1

Téma: multiefekt ZOOM B1

je to plastak za 1800:D,takovej lowend B2,ale za ty prachy ma to co chci(chorus,flanger,synth,3 pas.ekvalizer a ladicku) a kdybych kupoval krabky zvlast tak me to vyjde draz...zajima me vas nazor na pomer cena vykon..premyslim o nem ale chci se poradit;)

Crafter Cruiser CSR 20
REGENT 50B
0 xLajků:

2

Re: multiefekt ZOOM B1

Já mám B2 a jsem s tim spokojenej, za ty prachy to je dost dobrý. Ten B1 je jenom trošku ošizenej o ty funkce, jinak by to mělo bejt stejný. Jsem si koupil levnej efekt, abych udělal něco se zvukem levný kytary a levnýho komba a docela se to povedlo smile Klidně do toho běž, porovnával jsem to se staršíma zoomama a digitechem a tohle bylo fakt nej.

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

3

Včera jsem strávil čtyři nebo pět hodin testováním té B1. Měl sem k tomu na porovnání B2, B506 II a analog. krabičky Johnson Chorus, Daley, Distortion a Boss Chorus. Po zapojení B1 sem se zděsil (každý preset kompletně měnil zvuk basy nejakým zvláštním "Japonským HaraKiry" stylem, mixem všeho možného), prostě fakt hračka ze stánku sem si řek a vyprd sem se na to. Pak sem si psal ze známým po ICQ a řekl mi ať to vyzkouším znova, ale jinak. Všechny presety, že tam jsou na hovno! Ať všechno vypnu (fakt všechno, ty simulace Ampů, kompresory, ten ekvalizér 3. pás. hlavně atd....). A zapnu si jen tu jednu modulaci, kterou chci. No a takhle je to mnohem, mnohem lepší. Takže už jen ve zkratce. Nastavil jsem na B1, B2, B506 II jen chorus a porovnával mezi sebou a ještě s tím Johnsonem a Bossem. Takže B1,2 naprosto stejné, B506 II výrazně horší(vlastně nejhorší ze všech). B1 lepší než Johnson Chorus o dost, vlastně hodně  a asi stejná jako  Boss Chorus (I když krabičky jasně vedou v plynulejším a rychlejším nastavení). Takže asi tak. Díky těm novým procákům atd... je to dobrý multák. Kvalitní jsou ještě Daley, Oktaver, tremolo..... ale vždy samostatně. Konec!

LINE6 Variax Bass 700, G.W. LYON by Washburn, CRATE BT220....a tak normalní vybavení....
0 xLajků:

4

myslim že je to dobrý na doma, udělat si jasno v tom co kterej efekt vlastně dělá a jestli ho upotřebím či ne

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Dunde.e (27. 02. 2008 20.10:49)

nemám sice Zoom B1 ale digitech BP50 což je už takový staříček. Do kapely mi příjde docela nepoužitelný, ikdyž byla doba kdy sem přes něj hrál, pak sem si koupil druhou basu a zjistit že je mi na prd a zvuku nepřidá...prodal sem ho (tehdá BP80 s pedálem). Asi po roce sem se ale zase začal shánět a koupil starší BP50. Se slušnýma sluchátkama je to výborná věc na cvičení (kvůli tomu jsem to kupoval). Zapnu si jen bicí, nebo metronom, zvuk basy si dám čistý a nerušeně cvičím. Jde v tom slyšet fakt všechno.
Pokud si chci zablbnout, tak si zapnu třeba trochu reverbu, ale kombinovat se to  moc nedá. Je to spíš takové spestření pro samostatně hrající basu bez dalších nástrojů. S kapelou se mi nepodařilo dostat asi nikdy nějaký lepší zvuk z efektu než přímo z basy.
No a trochu jinak se to chová s bezpražcem. U toho se mi líbí zvuk takový rozňáglý, čemuž napomůže buď ten reverb, nebo chorus, ale shodou okolností mám krabku RockTek Chorus, tak používám ji smile a mulťák na to cvičení.

LYKAN: jo určitě si vyzkoušej ten mulťák a projeď si ty presenty, nemusí to být třeba ani ten typ B1 ono to je většinou na stejné brdo, abys věděl co od toho máš čekat wink

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

Potřebuju rychlou radu, nemůžu najít manuál a tak se vás ptám, jak zkalibrovat ladičku na B1. Ono se to totiž stalo našemu kytarystovi na G1, ladička mu ladí pod tón než naše a nevíme jak se to stalo......... díky  smile

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

7

morybundus 1 napsal:

Ono se to totiž stalo našemu kytarystovi na G1

http://www.zoom.co.jp/download/E_G1_G1X.pdf

0 xLajků:

8