1

Téma: Basový efekt (krabička) pro styl hard core?

ahoj... poradite mi někdo jakej si mám pořídit efekt, kterej by byl co nejvíc vhodnej pro hrani hc? mam predtsavu o nějaký krabičce (ne o multiefektu)....ale nemam vubec predstavu co basaci použivaj......mam apec zesik 250W a bednu 200w.....dikes za kazdou radu.....

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

2

Re: Basový efekt (krabička) pro styl hard core?

Do HC asi nějaký overdrive (booster) - nejlepčí je asi od Boss.

0 xLajků:

3

nebo synth alá korn smile

Octaver ...?

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

No m;6e to bejt cokoliv co uděůá nějaký šílený zkreslení třeba boss metal zone smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

myslím, že by to chtělo koupit silnější bednu , možná by stačílo to nakopávadlo Behringer, tam by měli jít taky údělat nakresléné zvuky. Kubši tys ho zkoušel, ne? Stojí to pár korun

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

6

háááá já ho i mám (zase) a je to good ale nakreslení jen minimální:) spíš takový jakože ostřejší

0 xLajků:

7

hmm....na ty krabičky od bosse  jsem koukal....a neco takovyho si predstavuju....

0 xLajků:

8

Ještě taky Digitech nemá myslím špatný krabky - zajdi do obchodu a srovnávej..

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

9

Ale smiř se s tím,že ti to bude krást vcelku basy ta krabička :-(

0 xLajků:

10

aaa. sory sem se upsal....bedna neni 200 ale 300W........

0 xLajků:

11

nemáte někdo ozkoušený DigiTech Bass Squeeze.....porovnaval jsem krabičky od bosse a digitechu a tahle krabička se mě libi nejvic.....

0 xLajků:

12

ghanta napsal:

nemáte někdo ozkoušený DigiTech Bass Squeeze.....porovnaval jsem krabičky od bosse a digitechu a tahle krabička se mě libi nejvic.....

No ale to neni zkreslovadlo, to je kompresor, ze jo...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

Myslíš Bass Driver!!! ten je super ale skapelou už je to horší tam se moc neprotlačí

0 xLajků:

14

nevïm, ale od digitechu bych si nekoupil ani hnede...
boss je docela seriozni znacka a podle me ma nejprirozenejsi skalu zvuku, vyrovnany sound.

0 xLajků:

15

00 napsal:

nevïm, ale od digitechu bych si nekoupil ani hnede...
boss je docela seriozni znacka a podle me ma nejprirozenejsi skalu zvuku, vyrovnany sound.

Dobra...co bys tedy doporucil od bosse....pro hc basu?

0 xLajků:

16

Napřed bych si ujasnil, jakej chci mít zvuk a pak podle toho sháněl krabičku. HC se dá hrát i bez krabiček.

0 xLajků:

17

ghanta napsal:

1) HC se opravdu dá hrát bez krabiček, to je bez debat, on je taky problém, že pod HC se dneska zahrnuje kde co...

2) Od Bosse doporučuji OverDrive ODB-3. Mám ho a je to hodně flexibilní, ty čudlíky jsou hodně citlivé, zvuk se dá nastavit od nezkresleného (jen předzesílení) až po naprostej masakr wink

Na tomhle odkazu http://www.bossus.com/interactive/pd.html je i ukázková flashová aplikace pro efekty od Bosse. Najdi si v té nabídce Pedal list položku ODB-3.

A basy se tam dají tím ekvalizérem vytáhnout dost, možná až moc. Prostě si to vyzkoušej a uvidíš. On ten výsledný zvuk taky budes záviset na celém řetězci basa - efekt - aparát...

A thousand nights, I've spent alone,
Solitaire to the bone,
But I don't mind, I'm my own best friend,
From the beginning to the end,
My life, my heart, black night, dark star, Capricorn
0 xLajků:

18

Popremejslel sem o tom....vzhledem ktomu ze zanedlouho budu mit novej apec a snad i basu tak stim efektem pockam....jinak se zeptam na jinou otazku.....j

Nevítee jakej efekt...a jestli vubec nějakej, použíá basák z hc kapely Integrity na albu To die For??? (USA-ohio).......prodpokládám že to moc zvás vědět nebude, pač to neni kapelka kterou zrovna moc lidi zná....ale co kdyby nahodou....:-)

0 xLajků:

19

Capricorn napsal:
ghanta napsal:

1) HC se opravdu dá hrát bez krabiček, to je bez debat, on je taky problém, že pod HC se dneska zahrnuje kde co...

2) Od Bosse doporučuji OverDrive ODB-3. Mám ho a je to hodně flexibilní, ty čudlíky jsou hodně citlivé, zvuk se dá nastavit od nezkresleného (jen předzesílení) až po naprostej masakr wink

Na tomhle odkazu http://www.bossus.com/interactive/pd.html je i ukázková flashová aplikace pro efekty od Bosse. Najdi si v té nabídce Pedal list položku ODB-3.

A basy se tam dají tím ekvalizérem vytáhnout dost, možná až moc. Prostě si to vyzkoušej a uvidíš. On ten výsledný zvuk taky budes záviset na celém řetězci basa - efekt - aparát...

Já jsem právě donedávna ODB-3 používal a už jsem ho odstavil,páč mě to žralo basy jak sviňa,ted už hraju bez "kurvítek" a pohoda big_smile

0 xLajků: