1

Téma: aktivka/pasivka

tak se mi dneska vybila baterka a do obchodu se mi nechtělo tak sjem vzal pájku, vypojil aktivku, zapojil, brknul a:
1.) co mě dost překvapilo tak byl původní signál snímače snad ještě silnější než z aktivky
2.)zapojoval jsem ho rozpojený a jako singl a čekal jsem teda mnohem větší rozdíl, každý má trochu jiný zvuk ale jinak skoro to samé
3.)můj nástroj hraje!bez aktivky zněl teda líp, hrálo hlavně to dřevco a bylo to fakt ok!

takže už montuju přépinače aktiv/pasiv + rozepínání a doporučuju vyzkoušet!

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: aktivka/pasivka

Hmmm ja sem rozhoduju mezi aktivni baskytarou a pasivni

0 xLajků:

3

já hraju na pasivní pořád, aktivka mi nechybí.
Některý aktivky dokážu zvuk spíš zprznit než zlepšit, jak jsem se již mnhokrát přesvědčil

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

4

No vubec jakej je mezi nima podstatnej rozdil krome toho ze ma naterku:)

0 xLajků:

5

na pasivce máš pasivní tónovou clonu, na aktivce máš třípásmovej (nebo i víc) ekvalizér a měla by ještě zesilovat signál, takže by měl lépe projít kabelem. jak jsem se ale teď přesvědčil, můj snímač má signál silný i sám. jak ale říkal ignifaxius, někdy aktivky signál zkurví, pokud ale chceš basu od fokusu, řekni si ať ti daj českou elektroniku, je prý mnohem lepší než původní korejská, hodlám si jí také pořídit

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

Jen tak kolem nechtel si prejit na bici si to nekde psal?

0 xLajků:

7

No od fokusi chci jenze nevim za jak dlouho to od nich dojde a objednava se to pres ten meil co tam maj ze jo.

0 xLajků:

8

na bicí jsem chtěl přejít asi před půl rokem, nakonec jsem u basy zůstal. fokuse bych si koupil u nich ve skladu a koupil bych si tam i tu elektroniku, buď že yb sis ji namontoval doma, nebo by sis tam vybral basu a nechal si to od nich namontovat a poslat nebo by sis pro to pak přijel.

0 xLajků:

9

No jo ale za jak dlouho to chodi koukal ses na ten model BO80 co na ni rikas?Budou chtit priplatek ne za tu elektroniku.

0 xLajků:

10

Ktera se ti od nich nejvic zamlouva krome toho precission

0 xLajků:

11

rozhodně není na škodu mít aktivní elektroniku, ale musí být krapet solidnější:) a navíc je dobrý si tam hodit push/pull na její vypnutí.....potom je obrovsky pestrá škála zvuků, který ze svý basičky vyloudíš.Já osobně toho na svý milence hodně využívám a zvuk basy v kapele je pak mnohem zajímavější, když v jedné písní se blíží kontrabasu a v jiné cinká jako Fleova:)...
to xx2: fokus je ideální zajet vybrat do skladu....u téhle značky je obrovskej rozdíl mezi jednotlivýma kusama. Necháš si ji poslat a bude třeba hrát úplně strašně, ale pak chytneš kámošovu, stejnou, bez úprav a bude hrát jako šlak a řekneš si, že ja blázen si nezajel do toho skladu!..:) ..hodně štěstí při výběru!

WARWICK  Thumb bolt-on, aparat?vetsinou ten co je na podiu:)
0 xLajků: