporučení ať snímače vyměním za PASIVNÍ nebo vyměním poťák, za rozpínatelný a z té 35DC udělám pasivku i aktivku.
Poradí mi někdo svou zkušenost ať už z jiným snímačem nebo předělávkou té 35DC. Ladíme do dropA a používám ampega svt3pro a ledničku. Dík moc

0 xLajků:

2

Re: Jaký snímač na ESP

sterbyshatter napsal:

nebo vyměním poťák, za rozpínatelný a z té 35DC udělám pasivku i aktivku

Tak to s 35DC nepůjde. Ty snímače mají zabudovaný preamp a bez baterie nehrají. Vzhledem k tomu, že je to dual coil, tak by měl jít rozepnout na singl, ale to asi problém s nedostatkem spodků nevyřeší. Drop A je už docela fest nízko, takže je klidně možný, že to nedává samotná basa (případně struny)...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

jak malo spodku? myslim ze pokud se pohrajes s nastavenim tak na tehle kombinaci musi byt spodku dost

0 xLajků:

4

sterbyshatter napsal:

Poradí mi někdo svou zkušenost ať už z jiným snímačem nebo předělávkou té 35DC

Pokud se můžu nabídnout tak já mám na prodej Bartolini M34CBC viz. http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8740 jsou velikostí úplně stejný jako ty EMG 35. Pokud bys měl zájem tak SZ.

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

5

To jsem si myslel, taky, že to vybavení je ok, ale ejhle, co akce, tak mi zvukař řiká, že to je středovej zvuk a leze to do kytar z tej linky. Myslíme, že to bude snímačema, basa hraje výborně, struny mám warvicky červený 135ky. Tak právě řešimk snímače

0 xLajků:

6

sterbyshatter napsal:

struny mám warvicky červený

no já bych doporučil nejdřív zkusit změnu tohoto prvku smile je to míň invazivní wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

7

Souhlas, červený warwicky jsou jedny z nejhorších strun, s jakými jsem měl kdy čest... :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

A jaký teda doporučujete?

0 xLajků:

9

DRka nebo Elixíry...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

10

Že to leze do kytary, coože? Tak buďto špatně nastavenej apec (možná moc zkreslení nebo moc přidáváš teda středy) a nebo blbej zvukař...
Ale aby mi někdo řek:,, Hele, pane, vaše basa nehraje jako basa," tak to fakt strunama od warwiku nebude. Jesli si hrál suchou basu do linky a on ti tohle řek, tak neumí zvučit.. každopádně bych si tu ten zvuk rád poslech  tongue  a určitě kvůli tomu neměň snímače od EMG, tim to bejt nemůže, jedině jestli nemáš fakt něco špatně s elektronikou..

Každopádně teda přidej basy a uber středy, gain tak na půlku, necpi tam jiný krabičky a musí to hrát normálně.. jinak poslat do servisu..

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

11

Tak strunama to nebude smile nebo vám příjde, že Ivo s těma red warwama nemá basy? Struny sou to teda hrozný, ale spíš v tý ucinkanosti a právě že maj
vykradený středy a jestli ti zvukaři řikaj, že k nim nejedou basy, tak jednoduše přidej na preampu. Nebo jedeš PRE? A co ty puvodní snímače, taky si měl
tenhle problém?

0 xLajků:

12

Původní snímače jsem prodal, když jsem ji koupil jako novou, zrovna jsem si tam dal ty 35DC aktivky, originál na tom byly pasivky, ted lituju toho, že jsem je prodal. No napadlo mě taky to zapojení, každopádně to tovrdí jen jeden zvukař, v tom to vidim. Jo jedu PRE samozřejmě

0 xLajků:

13

Tak to máš možná špatně zapojený, jestli sis to dělal sám a nerozumíš tomu. Nech si to od někoho udělat, zkus hudebniny nějaký..

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

14

kurcatovium napsal:

Souhlas, červený warwicky jsou jedny z nejhorších strun, s jakými jsem měl kdy čest... :-)

Proboha neraďte mu takový bludy! I kdyby hrál na 5 let starý delicie, tak tady problém nebude. Máš problém někde v elektrice. Ve strunách, ani v EMG snímačích určitě ne! Dej si basu pořádně prohlídnout, pokud si nejseš jistej, že to zvládneš sám.

Edit: Zkoušel jsi jen tak pro zajímavost jinej kabel? Může to být i takhle zdánlivý "detail".

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

15

Ivo napsal:

Máš problém někde v elektrice. Ve strunách, ani v EMG snímačích určitě ne! Dej si basu pořádně prohlídnout, pokud si nejseš jistej, že to zvládneš sám.
Edit: Zkoušel jsi jen tak pro zajímavost jinej kabel? Může to být i takhle zdánlivý "detail".

Ivo napsal:

Máš problém někde v elektrice. Ve strunách, ani v EMG snímačích určitě ne! Dej si basu pořádně prohlídnout, pokud si nejseš jistej, že to zvládneš sám.

ano! možná jen špatně zapojený snímače!!!!

pochybuji, že by se zrovna EMG vyznačovaly brutálně středovým zvukem big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

16

SamNewbier napsal:

a nebo blbej zvukař...

tipoval bych nejspise toto...

0 xLajků:

17

sterbyshatter napsal:

každopádně to tovrdí jen jeden zvukař, v tom to vidim

tak to pak jo smile tobě samotnýmu přijde zvuk v pohodě? je to celý jen kvůli poznámce zvukaře?

0 xLajků:

18

Taky si myslim, že to bude nejspíš v zapojení a že ten zvuk musim dostat i z toho emg snímače, každopádně dík za radu a jak na to přijdem, hned sem dám vědět....

0 xLajků:

19

Slíbil jsem, že jak na to přijdem dám vědět, tady je odpoveď. Snímač je zapojenej dobře, basa hraje jako hovado, ale musí bejt snímána mikrofonem z bedny, zvuk opravdu tlustej, výbornej, takže jsem si okamžitě objednal mikrofon akg d 112, kterej budu používat na hraní i nahrávání, zvučit budu z bedny, holt linka z toho zesiku neni to pravé ořechové. Měl jsme půjčenou warwick rock base pětistrunu s aktivkama a ještě LTD vintage s pasivkama a ten zvuk nebyl ani u jednej takovej, jako u moji milenky viper 404, ještě originál usa. Spad mi kámen ze srdce a od ted na live hraní nechám dopřát i fans a nejen sobě zvuk z lednice heritage a NE linku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 xLajků:

20

píšeš, že jedeš linkou PRE .. co zkusit možnost POST? mám taky Ampega sice SVP Pro, ale tak je to trochu podobný myslím... a co jsem zkoušel, tak při volbě post (pre nepoužívám, jelikož je to úplně před vším včetně MUTE, takže by ke zvukařovi lezlo jen to co leze z basky a to bych měl lampy jen pro sebe na podiu) leze z D.I. výstupu o něco basovější zvuk, než z výstupu pro koncák (ale to může bejt použitejma preampovejma lampama u mě)... každopádně bych nejdřív zkusil tohle... :-)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

21

Tak tak, zkusit post, pak by měl jít z linky stejnej signál kterej ti jde do bedny - tzn. za ekvalizérem a tvým nastavením.

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

22

O.Neill napsal:

píšeš, že jedeš linkou PRE .. co zkusit možnost POST? mám taky Ampega sice SVP Pro, ale tak je to trochu podobný myslím... a co jsem zkoušel, tak při volbě post (pre nepoužívám, jelikož je to úplně před vším včetně MUTE, takže by ke zvukařovi lezlo jen to co leze z basky a to bych měl lampy jen pro sebe na podiu) leze z D.I. výstupu o něco basovější zvuk, než z výstupu pro koncák (ale to může bejt použitejma preampovejma lampama u mě)... každopádně bych nejdřív zkusil tohle... :-)

No ono záleží, kde ty lampy jsou. Pokud je máš v předzesilovači, tak ty se ke zvukařovi skrz DI dostanou, pokud jsou už ve výkonové části, tak jejich zvuk se ke zvukařovi dostane jedině pomocí mikrofonu a snímání reproduktoru. Ze stejného důvodu se kytarová komba snímají jen mikrofony, linka by neměla smysl.

A pokud by jsi to chtěl snímat obojím, tak na to zvukař už potřebuje hodně dobrej mix, protože se mu nesmí potkat ty dva signály na stejných frekvencích, jinak to vytvoří ošklivej hřebenovej filtr.

Půlený snímač přináší největší potěchu mému uchu i srdci.
0 xLajků:

23

píšu o SVP Pro, což je jen samostatnej lampovej preamp a SVT 3 je celá hlava - lampovej preamp a MOS-FET konec.. takže do D.I. to jde v obou případech opravdu z lamp (při volbě POST samozřejmě)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků: