1

Téma: Problém s krkem

Zdar,
mám takový netradiční problém. Něco mi začalo chrastit v base a vylučovací metodou odstrojování jsem dospěl k názoru, že to chrastí výztuž v krku... Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti? Točit s imbusem nepomáhá... dá se to nějak vyndat - jakože úplně vyšroubovat a třeba něčím vystlat? Nebo vyměnit? Basu mám Yamahu RBX 775.

0 xLajků:

2

Re: Problém s krkem

ty ja myslim ze to vyndat nejde.... na jedne strane je to napevno... by se nejspis musel sundat hmatnik.... pokud se milim tak panove me jiste opravy...

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

3

Točit imbusem nepomáhá protože je šroub stržený ? To by pak výztuha mohla chrastit o tělo krku.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

4

no, podle mě stržený není, protože se normálně utahuje a povoluje - jen to nemá na výsledek chrastění žádný vliv. Ale ten pazvuk mi připomíná zvuk, když začnou bubeníkovi rezonovat pružiny na šroťáku...  big_smile

0 xLajků:

5

s chrastici vyztuhou jsem se setkal, ale jeji utahovani/povolovani na to teda vliv melo... sundal jsem krk a trochu s nim zacvicil - s povolenou vyztuhou jsem ho ohnul na jednu i druhou stranu, co to dalo, samozrejme s citem, ale vydrzi opravdu hodne (uz nevim, kterej kytarar mel na yt dokonce video, kde si na krk proste stoupnul). jinak podobnej zvuk muze v lepsim pripade delat treba volna objimka nebo jina cast ladici mechaiky, zkus to pro jistotu jeste overit.

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Janec (07. 04. 2011 14.42:08)

a opravdu na krku nezůstalo nic? Ladící mechaniky?

Edit: Lukáš byl rychlejší smile

0 xLajků:

7

Tahle mi vibroval prstýnek ve Fender ladící mechanice (ta příruba co je narvaná v díře). Stačilo pod něj strčit kousek papírku a bylo.

0 xLajků:

8

ladící mechaniky jsem sundal, fakt úplně všechno kromě zdířky na jacka, i snímače visely za kabely, nechal jsem jen ten jeden ladící kolík a jednu kobylku - má to pro každou strunu zvlášť - a i to jsem zkoušel kombinovat, abych vyloučil fakt, že jeden ten kus je ten chrastící...

krk jsem taky měl oddělaný, ale ještě s ním dle rady lukase zkusim trochu "zacvicit" ...  big_smile

0 xLajků:

9

No... ...!!!

takže po celodenním experimentování jsem ze zoufalství zkusil natáhnout jinou - starou strunu... řekl bych tak o 85% lepší...  big_smile ale není to stoprocentní, snad s novými strunami bude. Jen mě to utvrdilo v názoru, že se nevyplácí šetřit na nesprávných místech... big_smile Ale nikdy bych neřekl, že to může mít TAKOVÝ  vliv...  cool

A nyní je zde místo pro váš posměch a jízlivosti...  big_smile  big_smile  big_smile

0 xLajků:

10

Chá wink

0 xLajků:

11

lukas: Steinbergera sem viděl stoupat na krk smile  Ale to byl nejspíš grafitovej

Když jsem tak u toho nemuže base(tedy krku) nějak uškodit to, když je seřízená na normálního ladění, ale já mám podladěno?

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

12

to ti maximálně budou drnčet struny o pražce, jinak je to fuk

0 xLajků:

13

Dragunov napsal:

já mám podladěno

Jsem rád, že nemáš podlazeno. Děkuji Ti jako jednomu z mála.  smile

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

14

Osten: Kupodivu ani ne, mam zvedlý kameny, dohmat je ale stále pro mně super.(sice to není na prvnim pražci kreditka a na 12tým dvě, ale pořad klid). Někdy to drnčet někde začne, ale to jenom proto, že se sami sníží kameny, takže to je otázka pár sekund s imbusem.
Já jen, že přeci jen ty struny asi nemají ted ten tah jako když jsou ve standartu. Dokonce mi i pán z obchodu volal jestli to chcu seřídit na standard nebo na podladění. A trošku mně taky straší to, že jsem slyšel, že někdo struny pokaždé na base "povolil" a krk si tím zkurvil. Občas si totiž taky chci zahrád v normálu.

Aidamos: Jako že nejsem "lazebník" jo? big_smile big_smile No nemáš zač, ale musím se přiznat, že až tady na foru jsem zjistil, že lazení je špatně big_smile

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků: