1

Téma: Bass upgrade....

Zdravicko.....
   Mam na vas 2 otazky:

1. mal som tu cest od basstandy kupit Squier a la Marcus Miller http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=676 a mam v umysle upgrade snimacov. Takze oplati sa na to squier drevo kupovat profi snimace????

2. ktoru znacku a preco???
        - Fender
        - S. Duncan
        - DiMarzio
        - Bartolini
        - popripade RM pickups

thx za vsetky rady..

Fender Jazz Bass '75 reissue MIJ
Ampeg SVT3-Pro + Ampeg 4x10 Pro Neo
Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

2

Re: Bass upgrade....

1. dle mýho ANO, už ten basstandův jazz je skvělej....

2. od fendra bych doporucil spis preci '62 ale jazzový '60 prej nejsou špatný
    Duncan mě moc nebere a neptejte se mě proč.... Sám nevim
    Dimarzio taky moc ne big_smile  (ale na usa fórech je moc nechválí...)
    Bartolini jsou výborný!!!!!
    RM mám a hrajó skvěle.....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

Nebo bych tak zkusil nacpat aktivní SD (v dražším, ale LEPŠÍM případě aktivní EMG) a jejich napájení zdrátovat na baterku pro atkivku.. to by bylo výtečný řešení!!!

0 xLajků:

4

RM budou IMHO nejrozumější v relaci cena/výkon. Anebo bych zkusil ty Seymour Duncany, třeba i tu levnější verzi Basslines. Fender jsou podle mě dost drahý a přitom nabídnou skoro totéž - teda pokud nezvolíš Custom Shop, který jsou sice super, ale taky si to nechaj´ řádně zaplatit. O Di Marziech a Bartolini toho moc nevím, takže nemůžu radit....

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

co myslis tym aktivny SD??? ako aktivne snimace????

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

6

to mikulik : no ono tie fendry, s. duncani, bartolini, dimarizia su skoro v rovnakej cenovej erlacii +/- 500 SK cize o cenu nejde. a neviem preco ale od tych RM ma odraza uzl len ta cena smile

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

7

snoozie napsal:

co myslis tym aktivny SD??? ako aktivne snimace????

Jo, aktivní seymoury

0 xLajků:

8

to juhuu : no a to potom ako funguje zapajanie tych aktivnych??? resp. aky je vnich rozdiel??? asi na tom snimace nebude potenciometer na basy, co???? smile

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

9

aktivní mají zpravidla víc vývodů - singly mají 2x audio + 2x napájení + stínění, zapojují se stejně, jako pasivní, jen musíš ještě na baterku připojit napájení

mají o dost větší spektrum zvuku (zahrajou víc) a odost čistě: ukázka emg:

http://www.emginc.com/displayproducts.a … egoryid=25

(je tam sample)

0 xLajků:

10

A co tam nacpat MEC? Těmi standardně osazuje Warwick svoje skvosty.

0 xLajků:

11

to UR :

MEC???? nemas nejaky link???
a co stoja???

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

12

http://www.mec-pickups.de/ o ceně nemám přehled - zkus hledat na netu

0 xLajků:

13

nebudou tak drahý ty MEC ale rozhodně zlý nejsou

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

Ja bych tam dal normalni Fendery. Mam zkusenost s nimi, pak s Fender 60 jazz bass, bartolini a Lindy Fralin, a pokud chces zvuk jazz bassu, tak fender je snimac pro me s nejlepsi barvou a dostatecnou dravosti. Ty 60 JB sou o dost drazzsi nez normalni US fender snimace, ale nepripadaji mi nejak  vyrazne lepsi. Bartolini mi pripadaj takovy hodne hifi, samy vejsky a basy, neni to vubec spatny, ale je to jiny, dobry treba na slap. A fraliny sou hodne jako fendery.

0 xLajků:

15

to : all

vsetkym zucastnenim vrela vdaka, prijmem aj dalsie rady, ale este nikto (okrem juhuuu) sa nevyjadril k 1. otazke.... pls

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

16

Na první otázku jsme ti odpověděli všichni - kdyby to nemělo cenu, nikdo by ti takhle neradil... smile

0 xLajků:

17

mikulik napsal:

Na první otázku jsme ti odpověděli všichni - kdyby to nemělo cenu, nikdo by ti takhle neradil... smile

smile

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

18

Ad 1: pokud drevo hraje, ma smysl upgrade. Pokud nehraje, muzes dosahnout jeste horsiho zvuku (lepsi snimace lepe ukazi v plne nahote, jak drevo nehraje)

Ad 2: co http://www.electrosonic.szm.sk/ ? Pedro si je pochvaloval a ja bych o nich taky celkem uvazoval...

Jinak vysoka cena jeste neni zarukou toho, ze ten snimac bude super hrat (zvlast v kombinaci s konkretnim nastrojem)... A na RM jsem zatim negativni ohlasy moc neslysel.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

19

Volně navážu v rámci tématu. Mělo by podle vás smysl vyměnit na Fender JB std původí snímače? Chtěl bych aby byl zvuk spíš vintage (na LedZep). Samozřejmě chci, aby mě to moc nestálo, takže to budou asi RM, ne?
Díky za názory!

0 xLajků:

20

no ten Bstandův squier znám jen z fotek, řeknu to asi takhle  sou ti zákjladní  bass je to prostě nástroj pro začátky a tak se taky chová, náhodou sem měl ted nutkání koupit squiera a tak sem zkoumal názory v zahraničí a tam to vyplývá asi tak jak sem říkal - dobrý do začátku ale víc čekat nemůžeš- co sem zpozoroval tak základní problémy jsou
1) hrozný snímače
2)nekvalitní elektronika vůbec
3) u některých kusů se bohužel zkrucují krky...
4) na hodně blbejch kusů připadá pár dobrejch...

jinak pokud si seš jistej (já věřím že tenhle bude povedenej) že to dřevo a všechno dokola je vpohodě tak ty snímače pomůžou asi bych to viděl na RM pač ostatní dražší jsou zbytečný prostě se v tom squierovi utopěj-pomůžou ale na lepší base budou vždy znít lépe pač snimačema vše nevyženeš...

0 xLajků:

21

UR napsal:

Volně navážu v rámci tématu. Mělo by podle vás smysl vyměnit na Fender JB std původí snímače? Chtěl bych aby byl zvuk spíš vintage (na LedZep). Samozřejmě chci, aby mě to moc nestálo, takže to budou asi RM, ne?
Díky za názory!

hele nevím na jaký urovni jsou mexický snímače ale rozhodně když tam hodíš nějaký kterejma se osazujou americany nebo american deluxe tak rozhodně neztratíš smile

0 xLajků:

22

Jestli chceš vintage zvuk, tak se vyprdni na nějaký přehazování snímačů a jednoduše stáhni na minimum tónovou clonu a kobylkovej snímač. A budeš mít takovej retro tón, že se z toho všichni víš co... smile

0 xLajků:

23

no já bych se z toho posral to máš pravda big_smile tyhle  šíleně zahuhlaný tony brrr brrr

0 xLajků:

24

Ty SBS asi ne,protože dělá jenom soapbar(-asi) humbuckery.Prostě takový ty mejdla.rozměry sou na tom webu.

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

25

Tyjo, kombinace snímačů mám už dost prozkoušený. Spíš mi tam chybí takový ty prkenný středy.

0 xLajků:

26

me prijde, ze mexican ani moc menit snimace nepotrebuje a kdyz, tak bych tam dal original. Ale starsi mexika nebyly olsovy, v tom by moh bejt zakopanej pes vic nez ve snimacich.

0 xLajků:

27

2 snoozie: ještě ohledně ceny, všimni si, že třeba fender, nebo SD stoji v USA třeba 50-60dolarů, což máš u nás třeba cenu RMpickups, jenže jsou u nás třeba za 4000,-

0 xLajků:

28

SBS jsou prej děsný (v porovnání s RM)

0 xLajků:

29

deafslap napsal:

me prijde, ze mexican ani moc menit snimace nepotrebuje a kdyz, tak bych tam dal original. Ale starsi mexika nebyly olsovy, v tom by moh bejt zakopanej pes vic nez ve snimacich.

No tělo je lipový, no ... z toho asi moc středů nedostanu, co?

0 xLajků:

30

Juhuuu, nekaž mi radost...

0 xLajků:

31

Pedro: já to jen četl na jednom fóru wink  Ale jinak je prej dávaj do stejnýho pytel jako RM....

0 xLajků:

32

Číhni na instrumento.cz (doufám, že si to nečet tam) tam hlásaj pravej opak

0 xLajků:

33

Podle mně to tak horký nebude, já jsem spokojenej, ty asi taky... Tak co řešit ne??

0 xLajků:

34

Tak, tak ...

0 xLajků:

35

UR napsal:
deafslap napsal:

Tezko rict, ja mel lipovou basu a hrala divne, v takovych stredobasech. Proto lipu na basu moc nemusim. Ale netrouf bych si rict, ze hraje obecne spatne, to ne. Zkus zajit za nejakym kytararem, co prodava snimace, at ti to tam da na zkousku, treba Vlasak dela Fraliny a bartoliny, Nebo mysli Kobrle dela slovensky Kent Armstrongy, ty se mi hodne libily na precisionu Cort. Blby je, ze fendery se shanej pomerne blbe. A uplne obecne, ja mam takovou zkusenost, ze u jazz basse neni nad olsi.

0 xLajků:

36

je, ty si z brna, tak tam nevim...

0 xLajků:

37

deafslap napsal:
UR napsal:
deafslap napsal:

Tezko rict, ja mel lipovou basu a hrala divne, v takovych stredobasech. Proto lipu na basu moc nemusim. Ale netrouf bych si rict, ze hraje obecne spatne, to ne. Zkus zajit za nejakym kytararem, co prodava snimace, at ti to tam da na zkousku, treba Vlasak dela Fraliny a bartoliny, Nebo mysli Kobrle dela slovensky Kent Armstrongy, ty se mi hodne libily na precisionu Cort. Blby je, ze fendery se shanej pomerne blbe. A uplne obecne, ja mam takovou zkusenost, ze u jazz basse neni nad olsi.

na fender ted nemůžu doporučit jinou firmu než kytary.cz brácha s nima ted jednal a sou schopný dovézt všechno NEZÁVÁZNĚ!!!!  a je to jen otázka času jak moc sou ty určitý věci u fendra dostupný-on se právě ptal na snímače sina na kejtru ale to není moc rozdíl

0 xLajků:

38

snoozie napsal:

to UR :

a co stoja???

na www.alexim.cz máš i ceník

0 xLajků:

39

deafslap napsal:
UR napsal:
deafslap napsal:

deafslap:Nemáš link na ty slovenský KA??? tongue

0 xLajků:

40

davidak napsal:
snoozie napsal:

to UR :

a co stoja???

na www.alexim.cz máš i ceník

asi sem úplně slepej, ale vidím tam jen EMG ...

0 xLajků:

41

To pekelnik: Stranky primo ne, bohuzel, dela je nejaky Juraj Turza a v Cechach je pokud vim ma Kobrle a Stehno: http://www.kobrle-stehno.cz/home_cz.htm Vic nevim, ale tehdy se mi zvuk precisiona s tim snimacem hodne libil.

0 xLajků:

42

Ok páni.. tak som sa rozhodol pre tie RM-ka... len by som este rad vedel ze ktore ztych dvoch?? JRM1 alebo JRM2??? a este k zapajaniu....to vlastne jak odpojim stare tak na tu istu poziciu zapojim nove??? thx....

Fender Bassman 250/2x10
0 xLajků:

43

UR napsal:

Tyjo, kombinace snímačů mám už dost prozkoušený. Spíš mi tam chybí takový ty prkenný středy.

hele, si naser... - najednou chces vintage a kdyz jsem ti nabizel ze muzes hrat koncerty na myho absolut vintage Cimarka tak jsi pohrdl...prase! smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

44

snoozie napsal:

Ok páni.. tak som sa rozhodol pre tie RM-ka... len by som este rad vedel ze ktore ztych dvoch?? JRM1 alebo JRM2??? a este k zapajaniu....to vlastne jak odpojim stare tak na tu istu poziciu zapojim nove??? thx....

Já spíš doporučuju JRM2, jsou silnější a dle mýho lepší, ale JRM1 zas asi budou barevnější, na ty jsem hrál jen chviličku.

Je to jak řikáš, odpojíš starý a nacpeš tam nový viz:

http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_jj.gif

a ještě pro jistotu řikám, že musíš vzít JRMxN a JRMxB tzn. oba každý s jinou polaritou a  směrem toku, aby ti to při zapojení obou nebrumělo... (Řikám to jen pro jistotu, protože u nás v hudebninách někdo koupil 2x JRM2N a divil se, že to furt brumí...)

0 xLajků:

45

Axlík napsal:
UR napsal:

hele, si naser... - najednou chces vintage a kdyz jsem ti nabizel ze muzes hrat koncerty na myho absolut vintage Cimarka tak jsi pohrdl...prase! smile

no jo no, když já si nechtěl zadřít třísku big_smile

0 xLajků:

46

pche....pockej v sobotu, reknu na tebe U.D.O.vi jaks byl na me zlej a zadre ti svoji trisku on!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků: