Ivo napsal:Ale proboha! Já ti nevynadal, ber to prosímtě jako přátelskou diskusi k tématu!
Ivo napsal:A prosímtě, ještě jednou, neber to nějak tak, že se do tebe opírám, to vůbec ne. Tohle jsou moje první dojmy z poslechu a ne žádnej osobní útok!
Ale já to nemyslel, že bych Ti nadával!
Na to jsou jiní experti, které nebudu jmenovat 
Ivo napsal:Tak je něco někde špatně, protože z precla musí vylejzat lajnou nádhernej středobasovej a hlavně konkrétní zvuk, kterej se potom může a nemusí upravit dle přání. Ale když to takhle očešeš nějakým hnusátorem už jako prvotinu, tak pak neuděláš nic. Neboj, poslouchám to na více zařízeních, horších i lepších, včetně sluchátek. A raději se vždy řídím podle toho horšího zařízení. Lepší bedny ty basy snesou.
Hnusátor ale není jako prvotina, basa je nahrána přímo do linky.
Ivo napsal:Těžko říct, bubeník nehraje (podle mě) nijak extra dobře. Pokud nemá správnej úder, tak mu těžko pomůže výměna bicích. To si myslím, že platí jako u každého jiného nástroje, pokud to tam je, tak to bude hrát, pokud ne, tak mu nepomůže ani svěcená voda (sorry, tahle poznámka je zde asi nemístná). Může to bejt i způsobem snímání bicích, zvukařem, já fakt nevím, nebyl jsem u toho.
Normálně hraje Francek špejlovýma paličkama, které si sám dělá z cca 12 špejlí. Ale nevím, jestli ve studiu nehrál na normální paličky.
Úder myslíš paličkama, nebo na kopák? Nebo vše?
Se zvučením bicích se hodně laborovalo, použilo se hodně mikrofonů, možná by byl výsledek lepší při použití jednoho všesměrového, který by bral vše bez rozdílu..
Wagon napsal:To je pro mně další nepochopitelná věc. Vy spolu v kapele nekomunikujete? A dál:
Wagon napsal:No samozřejmě, že k tomu máš co říct. Vždyť jsi na tom dělal!! Teda pokud si tě jen nenajali, což asi nee. Ale myslím, že hlavní je ta zkušenost. Toť můj, možná bezvýznamný, názor.
Nepohlídal jsem si to, řešil jsem jiné věci. Jak říkáš, zkušenost, nasáčkovat se hned ke zdroji a kecat do toho 
spider napsal:v Reklamni mi chybi nejaka gradace basy, ono vygradovani sprostyma osminama je mocna vec, prijde mi to zahrane cele tak nejak stejne nedynamicky, ve stejnem zaberu. Mocny song ma pro me v base vzdycky nejaky moment ktery je stredobodem, to solicko je dobry ale v podstate ve stejnem duchu jako zbytek songu, jinak se mi asi tenhle song libi nejvic.
Jó, dynamika, to je učiněná honba za větrem
Snažím se synky tepat, ať na to myslí, nejvíc je ale samozřejmě slyšet Francimor... Jak vidno, prostor k muzikantskému zrání je více, než dostatečný.
Ivo napsal:Ještě jednu věc D.a.l.i, když hodíš demáč do placu, tak vždycky musíš počítat s tím, že ho všichni, chtě nechtě, budou srovnávat s profesionálníma nahrávkama. Nebo dobře, hodíš demáč a budeš se chtít bavit jen o aranžích. Co udělat líp, jak uklidnit bubeníka, jakou jinou basovou lajnu nahrát, jestli jsou dobrý texty. Kdybych ti sem hodil nějaký naše demáče, tak se asi zhrozíš jak to blbě zvukově zní. Ale děláme si to proto, abychom zjistili, jak ta skladba celkově vypadá a až poznáme, že to je ono, tak potom s tím frrrr do studia. A od toho demáče jsou, tak proč vyhazovat litr za písničku...
Na druhou stranu proč ne, když už to srovnávají s profi nahrávkami, tak si aspoň člověk udělá názor, co a jak je třeba zlepšovat a kam investovat.
Jinak Ty myslíš asi demáčem to, co nahrajete na zkoušce (taky to děláváme). Pak bychom měli tyto 4 věci nazvat spíše singlem, je to studiová nahrávka se vším všudy v dané kvalitě odpovídající ceně, zvukařským a muzikantským zkušenostem.
Uff, to je zase příspěvek nekonečný jak vesmír sám 
Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)