1

Téma: Headlesska - jaký s ní máte zkušenosti

Zdarec, jaký máte kdo zkušenosti s headleskou? jaký věci se na ni hrajou pohodlně, dá se na to slapovat? má krk spíš tlustší nebo tenči, jak se to drží, jak se na to dá hrát v sedě...? :-) díky

hledám sebe a pár zásadních odpovědí smile
0 xLajků:

2

Re: Headlesska - jaký s ní máte zkušenosti

...skúsenosť žiadna, ale krk asi bude záležať od konkrétneho typu a hranie v sede bude podobné asi ako keď stojíš, lebo na čo by si si ju oprel, aj tak bude len zavesená na Tebe (pokiaľ samozrejme myslíš Headless bez normálneho tela, lebo sú aj s klasickým telom a tam problém nebude, ale načo taký Headless big_smile )...

0 xLajků:

3

Myslím s malým tělem... poslední dobou mě celkem začíná štvát velikost a hmotnost nástroje kterej vlastním ...

0 xLajků:

4

Já jedině můžu říct, že jsem ji jednou slyšel hrát naživo. V kapele UŠTKNI a hodně mě překvapil zvuk (a to hrál na apraturu od Behringra tuším)  smile  http://www.myspace.com/ustkni

Squier Vintage Modified Precision Bass Amber Maple + SX Vintage Precision Bass 62 3 TS
Fender Rumble Head 350 + Fender Rumble Cabinet 4x10''
0 xLajků:

5

Pusť si "Stereotyp s citem"

Squier Vintage Modified Precision Bass Amber Maple + SX Vintage Precision Bass 62 3 TS
Fender Rumble Head 350 + Fender Rumble Cabinet 4x10''
0 xLajků:

6

mam Jacka s normalnim telem, krk je spis tlustejsi a mensi roztece, rovny jak pravitko. Pro nekoho, kdo to nema v rukach je to jako detska basa - hosi na srazu ftipkovali, ze to ma kratkou menzuru  lol ale je to pohodlicko, spolehliva, bezproblemova.

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: m3 (06. 04. 2011 23.16:26)

zkusenosti jen ty nejlepsi.. smile
zalezi na modelu ... ted sem koukal ze se v brne a u thomanna konecne daj koupit Steinberger synapse .. na ty sem nehral tak neporeferuju..
jinak nejbeznejsi kopie steinberger l2 hohner b2a a steincerger spirit xl2 by mely bejt prakticky totozny az na to ze spirit nema aktivku a je taky o dost levnejsi.. kdysi sem nekde cet, ze nejsou tak kvalitne zpracovany, ale co je na tom pravdy netusim..

takze k hohnerce b2A krk je spis tlusci zadna placicka.. roztece sou mensi ale porad rek bych v ramci standardu .. malinko bliz k sobe  nez na fender preclu ale o dost dal nez jolanach ..  cca stejne jako naj ty ruzny moden basy corty a arie apod...
Zvuk mne osobne pride v pohode mozna je trosku konkretnejsi a min dunivej... treba v porovnani s epiphone les paulem, krerej je osazenej stejnejma snimacena .. a to jak prez multak do sluchatek tak prez apec.. pride mi ta hohnerka lepsi konkretnejsi zivejsi ...
ale zalezi smozrejme na nastaveni snimacu potaku elektiky...

co se tyka hrani v sede tak o tom moc nepovim pac to nedelam... leda kdyz ladim ..serizuju oktavy a tak...

co se tyka hrani ve stoje tak zaveseni na tovarne navrzeny cudle je trosku nevhodny ... krk je soupnutej cca o 2, 3 prazce doleva... teda pokud automaticky sahnes levackou tam kde je normalne F nahmatnes G... taky to ma tendenci maliko se preklapet..resp odklapet od tela... to praveve resi ta synapse tim pro ni typickym hakem na popruh... ja tam mam podobnu vec a jeden kolega tady z fora to resil trubkou a dlouhym vrutem...
ale spousta lidi to pouziva tak jak to je z fabriky tak mozna sme jen moc zmlsany vynalezavy nebo pohodlny...

Slapovat se na to da v pohode... ikdyz vzhledem k ty maly vaze je cela ta basa neposednjsi nez naka tezka fosna, ale je to vicemene jen vec zvyku.. taky neni kde oprit predlokti .. takze fixace zajeci pacicky timdle stylem moc nejde ..coz spolus tou neposednosti muze bejt pro nekoho kdo je na to zvyklej docela nezvyk hlavne pri prsteni pokud nepouziva nakou formu thumbresteu.. o ramecek ani o ty ala kytarovy humbace to moc nejde.

Origial stary steinbergry maj krky podobnyho profilu, ale roztece este malinko mensi... taky ta moje hybridni (s grafitovym krkem) P2 je o dost tezsi nez hohnerka ale porad to ma do 4 kil ale je poznani min neposedna... jak sou na tom celografitaci s vahou nevim ... ty novy Synapse pocitam budou taky spis tezsi...

jinak mne uz moc nenapada co napsat snad jenom ze pocit ze hry na tom mi pride daleko lehci a samozrejmejsi nez na vetsine "klasickejch" baskytar.. Stejnberger to navrhoval s ideou aby basakovi pri hrani nic nikde neprekazelo a moh se venovat jen hre.. a podle mne se mu to povedlo  smile

taky ten system ladeni je hodne spolehlivej a pokud tim nekde netriskas a nebystavujes velkejm zmenam teplot tak to prakticky nemusis ladit.. a pokud jo tak stejne jenom v ramci jednotek centu...
Taky dohmat byva velice luxuni a lehce seriditelnej...

zaverem este jedna poznamka doma sem mel celkem 3 hohnerky b2a a kazda byla trosku jina precijenom se vyrabej uz skoro 30 let a pocitam ze i v ruznejch fabrikach a samozrejme kazdej kus dreva je trosku jinej..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

OT: emtrojko, doval na sraz, provetrame bezhlafce smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

9

e.t. napsal:

doval na sraz, provetrame bezhlafce smile

my hrajem nekde ve Vimperku...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

hohnerka b2a ma vespod tela takovou vyklapeci pacicku, kterou si opres o stehno pri hrani v sede, pak se ta basa ani nehne. ja hraju na jacka, tj headless s normalnim  telem, ten pri hre vsede trochu prepada na telo, nojo kobyla je tezka.
jako vyhodu headless (krome toho ze je to moc krasny) vidim skladnost - vejde se krasne do kytarovyho futralu, neuveritelne rychla vymena doubleball strun, a jak psal metr krychlovej sqele drzi ladeni

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

11

olaf napsal:

vidim skladnost - vejde se krasne do kytarovyho futralu

a pti cestach mhd vam necumi futral 20 cisle nad hlavu takze nehrozi urazeni basy o futra v metru...   lol

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

OT: I statusy musi mit double ball? Zatim me to nejak uniklo ze headless musi mit double ball draty. Neni to pro vas, bezhlavaci, moc omezujici?
Uvazuju u statusu ale jestli ze nejde pouzit normalni struni na to seru wink

0 xLajků:

13

creabass napsal:

OT: I statusy musi mit double ball? Zatim me to nejak uniklo ze headless musi mit double ball draty. Neni to pro vas, bezhlavaci, moc omezujici?
Uvazuju u statusu ale jestli ze nejde pouzit normalni struni na to seru

sou i hlavaty statuty.. ale jestli ty headles maj naky utahovani na singl koule nevim...

kazdopadne se da koupit adapter ..toliko kus provrtanyho kovu se 4na sroubama..
pripadne si muzes druhou kouli vyrobit sam ... ja osobne ted hraju na elixiry... nekde sem to tu popisoval v tematu headless a elektrikarska cokolada nebo tak nejak.. smile

btw treba ty steinberger synapse maj ten adapter zabudovanej primo v tom uchycovaci na hlave.. da se to na ebaji sehnat i na origo steinbergry.. jestli to pasuje na hohnerky nevim...

nejlepsi system co mam je na staryim MIJ washburnu bantam,, viz tema tady nekde washburn bantam headless 80. dokonce sem na ebayi videl novy mechaniky s toudle hlavovou jednotkou...

btw status vyrabi vlastni dvoukoulovi struny ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

kdyz sem to prohnal netem tak sem jedinej detailni obrazek nasel tutenc..
http://www.status-graphite.com/status/image/30-42/30-bendwell.jpg
a tam sou ty horni dury vybaveny zavitem tedapocitam ze je toprave na uchyceni singlkouli

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15

a... znáte někdo nějakou headlessku (s malym telem) ktera ma krk podobnyho tvaru jako treba JB? jakože úzkej, rychlej a pevně do ruky (nebo třeba jako Jolana Iris, tam mě ten krk seděl neuvěřitelně do ruky)? :-)

0 xLajků:

16

m3 jj, ale takove davaji jen na 32'' a pry je to dobre na vibrata atd

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: m3 (09. 04. 2011 21.49:11)

creabass napsal:

m3 jj, ale takove davaji jen na 32'' a pry je to dobre na vibrata atd

ten kovovej konec nebo to protazeni ta kovova vec by mohla bejt standardni...

M-Cat napsal:

znáte někdo nějakou headlessku (s malym telem) ktera ma krk podobnyho tvaru jako treba JB? jakože úzkej, rychlej a pevně do ruky (nebo třeba jako Jolana Iris, tam mě ten krk seděl neuvěřitelně do ruky)? :-)

ja si krk JB ani irisky nevybavim ..ale prve status ho maj od pohledu spis placatjsi....
s malym telem delaj serii stremline .. ale je trosku futuristicka a asi nebude hodne levna.. smile
http://www.modernmusic.co.uk/collectibl … amline.php

http://www.andresimha.com/music/my_basses/streamline08/images/IMG_1606small.jpg

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: