1 Naposledy upravil: Dusty (16. 07. 2011 09.55:29)

Téma: poradte začiatočníkovi

nazdar všem ..... som tu nový ale dosť tém som si tu už prečítal .... a potrebujem poradiť .... do polroka/roka (je to dlhá doba ale lepšie zbierať skúsenosti už teraz) by som si chcel kúpiť basu + kombo ... som absolútny začiatočník aj keď hral som už na base ale to len málo, takže nevyznám sa do toho .... chcel by som 4-strunovú basu prevažne na heavy-metal, trash metal poprípade na hard rock (skupiny ako Iron Maiden, Metallica a pod.) .... nechcem niečo za 150eur (cca 3700 kč) ale tak do tých 300eur (7500 kč) .... aktiv / pasiv - neviem presne čo to znamená aj keď dosť som o tom čítal - neviem čo je lepšie na ten štýl .... basu chcem mať apsoň 2 roky - nemám kapelu ale chcem sa naučiť hrať na basu + kombo - na doma ale také do 150W - do 200eur (cca 5000 kč)

napíšte mi váš názor, čo mi poradíte akú basu/ kombo.... čítal som si aj tu "príručku" takže až taký vymletý nie som .... ďakujem vopred

ja by som zvažoval tieto výrobky:
basa- http://www.audiotek.cz/product-15706-yamaha-rbx374-bl
kombo- http://www.audiotek.cz/product-23554-behringer-bxl900a

0 xLajků:

2

Re: poradte začiatočníkovi

Myslím, že by mohl dobře sedět precision. A úplně nejlíp, když se podíváš po bazarech. Při troše štěstí seženeš za stejnou cenu mnohem lepší nástroj než jakého by se ti dostalo v hudebninách.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

myslím že bazar je jasná volba myslím že ibanes atk nešlápneš vedle

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … amp;order=

co se týče komba tak toho behroše bych nebral smile

hard and heavy is my life

předem sory za všecky hrubky (npř mislel)
sem totiš dizlektik dizortografik a dis kalkulik tak si toho prostě nevšimejte
0 xLajků:

4

darkevil 47 napsal:

+1 000 000 000
Navíc to ATKáčko je za super cenu!

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

5

Aidamos napsal:
darkevil 47 napsal:

+1 000 000 000
Navíc to ATKáčko je za super cenu!

+1

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

6

http://www.audiotek.cz/product-15706-yamaha-rbx374-bl a čo je zlé na tejto yamahe ????
+
to kombo - tiež čo je na ňom zlé ????

0 xLajků:

7

no vyslovene spatne na tom neni nic, akorat u toho ATK dostanes za stejne penize basu, ktera je overena, spolehliva a zvukove variabilni. negdy mam pocit, ze ATK je jedina Ibanezka, ktera tu ma slusnou povest  big_smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

8

Dusty napsal:

to kombo - tiež čo je na ňom zlé ????

zkus si procist tohle .... http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=885  , treba ti to pomuze
Jinak ja taky behringru neverim... nvm cim to je, ale uz pri hledani me od teto znacky odradila spousta zkusenejsich basaku...  neutral
Zkus se podivat i po necem bazarovem, verim ze tam najdes lepsi nez ten behringer  wink

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

9

okej tak prečital som si to, už na neho ani nemyslím big_smile .... tak aké kombo by tse mi radili ???? + i neakú tu basu ale najlepšie by oblo aby neobla z bazára

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: darkevil 47 (16. 07. 2011 20.58:58)

Dusty napsal:

okej tak prečital som si to, už na neho ani nemyslím big_smile .... tak aké kombo by tse mi radili ???? + i neakú tu basu ale najlepšie by oblo aby neobla z bazára

tak já bych zustal ujiž zmíněného atkáčka http://www.kytarovecentrum.cz/?3617,ibanez-atk-300-bk ale podle mě se ti spíš vyplatí se podivat po bazaru pokud máš v okolí někoho kdo tomu rozumý  tak se nemáš čeho bát (možná byse našel někdo z fora kdobiti pomohl)

co se týče komba tak zatak málo peněz nemužeš chtét zázraky a už vubec né za nové ale třeba tady pan hocke : http://www.hocke.eu/bg110/

0 xLajků:

11

e.t. napsal:

mam pocit, ze ATK je jedina Ibanezka, ktera tu ma slusnou povest

tak to nejsi sám big_smile

0 xLajků:

12

Co muze pokazit Yamahou? Ono to nevypada zas tak spatne.... Teda nevim, nemam osobni zkusenost... ale jako pokud nechce bazarovku....  smile
Samozrejme ATK je ATK ale taky o 2000 drazsi...a finance jsou finance a s tim mam taky osobni zkusenosti  smile

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

13

To ATK som dotyčnému predával ja (dokonca ešte o málo lacnejšie ako v inzeráte) i fotka je moja, a ak len s ním nič neurobil, tak basa je úplne v poriadku. Tu na fóre nájdeš aj zvukové ukážky ňou nahrané. Jasne, že sa ako začiatočník bojíš kupovať cez bazár, ale basy nie sú autá, ak je nástroj kvalitný a nemá vadu, tak 30ročná basa môže byť nekonečne lepšia než 3krát drahšia nová z obchodu.
Rovnakú Yamahu, len lacnejší a pasívny typ RBX270, som mal tiež. Má pohodlnejší štíhlejší krk než ATK, možno do začiatku je preto pre teba lepšia. Rozdiel v kvalite teraz aj tak ešte nepoznáš, kúp si to, čo sa ti viac páči. Ani jedna z nich nie je brak.

Pokiaľ ide o aparát do 5000, keďže zatiaľ hráš len doma, môžem vrelo odporúčať (a myslím, že všetci, čo na ňom kedy hrali) kombo Roland Cube 30, inak môj prvý aparát. Papierovo má 30W, ale hrá, akoby malo 100W, plus sú tam modulácie niekoľkých aparátov, efekty, pekný zvuk. Mať 150W na doma je somarina, a ak raz začneš hrať v kapele, aj tak budeš potrebovať iný aparát.

Inak, všetci sme boli začiatočníci, a preto si myslím, že ak pri base vydržíš, čaká ťa rovnaký osud - to znamená, že ešte vymeníš veľa bás a aparátov a budeš riešiť, či kombo alebo radšej hlavu a box, či repráky 10, 12 alebo 15palcové a bedňu 210, 115, 410, 212 atď., atď., než nájdeš svoj zvuk. A tak budeš kupovať a predávať (a trebárs časom zistíš, že to, čo si medzitým predal, bolo práve to ono, čo si predtým hľadal, hehe), a nakoniec sa aj tak budeš točiť okolo pár typov bás (jazzbas, precision, musicman, moderna) a pár značiek aparátov (Ampeg, Eden, SWR, GK, Marshall ai.), kde už to nie je o rozdiele v kvalite, ale o tom, ktorý zvuk ti proste sedí.

0 xLajků:

14

basybass napsal:

Inak, všetci sme boli začiatočníci, a preto si myslím, že ak pri base vydržíš, čaká ťa rovnaký osud - to znamená, že ešte vymeníš veľa bás a aparátov a budeš riešiť, či kombo alebo radšej hlavu a box, či repráky 10, 12 alebo 15palcové a bedňu 210, 115, 410, 212 atď., atď., než nájdeš svoj zvuk. A tak budeš kupovať a predávať (a trebárs časom zistíš, že to, čo si medzitým predal, bolo práve to ono, čo si predtým hľadal, hehe), a nakoniec sa aj tak budeš točiť okolo pár typov bás (jazzbas, precision, musicman, moderna) a pár značiek aparátov (Ampeg, Eden, SWR, GK, Marshall ai.), kde už to nie je o rozdiele v kvalite, ale o tom, ktorý zvuk ti proste sedí.

+100

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

15

freetall napsal:
basybass napsal:

+100

x100

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

16

basybass napsal:

To ATK som dotyčnému predával ja (dokonca ešte o málo lacnejšie ako v inzeráte) i fotka je moja, a ak len s ním nič neurobil, tak basa je úplne v poriadku. Tu na fóre nájdeš aj zvukové ukážky ňou nahrané. Jasne, že sa ako začiatočník bojíš kupovať cez bazár, ale basy nie sú autá, ak je nástroj kvalitný a nemá vadu, tak 30ročná basa môže byť nekonečne lepšia než 3krát drahšia nová z obchodu.
Rovnakú Yamahu, len lacnejší a pasívny typ RBX270, som mal tiež. Má pohodlnejší štíhlejší krk než ATK, možno do začiatku je preto pre teba lepšia. Rozdiel v kvalite teraz aj tak ešte nepoznáš, kúp si to, čo sa ti viac páči. Ani jedna z nich nie je brak.

Pokiaľ ide o aparát do 5000, keďže zatiaľ hráš len doma, môžem vrelo odporúčať (a myslím, že všetci, čo na ňom kedy hrali) kombo Roland Cube 30, inak môj prvý aparát. Papierovo má 30W, ale hrá, akoby malo 100W, plus sú tam modulácie niekoľkých aparátov, efekty, pekný zvuk. Mať 150W na doma je somarina, a ak raz začneš hrať v kapele, aj tak budeš potrebovať iný aparát.

vystihl sito naprosto přesně obzvlášť stím nástrojem smile

0 xLajků:

17

OT: Moc se omlouvám, ale to ATK z bazaru už je u mně.  wink  A po včerejší první zkoušce musím říct, že jí dál jen tak rychle nepustím  tongue

Určitě se brzy objeví další...osobně taky doporučuju všema 10

Sorry za OT

Schecter Stilleto Studio 4 honey
Ibanez ATK 400
Warwick X-treme 10.1 + Traynor TC410 + Tech21 Sansamp
0 xLajků:

18

Kurňa už musím někde to ATK vyzkoušet, každej to chválí až do nebes

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků: