1 Naposledy upravil: puso (27. 04. 2011 16.42:04)

Téma: Technicky problem

Zdravicko, mam problem s basou. Vada spociva v tom ze z nej nelezie ziaden zvuk. Snimace, potaky aj vsetko je napajkovane vsetky spoje drzia ziadne uvolnene kable. Je to aktivka baterka vymenena.

Neviete nahodou niekto preco to nefunguje ? big_smile

- kombo aj kabel su 100% v poriadku

0 xLajků:

2

Re: Technicky problem

snímače kantáre? samice jacku(ohnout packu)?

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

"snímače kantáre" - absolutne nerozumiem co to ma byt

0 xLajků:

4

to je nejaka pisnicka ne, kantaa reee o o o ooo... big_smile  sorry OT

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

5

struny? máš?

wink

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: puso (27. 04. 2011 17.31:46)

presne to iste na inak napadlo big_smile

-a ano struny mam smile

0 xLajků:

7

puso napsal:

"snímače kantáre" - absolutne nerozumiem co to ma byt

jestli jsou ty snimace funkcni.

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků:

8

je nejaka moznost ako to zistit ? teda okrem toho ze tam namontujem ine...

0 xLajků:

9

Chtělo by to vzít měřák a proměřit si všechny spoje, jestli není někde něco přerušený. Funkčnost snímačů se zjistí tak, že změříš multimetrem jejich odpor- měl by bejt někde mezi 5 a 10k. Pokud bude odpor nekonečnej, tak je vinutí někde přerušený, pokud nulovej, tak je snímač někde zkratovanej.

Ale na snímače to nevidim, nezdá se mi že by odešly oba. Bude to spíš někde v elektronice, něajký kablíky nebo něco, možná jen přerušený napájení aktivky a tak. Co je to za basu, za aktivku?

0 xLajků:

10

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8807 - toto konretne to je. A netusim co je tam za elektroniku ale snimacie to ma R.M.

0 xLajků:

11

ještě mě napadl volume poťák

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

12

da as ten potak nejako obist ? ze to zapojim na plny vykon ?

0 xLajků:

13

Máš ten multimetr? tim si zjistíš "prostupnost" každý součástky. Případně kontaktuj houdka, od kterýho basu máš, ten je elektrotechnik a určitě bude vědět co a jak a rád poradí.

0 xLajků:

14

zozeniem niekoho kto to ma smile

0 xLajků:

15

akurat som zistil ze ked tu basu zapnem do dostatocne silneho zosilovaca tak z nej ten zvuk lezie ale hrozne potichu...takze chyba bude pravdepodobne v potaku na ovladanie hlasitosti vsak ?

0 xLajků:

16

puso napsal:

akurat som zistil ze ked tu basu zapnem do dostatocne silneho zosilovaca tak z nej ten zvuk lezie ale hrozne potichu...

Zkus jestli to tak je i bez baterky, některý aktivky potichej signál i bez napájení pustěj. Pokud po vyndání baterky ten výstup bude stejnej, pak je problém v napájení.

0 xLajků:

17

jak vyberiem baterku zvuk zmyzne uplne, a s tou baterkou to berie hlavne nizke frekvencie

0 xLajků:

18

prave som to opravil, bolo to zle zapojene...

0 xLajků: