1 Naposledy upravil: ypres.bass (05. 04. 2011 22.20:16)

Téma: Prosba o názor: překuchání komba na hlavu s bednou.

PŘEDEM UPOZORŇUJU ŽE JSEM TECHNICKÉ PAKO...

Nechce se mi přenášet kombo tam a zpátky (mám docela těžkou krávu)
tak mne napadlo, že bych si postavil/nechal postavit ještě jednu bednu stejnou jako je to kombo.
z komba bych vymontoval "zesilovač" a zamontoval bych ho do pouzdra - to by mělo celkem tak 2kg

měl bych tak dvě bedny a hlavu kterou bych přenášel...

co si o tom myslíte?

Parametry:
http://img269.imageshack.us/img269/3614/kombop.jpg

znovu se učící žížala a hledač medového zvuku
Hraju na Squier | profyl | www.stanislavkolarik.cz
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: karadam (05. 04. 2011 22.37:01)

Re: Prosba o názor: překuchání komba na hlavu s bednou.

Hle! Další , který prozřel a tuší, že tahat kravské kombo je zbytečná dřina. Do těch 25kg to ještě jde, ale fakt nechápu jak si někdo může koupit např. kombo se 4x10", když výrobce dělá to samé v odděleném provedení hlava + box za téměř stejnou cenu.

Edit: Zkus pana Procházku z Automat Service, Demokratické mládeže 2716, 530 02 Pardubice-Zelené Předměstí
        Ten by Ti mohl poradit.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

3

a když tak o tom přemýšlím, tak na kolik cirka vyjde taková bedna 1x12?
dívat se na originály je v mém případě myslím mírně zavádějící...

0 xLajků:

4

ypres.bass napsal:

google, seznam x naroky x znacka  x design x stari...

radove od 5 az 20 tisic nova .. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

ypres.bass napsal:

dívat se na originály je v mém případě myslím mírně zavádějící...

ja si 1x12 postavil, s tim ze neco malo sem dostal zadara (drivi) a cena sla pres 3000 za material.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

Jak pozerám na tie ceny,to už sa ti viac oplatí kúpiť nového behrouše a použiť z neho bednu big_smile

"Když chceš blábolit, počítej s bolestí" - Arnold J. Rimmer
0 xLajků:

7

Vzhledem k technickému paku, jak o sobě píšeš, doporučuji kombo prodat a koupit hlavu a box.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

8

Mňo, cenově vůbec nevypadá špatně to co prodává famfrnos http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum
Tady o ní píše http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 85#p241785
Ale je to holt 18"

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

9

Čtu dobře že to kombo má 50W?
Jak může být veliké a těžké kombo s tímhle výkonem? Jestli nemáš elektrikářské dovednosti aspoň typu "přepájím si konektor" tak to radši nedělej.
Jestli máš, tak si polož otázku kolik do této operace chceš investovat. V dnešní době něco bastlit je jenom pro skalní fandy.

0 xLajků:

10

No jestli je to ten starej Peavey na kterýho sem hrál, tak to věru není lehká záležitost.

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

11

Preto som si nekupoval kombo. Kombo bude vzdy len kombo a hlava box to je proste praktickejšie. Ked chceš byt mobilný tak si kúp hoci aj 2 veľké 410 boxy do dvoch skusobni kde hrávaš daju sa na bazare zohnať do 200e slusne low end kusky...na domov niaký 112 ktorý mozes dat zbuchat známemu doma na kolene do 150 € (90€ reprák) a zozen si niaký TC electronics zosilovač, alebo marbass , ampeg portabass , či už lowend od harley benton čo je najlanejľí na svete proste niečo čo hodíš cez rameno a ideš...nemusí š to kupovať naraz , teraz si skús zohnať zosík a zbúchať ten box to bude najrýchlejšie a postupom času si doplníš aj 410...ja som takýmto tempom už pomenil niekoľko stackov (GK+ashdown, Ashdown+ashdown, ashdown+trace elliot) a nakoniec som ja PAKO zistil že mi do toho vôbec netrebalo investovať tolko penazí a namahy a že mi stači jedna 210 ABM od Ashdownu.

0 xLajků:

12

pro mne by právě ta kombinace 2x 1x12 + lehkou hlavu na cestování mezi nima byla ideální. ve zkušebně hraju 60W vytažené na max 40% a doma můžu ještě méňě. a to kombo (jako kombinace toho repráku s tou elektrikou) se mi fakt líbí.
a právě bych potřeboval nějak pořešit to překuchávání.
náklady max 100E

hlavně bych potřeboval poradit jak to pořešit aby mi to fungovalo...

0 xLajků:

13

Za 2500 dvě bedny s 12" nepostavíš. Na bazaru je bedna s 2x12" za 3000, ta by se dala překopat na dvě, ale stálo by to nejmíň zase další 3000 - teda pokud by to mělo vypadat.

0 xLajků:

14

Janec napsal:

Za 2500 dvě bedny s 12" nepostavíš. Na bazaru je bedna s 2x12" za 3000, ta by se dala překopat na dvě, ale stálo by to nejmíň zase další 3000 - teda pokud by to mělo vypadat.

mě stačí jedna - tu druhou bych už měl z toho komba
tady se to zvrhlo do debaty o těch bednách, mne ale spíš zajímá to samotné rozpojení - jestli a jak je to technicky proveditelné.
na HB.cz se 8ohm beden do dvojky válí plno, v tom problém nevidím

0 xLajků:

15

1/ vyndat zesilovač problém nebude
2/ budeš na něj muset vyrobit nějakej "rack"
3/ někam šoupnout jack pro připojení repráku, jak u zesilovače, tak u bedny
4/ má to nejspíš uzavřenou bednu, tak zaslepit díry po zesilovači, aby bedna hrála jako dřív, jestli tam byla nějaká přepážka, bude to jednoduchý, jestli ne, bude to složitější...

Stát tě to může jako 2 jacky, nebo taky o pár korun víc, když budeš chtít bejt pečlivej. Obtížnost bych řekl tak... 4 smile

0 xLajků:

16

Psal jsem Ti adresu na toho pana Procházku z Pardubic. Zabývá se servisem hudebních aparátů všeho druhu. Jednak Ti provede odborně rozdělení komba na hlavu / bednu, tak aby to mohlo hrát spolu i samostatně. Odhaduji, že cena bude několik desetikorun, samozřejmě za předpokladu, že rack nebo jinou bedýnku na zesilovač si zařídíš. Nevím jak vypadá ten Peavey uvnitř, ale možná tomu bude stačit nalepit gumové nožičky za 3,10 Kč. Z bednou a zapojením Ti určitě poradí, možná bude mít i něco bazarového u sebe. Na té adrese je každý den od 9:00 do 17:00. Myslím. Z pardubických v.š. kolejí vyjdeš na starou silnici od HK a pak pořád, pořád rovně na Chrudim až na posledních semaforech uhneš doprava a po cca 200m je mezi paneláky bývalá kotelna či výměníková stanice. Tak tam. Procházka je solidní a chápe problémy muzikantů neprofesionálů. Taky hraje.

Trace Elliot Club #5
0 xLajků:

17

Technicky to problem neni, prakticky trochu jo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

Od takových 100W výše určitě překopat, nelze než doporučit. Jak z hlediska váhy, tak skladnosti, manipulace a případného propojení dál vůbec. Mám to taky takhle - bednu vykastrovanou z původního komba, co mi přenechal brácha, hlavu jsem dokupoval odpovídající původnímu osazení, neb si ji brácha nechal k jinému apecu. Když vzpomínám, co ta kráva vážila předtím vcelku a co teď... I tak se ta bedna sama blbě tahá, je už trochu velká, kombo ale bylo na trasy delší jak 10m jednoznačně dvoumužné. Jediná věc, co mne sejří, je provedení zapojení - z bedny prostě čouhá ven šňůra s jackem. To se mu moc nepovidlo. Letos to ale ještě musí takhle vydržet, příští rok tam jde luxusně vyvedená propojka přes samici.

Jolča D-Bass forever - odbahněno by Jíra Mázlů + Digitech BP200 s Lanýžem + Šénbach cbs, šmytec Kunz + upright Stagg HDB-200 - ideál na cvičení šílených laufů ve tři ráno
0 xLajků: