1

Téma: Peavey sestava - nedostatek výkonu?

zdravicko lidicky potreboval bych poradit
Mam sestavu peavey tour 450W-4ohm+repro Peavey tvx410 350W RMS,700W Progr. citlivost nevim
Problem je v tom ze se neslisim, hrajem metal,2ktary a musim to ohulit na max.
At steluju jak steluju je to porad malo.
Hral jsem na koncerte pres aparat od borca a mel Kustom Groove 600hd,ktery do 4 ohm dava take 450W a mel k tomu sice bednu od kustomu o vykonu 2000W-8 repro, coz nechapu jak to funguje ,ale mel jsem to na ctvrtku a rvalo to jak krava.
myslite ze je chyba v hlave nebo v repro?
Docetl jsem se ze ta moje bedna ma citlivost 97dB, nevim.
diky za rady  sad  sad

0 xLajků:

2

Re: Peavey sestava - nedostatek výkonu?

Ta tvoje bedna je 4 nebo 8 Ohm? Jestli 4, tak ji asi dost přetěžuješ, když max výkon je 350W. Citlivost 97dB neni na 410 bednu nic moc, ale 450W výkonu už by teda mohlo stačit na ledacos. Těžko říct, kde je "chyba". Zkus si někde půjčit jiný zesilovač nebo jinou bednu. Pak můžeš hledat slabý člen.

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

3

nic ve zlém, ale tyhle otázky já prostě nechápu, mám kombo 60W a vytočený na 20% už si i sám zeslabuju jak to řve...
asi mám moc jemné ouška...

znovu se učící žížala a hledač medového zvuku
Hraju na Squier | profyl | www.stanislavkolarik.cz
0 xLajků:

4

ypres.bass napsal:

nic ve zlém, ale tyhle otázky já prostě nechápu, mám kombo 60W a vytočený na 20% už si i sám zeslabuju jak to řve...asi mám moc jemné ouška...

Nic ve zlém, ale tohle tazateli hodně pomůže smile

Přesun do správný sekce a doplněn název.

0 xLajků:

5

Vetsinou je zasadni chyba ve frekvencich. Metalovi kytaristi maji tendence prebasovavat kytaru. Popros je at se uberou v basech, ty se naopak pridej ve stredech a zkus co to udela

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

ypres.bass napsal:

nic ve zlém, ale tyhle otázky já prostě nechápu, mám kombo 60W a vytočený na 20% už si i sám zeslabuju jak to řve...
asi mám moc jemné ouška...

Asi jsi nikdy nehral proti 2ma zkreslenym 100w kytarolampam.... V tom pripade bych se zdrzel hlasovani a uplatnil sve rady jinde.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

7

ja mam 225 kombicko od hockeho tu 2x10 a taky musim kroutit volume do 3/4 abych se slysel ve zkusebne... ono toti prosadit se proti 100W celolampe kytaristy a urvanymu zpevakovy je fakt o nervy... kolikrat me to dost vadi ze se neslisim a tudis nevim kde delam chyby....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

8

Zkuste si i pohrát s rozmístěním aparátů i hráčů ve zkušebně - tohle je kolikrát základní kámen úrazu. Druhá věc je, zda se kytaristi musí hulit na plný výkon. Jasně, jsou to kytaristi, takže domluva zřejmě neexistuje, ale zkusit se má vše. No a poslední věc tu už zazněla, takže zkus někde půjčit box/zesilovač a vyzkoušej prohodit se svým současným, abys zjistil, kde by mohla být zakopaná mrtvola psa.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

9

Souhlasím se spiderem, problémem jsou dle mého frekvence. Pohrajte si ekvalizéry. Zkuste to třeba tak, že si doděláš zvuk basy k bicím (aby jsi se nehádal s kopákem atd.), pak se přidá jedna kytara, pak druhá.

Vždycky by to mělo být tak, že jsou všichni čitelní (samozřejmě strašně moc dělá místnost, vybavení atd.), takže pokud je všechno ok, dokud se nepřidá druhá kytara, je jasný, kde je problém.

Hlavní rada: neštelujte si zvuky tak, že hraje pouze jeden a ten si ladí eq. - důležité je, jak to zní vcelku. Jednostlivě můžou nástroje znít hnusně, ale kapela jako celek suprově... a naopak.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

10

jak píše spider, to byl přesně případ i u nás, kytara nabasovaná, stačilo poštelovat korekce, na base trochu středů doprava a ejhle. No a ta tvoje bedna v tom jestli je 4 nebo 8 ohmů to bych neřešil, zesák je dost silný aby i s polovičním výkonem v 8 ohmech nadělil do 350wattové bedny dostatečný výkon. Jo a je taky na místě správné rozmístění a pozice basáka před aparátem, musíš prostě hledat nejvýhodnější pozici. Nebo zkus k zesáku zapojit 4ohmovou bednu, ať poznáš ten rozdíl, jestli je to bednou nebo čím. Já mám zes 350W 4ohm/box 500w/4ohmy a hraje to v thrashmetalu proti dvěma 100w hlavám a třema 4x12 boxům a v pohodě. No a samozřejmě je otázka jakou máš basu a co z ní leze do zesáku.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

11

Argo22 napsal:

ja mam 225 kombicko od hockeho tu 2x10 a taky musim kroutit volume do 3/4 abych se slysel ve zkusebne... ono toti prosadit se proti 100W celolampe kytaristy a urvanymu zpevakovy je fakt o nervy... kolikrat me to dost vadi ze se neslisim a tudis nevim kde delam chyby....

kurcatovium napsal:

Zkuste si i pohrát s rozmístěním aparátů i hráčů ve zkušebně - tohle je kolikrát základní kámen úrazu

"Ideální" je postavit si aparát na zem a stoupnout si těsně před něj. Když to tak udělají všichni, tak to je dobrá cesta k hluchotě.
Když tohle kombo dáš podepřený na zem do rohu místnosti, a pohraješ si s korekcema , tak uvidíš/uslyšíš ten mazec/hukot.  smile Ale vážně, doporučuji postavit na židli nebo stůl, případně na zemi podepřít tak, aby Ti repro hráli přímo na hlavu a kytaristy donutit k něčemu podobnému. Hlavně aby jejich aparát nehrál přímo na Tebe.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

12

ja to tak ma mivam kombo na stole nebo na zidli.... jale i tak se neslysim....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: SamNewbier (04. 04. 2011 09.38:18)

Vytlumit zkušebnu! A taky se koukni, jak moc nahlas maj apce ostatní.. Dost často kytarista hraje "sám" a ostatní to jen tak došmrdlávaj.. A pro začátek ekvalizér vypni nebo ho dej na střed, než začneš něco ladit..

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

14

jj kytaristovi sem rekl at se trochu stisi ale nechtel tak co stim... rikam mu hrajeme moc nahlas a ja pak nic neslysim a boli me hlava ale nezajem ignorace... prej to se strati az budem hrat....

0 xLajků:

15

Argo22 napsal:

jj kytaristovi sem rekl at se trochu stisi ale nechtel tak co stim.

Poslat doprdele, jiná možnost není

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

Bohužel většina kytaristů tvrdších stylů jsou takový samomrousci . Pokud vyrůstají na metalu , tak vůbec. Ono u blues, country, jazzu atd. to není o moc lepší , ale aspoň v té hlasitosti jsou umírněnější.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

17

Jak nevlajou nohavice, není to ten správný metal smile

Taky jsem měl podobný problém (pravda, kombo bylo jen 100W) ale hodně pomohlo dát jej na stůl, ať mi nehraje do nohou, a pak když jsem prostě šel a ubral kytaristovi basy. Hádejte, byly na 10 z deseti?

0 xLajků:

18

bretja napsal:

Jak nevlajou nohavice, není to ten správný metal smile

Jo, hlavne zvukar na malem podiu to urcite oceni

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

hraju na propujcene 60w soundking kombo s 10kou, jeden kytarista ma 65W frontmana, druhy nejaky 15w marshall trandak, do toho nejake "pa" fidek, bubenice s trochou techniky, dva hlasy a obcas klavesy. slysim se nejen ja. Nic tvrdeho to neni, pripodobil bych to R.EM.

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

20

mám tu bednu a měl jsem i to zeso a nikdy sem neměl problém se prosadit, pokud jde o nastavení, tak vypni bright, EQ narovno-jen trošku do V, gain tak na půl a contour tak max na 9 hodin, bass a treble, nebo jakse jmenujou ty čudlíky zleva a zprava od EQ, mírně vytáhni, ta bedna hraje jak prase, má strašnou rezervu a uplně v klidu stačí, já k ní mám ještě 115-ku a nikdo nemá šanci mě nějak nasrat ;-)

0 xLajků:

21

hrám na 75 w gitarové kombo v kapele,a počujem sa...A hráme DUB,v ktorom je basa asi najdôležitejšia.Dohoda.Keď je niekto vôl,tak treba nakopnúť.A keď sa nedá ínáč,odísť s kapely,poprípade sa tým vyhrážať.Mimochodom,nechápem jednu vec-ako môžete hrať keď sa navzájom nepočujete? Keď sa nepočuješ sám,tak pochybujem o tom že ta počuje bubeník...Jak sa tak dá hrať?Moc nechápem  roll

"Když chceš blábolit, počítej s bolestí" - Arnold J. Rimmer
0 xLajků:

22

spider napsal:

Poslat doprdele, jiná možnost není

big_smile  asi tak..

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

23

Argo22 napsal:

jj kytaristovi sem rekl at se trochu stisi ale nechtel tak co stim... rikam mu hrajeme moc nahlas a ja pak nic neslysim a boli me hlava ale nezajem ignorace... prej to se strati az budem hrat....

vyměnit kytaristu nebo kapelu

0 xLajků:

24

Nechtělo by to samostatné téma s názvem třeba "Proč jsem rád, že nejsem kytaristou"  ?
Jeden mi říkal, že prý to musí být tak nahlas, aby to chytalo tu správnou zpětnou vazbu.  smile

Trace Elliot Club #5
0 xLajků:

25

kluci je mi to jasny.
trosku s tim zahejbu a kytarystum reknu at to zabali big_smile ,
no abych predstavyl pany kytarysty tak jeden ma Fender Metal Head 500W-4x12 coz asi mluvi za vse
a druhy Marshall 100W 4x10 ale taky slusny, tak mam co delat,no a bubenik vypoti 2 litry za zkousku smile.

0 xLajků:

26

a co máš za basu? leckdy záleží jak basa nakopne zesík....já věřím že s nákým  signálově ubohým jazz bassem (oproti MM nebo PB) bych se taky nechytil

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

27

lezbatko napsal:

500W-4x12

to si děláš prdel? nebo spíš von big_smile hele tohle je apec na stadion ne do zkušebny...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

28

Kubš napsal:

a co máš za basu? leckdy záleží jak basa nakopne zesík....já věřím že s nákým  signálově ubohým jazz bassem (oproti MM nebo PB) bych se taky nechytil

Tiež som myslel, že môže byť, ale potom som otvoril jeho profil a našiel príspevok v téme
http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 67#p241467

0 xLajků:

29

ALE není na místě naopak....MK1 nejsou bůhví jaký "buřiči"

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

30

Je to aktívna basa, takže niečo sa tam aj zosilní..narozdiel od napr. pasívnej Cort Action V, ktorá nemá až taký silný signál.

K tým 500w a 100w...dúfam,že tvrdia,že to musia vytočiť na 3/4 minimálne, lebo to nemá potom solídny zvuk, že?

0 xLajků:

31

Chalani sry za OT ale nechcel som zakladat nove vlakno.

Ked mam zosilovac 200W/4Ohm a bednu 400W/8Ohm tak ked to zapojim ta bedna pojde prvy plnom vykone zosilovaca na 1/4 svojho vykonu ?

0 xLajků:

32

puso napsal:

Ked mam zosilovac 200W/4Ohm a bednu 400W/8Ohm tak ked to zapojim ta bedna pojde prvy plnom vykone zosilovaca na 1/4 svojho vykonu ?

přesně tak!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
0 xLajků:

33 Naposledy upravil: puso (08. 04. 2011 12.54:23)

A este jedna vec ked mam povedzme 4x10 (400w/8ohm) + 1x15 (400W/8ohm)
potrebujem 1600w/4ohm zosik ? big_smile

0 xLajků:

34

puso napsal:

Co potrebujes je vec jina smile (opravdu bych nechtel potkat basaka ktery potrebuje 1600w smile ) ale tyto dve bedny budou mit spolecne 800w do 4ohm

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

35

puso napsal:

potrebujem 1600w/4ohm zosik ?

To nepotřebuješ, obecně by měly mít bedny rezervu ve wattech oproti výkonu zesilovače. Takže když budeš mít celkem bedny 800w/4ohmy, tak i s tím 200w zesíkem, který pojede na plný výkon to utáheš. Když budeš mít 350-500w hlavu do 4ohmů tak to bude dalo by se říct ideál.

PROFÜL
0 xLajků:

36

Takze teoreticky 100w/8ohm zosik do 400w/8ohm 1x15 bedne nebude az taka tragedia ?

0 xLajků:

37

puso napsal:

Ne, jen maximálně 800 W/4 Ohm
Přečti si: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?pid=224086

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

38

Ok, uz chapem dakujem smile

0 xLajků: