1 Naposledy upravil: Argo22 (04. 04. 2011 07.22:37)

Téma: pridavny box 210

zdarec chtel bych si dodelat box 2x10 ke kombu hocke bg 210 starsi provedeni bez prepinace pre post a vystupu na sluchatka... Netusim jakou impedanci ma zesilovac v tomhle kombu a bude to pak vubec obstojne hrat ???

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

2

Re: pridavny box 210

Pokud zesilovač nemá výstup na externí box, pak budou mít vnitřní reproduktory v kombu impedanci shodnou s tou, která je doporučena pro zesilovač. Tím pádem pokud bys chtěl zvětšit plochu repráků musel bys vyměnit i ty vnitřní (abys dostal dvojnásobnou impedanci např. 4 -> 8) a pak teprve udělat box. Imho se to v tomhle případě nevyplatí řešit.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

vidim to stejne. Kombo bude udelane tak aby maximalne vyuzilo zesik

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

njn ale co stim kdyz cvlovek nema na druhej apec penize....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

5

Argo22 napsal:

njn ale co stim kdyz cvlovek nema na druhej apec penize....

setrit...

0 xLajků:

6

Další možnost je samostatný box 4x10 s vyšší citlivostí . Ovšem základ je, mít všechny údaje. Tedy vzít šroubovák a zjistit co tam je za repro a nebo se obrátit na http://www.hocke.eu/. Tam by se měl člověk dozvědět vše co s tím kombem lze dalšího udělat.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

7

ty ja mu psal a zatim mi neodpovedel a bude to uz tak tyden...

0 xLajků:

8

Pokud odpovi, napiš jak si vyřešil ;-), ono jsou tam prej Eminence Beta 10 (každá by měla mít 250W a 8ohmu) takže myslím, že to bude zapojený na 500W repra s 4ohmama impedance. Ale z 200W zesiku na 500W to je krutá rezerva ne?

0 xLajků:

9

bez dovolení cituji:

Dobrý den.
Asi máte na mysli BG210H. Výstup pro vnější pasivní box nemá, neb tam jsou dvě repro po osmi ohmech - tudíž zesilovač pracuje do čtyř ohmů a další připojený box by impedanci snížil. ale je možné připojení aktivního boxu přez symetrický výstup XLR.
S pozdravem
Hocke
P.S.
Nebo by tam musela být dvě repra po 16ti ohmech (výsl. imp. 8) a pak by bylo možné připojit ještě další 8mi ohmový box.

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Hocke (04. 04. 2011 22.37:13)

Argo22 napsal:

ty ja mu psal a zatim mi neodpovedel a bude to uz tak tyden...

To se omlouvám, ale ani dopis, ani email jsem žádný od Argo tů tů nedostal (pro jistotu jsem prošel schránku od začátku března a nic). A stejně k tomu kombu nejde žádný přídavný box. Btw tenhle starší model měl 170W. Pro hluchaře doporučuji do zkušebny min. 1kW (za strátu zbytku sluchu neručím).

0 xLajků:

11

asi pude do sveta a bude big_smile ale pochybuju ze by ho nekdo vymenil za neco jinyho...

0 xLajků:

12

Argo22 napsal:

ale pochybuju ze by ho nekdo vymenil za neco jinyho...

A já zas pochybuju, že v této cenové relaci seženeš něco silnějšího a lepšího... Zkus si pohrát s nastavením, jak na base, tak na kombu; nevěřím že 170 hockewattů a 2x10 by nestačilo do zkušebny...

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

13

A vyhraj si i s umístěním. Zkus jít s kombem do rohu, dál od bicích, nebo si ho dej na židli, nebo naopak na zem. Možností je . . . já teď jezdím na zkoušky s jedním GK Backline 110 = 70W, 1x10" a stačí to. smile

0 xLajků:

14

Rady o umístění a nastavení tady padly . Dál být od bicích taky není špatné ale taky je dobré stát tak, aby kytarové aparáty nehrály na Tebe. Ať si je klidně kytáááristi nasměrují na ty svoje kedlubny. A pak je ještě docela dobrá věc zatlumit zkušebnu i bicí. Se to nezdá, ale nezatlumený bicí nadělají hrozného kraválu tím, jak se rozezvučí od kytar i basy.
Ale Argo, opravdu 170 W u Hockeho je solidních 170. Když jsem tahal na zkoušky Trace s 2x10" boxem , tak z těch 250W jsem využíval -- podle čísílek na čudlíku Volume 2-3 a to byl bubeník čuně, s novým bubeníkem to přes 1 snad ani nešlo. A nedávno jsem pořídil LINE6 má to 1x10" a čínských 75W . Stačí to i s rezervou bez problémů.

P.S. Ten Synth Bass jsem u svého Line6 nepochopil, je to pro mne něco naprosto nepoužitelného, ale je bazarový za rozumnou cenu, tak mi to neva.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

15

za ty love nic lepsiho neexistuje.

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

16

mame elektricky bici.... a umisteni sem uz zkousel sand vsecka a porad nic....

0 xLajků:

17

argo, a co ten cort ekšn fajf z hodně kusů?
třeba to neni (snímače, struny, technika hraní...?) až takovej dobytek.

0 xLajků:

18

ty jako nevim jestly tomu neubira ta aktivka.... ale kdyz hraju sam tak vpohode.... ale prosadit se vedele 100W kytaristy to je peklo... a to hrajem akorad rokec

0 xLajků:

19

Argo22 napsal:

ale prosadit se vedele 100W

Tak řekni kytaristovi ať prodá 100w hlavici a koupí poloviční s polovičním výkonem. Na ten váš rokec to stačí bohatě, ono těch 50w kytaristovi, pokud je hlava lampová, stačí nad hlavu. Brácha má HOTa 50w a neskutečná palba je to!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: SamNewbier (06. 04. 2011 08.13:37)

Je to muj bejvalej džes bejs a prodal sem ho, bo má slabej signál, ale vyhrál sem ho ukrutně teda tongue

I když je to podle mě tim, že džes se prostě do metloše nehodí bo netmelí (je to můj skromný názor)

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Argo22 (06. 04. 2011 08.25:10)

jako po technicke strance je dobrej... premyslim ze budto do nej udelam novou aktivku a nebo kompletne zpasivnim.... plus sem premyslel struny skrz telo.. big_smile

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: gadge (06. 04. 2011 09.19:22)

Argo22 napsal:

jako po technicke strance je dobrej... premyslim ze budto do nej udelam novou aktivku a nebo kompletne zpasivnim.... plus sem premyslel struny skrz telo.. big_smile

to je asi jedno...ale tieto Powersoundy majú slabý výstupný signál. Výmena za značkové by tomu dosť pomohla podľa mňa

0 xLajků:

23

tohle je teda povedený vlákno... big_smile
čistě teoreticky...pokud bys neodbytně prahl po přídavném boxu, by třeba šlo přepojit repra v kombu do série (výsl. imp. 16Ohm) plus k tomu ta druhá bedna se stejnýma Betama taky 16Ohm a paralelně je spojit

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

24

Tak vykon by byl asi stale stejny, ne ? Jen by se zvetsila plocha repra ??

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

25 Naposledy upravil: Nook (06. 04. 2011 10.26:16)

tak. a nárůst citlivosti taky nebude k zahození. ovšem uznávám, že pohrát si s umístěním komba (v nejhorším halt přidržet u hlavy a omotat izolepou) a nastavením zvuku asi vyjde levněji a je to možná i míň pracný.
ale tady je stejně každá rada drahá smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

26

Ale nejlepší by byla fotka ze zkušebny, ta lecco napoví  yikes Já mam třeba Aguilar GS212 přibližně metr nad zemí a v netlumené zkušebně je to taky na hraně (respektive mě třeba ostatní neslyší, pokud to neohulím) a to se jedná o jeden 8ohm box s hlavou AG500, tzn tak 250 W ..

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

27

Nook napsal:

ale tady je stejně každá rada drahá

... a možná i zbytečná...

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

28

prosim lock protoze bych sem nerad psal neco sprostyho....

0 xLajků:

29

Argo22 napsal:

prosim lock protoze bych sem nerad psal neco sprostyho....

Lidi se ti snazi pomoct a ty bys chtel psat neco sprostyho ? Muzes se divit ze to nekteri berou tak jak to berou kdyz hledas pricinu vsude jinde nez u kapely, rady hazis za hlavu bez ozkouseni, jedine co jsi ochoten zkusit je to co jsi navrhnul sam (aktivka, struny skrz) ? Proc teda mame marnit cas psanim cehokoliv a jeste si nechat nadavat ?

Napis neco sprostyho a garantuju, ze tady uz nic dalsiho nenapises.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30

spider napsal:

a garantuju, ze tady uz nic dalsiho nenapises.

nééé,prosím nééé.Kdo by mě tady každý ráno bavil??  big_smile

0 xLajků:

31

ja sem napsal ze sem zkousel umisteni apecu uz ruzny a nepomohlo nic.... zkusebnu mame malou takze mista moc nemam....

0 xLajků:

32

Taky dobry reseni sou "zuzu" spunty do usi nebo bagristicky sluchatka... ty maj dost tendence zrat vejsky a stredy takze potom subjektivne slysis daleko vic basy nez kolik ve skutecnosti leze ven a i z prdlavejsch starsich aparatu ti to udela ampeg sound..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

33

ty sluchatka sem zkousel ale korikrat chytis takovy to hudceni donich takze je to dost neprijemny... a spunty mam ty sem zatim nezkousel ale kdyz sem hral snema doma neslisel sem vubec nic big_smile

0 xLajků:

34

no ted sem si vzpomel kdyz sem v tom kombu mel pichlou svou yamahu tak to rvalo jak krava....

0 xLajků:

35

Argo22 napsal:

no ted sem si vzpomel kdyz sem v tom kombu mel pichlou svou yamahu tak to rvalo jak krava....

JAJ ! Že by jádro pudla ?

Trace Elliot Club #5
0 xLajků:

36

Argo22 napsal:

svou yamahu tak to rvalo jak krava

Argo22 napsal:

Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek

já myslim,že problém bude zcela někde jinde  lol

0 xLajků:

37

pekelnik napsal:
Argo22 napsal:

svou yamahu tak to rvalo jak krava

Argo22 napsal:

Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek

já myslim,že problém bude zcela někde jinde  lol

agro22 je ze zemedělský rodiny:)
možná by to teda mělo řvát jako traktor a hrnout jako buldozer.

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

38

pekelnik napsal:
spider napsal:

a garantuju, ze tady uz nic dalsiho nenapises.

nééé,prosím nééé.Kdo by mě tady každý ráno bavil??  big_smile

se ti zastesklo po Budajovi ze jo  big_smile

0 xLajků: