1

Téma: Genz-Benz vs. Eden

Zmocnila se mně touha pořídit si něco lehčího pro snadné přesuny. Líbí se mi tady tyhle 2 sestavičky:

http://www.bici.cz/Basove-kytary-436/Ko … le-6-0-12T

http://kytary.cz/eden-egrw1264/HN114019/

Samozřejmě bych se nebránil něčemu jinému ale líbilo by se mi, kdyby to bylo v podobném duchu. Jaký je váš názor. Pokud někdo má něco podobného, podělte se. Pokud někdo něco takového prodává, zkuste nabídnout.

Díky

0 xLajků:

2

Re: Genz-Benz vs. Eden

Myslím, že v podobném duchu je tady několik témat...  wink

ELF / Lakland
0 xLajků:

3

Re: Genz-Benz vs. Eden

Mám (mj.) Genz Benz Shuttle a jsem s tím velmi spokojený, protože to plně uspokojuje různé potřeby od zkoušení na sluchátka s připojeným mp3 přehrávačem až po hraní na malém kšeftu (a velké nemám, takže ozvučení pódia na stadionu nemusím řešit :–), kdy si podle vzdálenosti, nálady a auta vezmu buď velkou bednu nebo malou a někdy taky žádnou (třeba pro 30 minut hraní na malém festiválku to nestálo za to) a hraju na Shuttle přímo do linky. Mám rád americké firmy a tahle z Arizony je mi sympatická. A k některým názorům zde z fóra, že je to celé čínský šunt, mám informace přímo od Jeffa Genze, se kterým jsem komunikoval přes Facebook. Takže ano, je to samozřejmě tak, že zesilovače se vyrábí z větší části v Asii, ale ne v Číně, kvůli kvalitě například v Malajsii. To bohužel v dnešním světě asi nejde jinak a celoamerický výrobek by málokdo zaplatil a hlavně to aspoň přiznávají. Všechny zesilovače GB pak jdou do Arizony, kde se zahořují, nastavují a testují. Reproboxy se kompletně vyrábí v USA – vzhledem k váze a objemu by se asi ani nevyplatilo vozit je přes oceán. To celkem koresponduje s mým názorem na GB: jejich boxy jsou vynikající, jejich basové zesilovače dobré a univerzální a kytarové zesilovače celkem obyčejné. Od Edenu se mi jejich zesilovače líbí zvukem, ale ten barevný design mě moc neoslovuje. Pro snadný přesun jsem uvažoval i o kombu od EBS, ale nakonec mě dostala ta idea komba/halfstacku od GB, kdy se ta hlava buď nechá na bedně jako u komba nebo si ji člověk dá do kapsy (má to sotva dvě kila, takže do kapsy v kufru na basu se mi vejde) a odnese do zkušebny nebo na kšeft... Vozil jsem to i na dovolenou na chatu na cvičení.

0 xLajků: