1

Téma: chrčení aktivky.... co s tím?

Zdravim. U moji Cort RB5 se objevil jisty problem a to, ze zacina chrcet. Kdyz se do toho trochu opru tak to chrci jak kdyby nestihaly repraky ale kdyz to prepnu na pasiv, tak to hraje normalne, akorat trosku potisejc, ale to bych rek ze je normal... Tak jsem dosel k zaveru, ze to asi bude problem v aktivce.....
Nevite cos tim moze byt?

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

2

Re: chrčení aktivky.... co s tím?

Baterku jsi zkusil vyměnit?

Nepřebuzuješ tou aktivkou vstup zesilovače?

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

3

Baterku jsem jeste nezkousel, ale to by me chrcel i pasiv ne? baterku sem menil v unoru . No a potaky dycky zesiluju jen tak max do poloviny at to ma tu barvu co chci. Jako ono dys to dam na nulu, tak je to lepci, ale jakmile jen trosku zesilim at uz hloubky stredy nebo vysky na base, tak to zacne chrcet.. presne jak kdyby to bylo prebuzene.....

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

4

kopyto napsal:

Baterku jsi zkusil vyměnit?

Tak tak. U aktivky zpravidla zkreslení = slabá baterie.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Aidamos (14. 05. 2011 09.45:03)

freetall napsal:

Baterku jsem jeste nezkousel, ale to by me chrcel i pasiv ne?

Nechrčel. Pasiv jede bez baterky, ne? To je logický.

0 xLajků:

6

Nechrčel. Pasiv jede bez baterky, ne? To je logický.

No kdysik me to zaclo chrcet uplne desne ale i pasiv. Napred jsem myslel, ze je to kombem. pak jsem teda koupil novou baterku a zmizelo to ... ale teda chrel i na pasiv. Bo ono to bez baterky nehraje vubec.. ani na pasiv, coz je pro me nepochopitelne, protoze kdyz to tu baterku nepotrebuje tak jaktoze to bez ni nehraje?  neutral
Ale dobre zkusim koupit novou baterku..... asik duracel  big_smile  Prvne jsem mel v planu duracelku ale dys sem se dovedel kolik stoji, tak jsem zjistil, ze jsem si vzal malo penez.... tak sla na radu druha nejlepci  smile

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

7

freetall napsal:

ono to bez baterky nehraje vubec.. ani na pasiv, coz je pro me nepochopitelne

Tak to je vážně divný. Kvůli tomu se tam ten přepínač na pasiv dělá. Dojde baterka, přepnu na pasiv a hraju dál.

0 xLajků:

8

Aidamos napsal:
freetall napsal:

Tak to je vážně divný. Kvůli tomu se tam ten přepínač na pasiv dělá. Dojde baterka, přepnu na pasiv a hraju dál.

Mně to u aktivky Glockenklang taky nehraje bez baterky. Nejdřív jsem měl pocit, že pasiv je u ní stejnej jako aktivk s eq flat, ale není. Pasiv hraje fakt jinak... ale bez baterky nehraje nic smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

9

tao-kan napsal:

Nejdřív jsem měl pocit, že pasiv je u ní stejnej jako aktivk s eq flat, ale není. Pasiv hraje fakt jinak... ale bez baterky nehraje nic smile

Tak tak... akort me pasiv hraje o neco potisejc.

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

10

freetall napsal:

me pasiv hraje o neco potisejc

mně ne, udělali to fakt dobře, hlasitost je stejná smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

11

Aidamos napsal:
freetall napsal:

Myslím, že tohle nebude ten hlavní důvod big_smile V prvé řadě jde o variabilitu zvuku - aktiv/pasiv. Psychická pohoda hráče je podle mě jen bonusem navíc - kterej evidentně ani nemusí být samozřejmostí.

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

12

já mám to tušení, že Cort dělá ten přepínač jen na vyřazení EQ z funkce, jinak to pořád zůstává aktivní.. Chajda kdysi když koupil tu 6ku co teď má atohle řešil hned po koupi a dozadu si tam dal takovej skrytej přepínač na přepnutí do pasivu (musel se povrtat vevnitř v elektronice)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

13

O.Neill napsal:

já mám to tušení, že Cort dělá ten přepínač jen na vyřazení EQ z funkce, jinak to pořád zůstává aktivní..

Jo mas recht, je to tak.... teda aspon u me...  smile

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: O.Neill (15. 05. 2011 11.27:41)

tak vidíš... s vybitou baterkou to bude chrčet pořád a bez ní to hrát nebude... zkus ji vyměnit

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

15

Takze dopadlo to tak, ze je problem nekde jinde...... koupil jsem baterku a kdyz sem hral doma prez sluchatka, tak to chrci taky. ovsem jak sem to pichnul do komba ve zkusebne tak nic, ani se starou baterkozu... takze je asik chyba ve sluchatkach nebo jejich zapojeni  big_smile

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků: