1

Téma: struny na IBANEZ BTB 405

Zdar, poraďte někdo nejlepší struny na IBANEZ BTB 405. Mám trochu problémy tento nástroj osadit. Dost mi struny praskají nebo jinak technicky nevyhovují.(velký kružek na strunách a opletené "H" až ke kroužku podmínkou). Prosím, jen vlastní zkušenost. Moc díky.

0 xLajků:

2

Re: struny na IBANEZ BTB 405

jestli ti praskají struny, tak je to chybou kytary nejspíš. Stačí mít na kobylce ostrou hranu nebo něco podobného a struna se pak v tom místě defskto odřeže......kde ti praskají ty struny? počítám že  pokaždé na stejném místě a to u kobylky, proto chceš mít opletení až ke kroužku, neníliž pravda?

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

3

Tak to máš pravdu, že na kobyle, ale nic viditelného tam není a opletené struny vydrží. Spíše hledám ideální struny na tu ibanezu. původní byly ELIXIR (H prasklo) pak VELTON (malý kroužek, ale vydržely) SANDBERG (neopletene až ke kružku - prasklo H) dnes jsem koupil levne FRAMUS tal uvidim. A co třeba GALLI ma někdo zkušenost.

0 xLajků:

4

nevim, jestli existuje moc strun, co maj opletený celý H

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

pár už jsem jich viděl Framus (koupeno nevyzkoušeno), yamaha h4050  (objednané)      a Rotosound (zkusím příště)

0 xLajků:

6

galli najlepsie pozna asi matej, nevie si ich vynachvalit. hej matej, kde si???

sekam dobrotu
0 xLajků:

7

najdi Matěje a dej vědět Galli mě dost zajímají. díííky

0 xLajků:

8

on sa tu ukaze, zrovna ja ho neviem nikdy zastihnut nijakym sposobom:-(

sekam dobrotu
0 xLajků:

9

kde se prodávají struny Galli ?

jinak zkus se poradit s nějakým kytarářem, třeba by tu kobulku dokázal upravit

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

10

Galli jsou na www.muzikant.cz a tu kobylu zkusím ještě nějak pořešit a k těm strunám, objednal jsem yamaha h 4050 tak snad to bude chvíly v pohodě. V pondělí začínáme v Propasti nahrávat dak doufám, že nebou problémy.

0 xLajků:

11

Napis prosimte jak si dopadl s tema strunama a ktery bys nakonec na ni doporucil? dik

Spector Euro 5LX, Dingwall Combustion Kyle Konkiel
Darkglass Alpha-Omega Photon
0 xLajků:

12

Mám stejnou basu a nejde mi do kebule, jak ti můžou praskat struny kvůli kobylce. Kuličku lehce vložíš do kamene a je struna s lehkým a plynulým ohybem napnutá k hlavě. Alespoň já s tím žádný problémy nemám a to ty struny občas dost brutálně trápím. Zkus to ještě prohlídnout ...to bude nějakej šotek.
Já jsem celkem spokojenej s červenýma Warvikama, občas koupím Adárka, ale nikdy žádnej problém s praskáním strun.

Ibanez BTB-405 QMHS, Jolanka D-BASS
Mareček eLeMdvojka, CARVIN V410T, H-BASS 115

...vám povím, se z teho občas linó tóny....se jeden diví...
0 xLajků:

13

GALLI /celo-niklove jmenem RockStar/ jsem mel kdysi na 4ce....hraje to presne podle sveho jmena - hodne hloubek a nizsich stredu. S casem se samozrejme ztratily vysky, ale ty stredy tam porad byly. Jsou prijemne do ruky a diky niklovemu jadru (!) nepraskaji.

0 xLajků:

14

Ok, ale proč to píšeš po čtyřech letech? big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

15

big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  Tak to jsem naprosto netusil!

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: gadge (02. 06. 2011 17.14:30)

aspoň viem novú značku strún...ináč by som si to nevšimol  smile možno vyskúšam

o sekundu: no nie novú obecne, pre mňa novú

0 xLajků: