1

Téma: zapojeni boxu

resim ted problem mam zesik o vykonu 450W na 4 ohmy ale 2 12 repraky o 4 ohmech jak to udelat abych vyuzil celej vykon teho zesiku.... ??? vim ze by sly 8 ohmovy repra ale na to nejsou prachy.... a o tehle vykonech bych to asi ani nesehnal... celkovej vykon je 1000 W RMS a 2000W MAX

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

2

Re: zapojeni boxu

Těžko. Prodat zesák a koupit jiný, co bude umět 2 ohmy. Žádným předrátováváním zapojení repráků to nepůjde...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Nijak - nemá to řešení - buď bude 8, nebo 2 ohmy

Warwick Streamer JazzMan 5str, Ibanez SR1305 5str, Mesa/Boogie M9 Carbine amp, Ampeg SVT410 box, Ampeg SVT15 box, Ampeg SVT810 box, BBE 382 Sonic Maximizer, Korg DTR2000 tuner, Sennheiser ew D1 CL digital wireless
0 xLajků:

4

jedná se o tento zesilovač http://www.rockfordfosgate.com/products … ale=en_US#   zde je k němu i nmanuál   http://www.ulozto.cz/8395693/fattach-get-pdf  a toto jsou repráky na něj připojené   http://www.dvbcaraudio.co.uk/impulse-rw … -2999.html   je to dočasné řešení na dobu neučitou  big_smile  big_smile  a  proto se chci zeptat na zapojení jak z toho všeho co nejvíce vyždímat...

0 xLajků:

5

Tak v tom případě na každý kanál jeden reprák, víc z toho nedostaneš.

0 xLajků:

6

4x4=16           16
------------  = ------ = 2 Ω  Jedná se o paralelní zapojení 2ks 4 Ωhmových repráků.   
4+4=8             8

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

7

to Wagon: To by bylo správně v případě, že je to jednokanál s minimální impedancí 2 ohmy, ale ten zesík je dvoukanál, přičemž každý kanál zvládne 2 ohmy, ale v můstkovém zapojení (bridge) zvládne 4 ohmy. Tzn. nejvyšší výkon z toho dostane zapojením každého repráku na jeden kanál, cokoliv jinačího buď odpálí zesák, nebo zvýší ohmáž.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Wagon (23. 03. 2011 12.31:30)

Jojo, já jsem to přehlídl, že je to jednokanál. To víš, jsem v práci, tak jsem krapet nesoustředěný..... yikes

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

9

díky  za pomoc já to měl blbě zapojený a to tak že repráky byly paralelně na bridge  ... jo mám ještě jeden zesák... ale bohužel k němu nemůžu za boha najít nějaké specifikace  jediný co vím tak že to je JBL C5 Series  údajně má mít  1000Watt dohromady pro 4 repráky    jediný co vím tak že vypadá takto http://forums.vwvortex.com/showthread.p … Series-Amp  a to je taky jediná normální fotka co jsem na na netu našel  .... ty zesáky a repráky jsou vybraný z jednoho auta co půjde do šrotu ... a tu hudbu si dávám do svojeho auta, a v tom je ten problém.. že nevím pořádně jak to bylo zapojenný protože to bylo jedno velký zasukovaný kábloviště a něco ani nebylo zapojený..... no.. bylo to v nějakým polodokončeným stavu..
kdyby jste náhodou někdo věděl co ten zesák umí tak prosím napište info...

0 xLajků:

10

No tak když to chceš do auta, tak je asi jasný, že chceš stereo a vlastně ti ani nezbývá jiné řešení, než dát na každý kanál jeden reprák.

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

11

drevorubec napsal:

No tak když to chceš do auta, tak je asi jasný, že chceš stereo a vlastně ti ani nezbývá jiné řešení, než dát na každý kanál jeden reprák.

no.. ani ne je to celkem jedno... páč oba subáče jsou v jedný bedně...

0 xLajků:

12

Ty budeš mít kufr plnej subáčů a jinak nic? A nebo na ostatní frekvence budeš mít další silič a další repráky? Udělej si to jak chceš, tenhle způsob "poslechu muziky" neuznávám. Dost mě serou ty kokoti, co mi jezdí kolem baráku a celý auto se jim votřásá duněním. Asi jsem moc starej, muziku rád poslouchám potichu.

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

13

drevorubec napsal:

Ty budeš mít kufr plnej subáčů a jinak nic? A nebo na ostatní frekvence budeš mít další silič a další repráky? Udělej si to jak chceš, tenhle způsob "poslechu muziky" neuznávám. Dost mě serou ty kokoti, co mi jezdí kolem baráku a celý auto se jim votřásá duněním. Asi jsem moc starej, muziku rád poslouchám potichu.

no.. jo bude to tak nějak ale s tím rozdílem že ta hudba bude puštěná za jizdy přiměřeně protože když řídím tak mi dost vadí když neslyším jak se auto chová (to už mám prostě nějak zafixovaný).... to je spíš tak někde na platz a tam to trochu osolit :-)   jo je tam ještě jeden zesák a další 4 repráky.. když jsem to poslouchal v tom polorozdělaným stavu v tom starým autě tak ten zvuk byl celkem pěkně vyváženej  .... a nebylo to přebasovaný    jo je pravda že když si pohraju s ekvalizérem a osolím to tak se třepe zadni stěrač ...jenže to bylo zapojený tak jak jsem psal výše a ten zesák se přehříval a vypínal se.... proto ten dotaz jak to zapojit....a s tím že něco takového napsat sem na forum přišel Argo já se jen dodatečně zaregistroval abych doplnil info

0 xLajků:

14

Hale a jak s připojenim, doporučujete speakony nebo jacky (odpovídající)? důvod? asi to tady někde určitě je již zmíněno ale.. smile Když připojujete 2 8ohm boxy tak asi jen jack kabelama ne?

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

15

Záleží na výkonu, speakon je na vyšší zatížení a nevytrhne se ti  z konektoru. Taky má vetší styčnou plochu a menší přechodový odpor, ale to u nízkých výkonů nepoznáš. Já osobně mám názor, že do 400-500W (špičky) stačí jack konektor, ale na vyšší už bych dal speakon. A všechno minimálně od firmy  Neutrik smile

0 xLajků:

16

Kdo ma vyssi vykon nez 500w? smile

0 xLajků:

17

Ja tongue Hlavne je speakon vyborny konektor pro vykonove zesilovace, tam uz tech kW mas docela dost...

0 xLajků:

18

Dotaz asi sem debil - chci si pořídit ampeg SVT 15 box abych ho přidal k tý svý 410HE,

Mám zesilovač Ampeg B2Re kterej dává 450w do 4 ohm a 250 do 8ohm ale ta SVT 15 má výkon jen 200W/8ohm - Jak to mám zapojit? Jestli máte někdo fotky svýho fullstacku sem s tim yikes)

0 xLajků:

19

Celkový výkon se dělí počtem beden. čili do každé 8 ohm bedny půjde 225w....což na tu 15 je trochu moc. Ale zase když to nebudeš hrotit naplno, zvládnout by to měla, i když ve špičkách tam asi půjde hodně...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

20

Fajn a jak se to zapojuje? ze zesilovače jdou 2 jack výstupy, takže kabel z výstupu do každé bedny? fuck big_smile zlatý 4 ohm bedny big_smile

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: noomak (01. 05. 2011 01.50:44)

spider napsal:

Celkový výkon se dělí počtem beden. čili do každé 8 ohm bedny půjde 225w....což na tu 15 je trochu moc. Ale zase když to nebudeš hrotit naplno, zvládnout by to měla, i když ve špičkách tam asi půjde hodně...

no, ale zas když tá 15-ka má menší citlivost, což asi má, tak se to pěkně s tou 410 vyváží a není se čeho bát, taky záleží jestli ta 410 je vůbec 8 ohm  lol

0 xLajků:

22

410 HE je 8 Ohm, to je jasný smile

0 xLajků:

23

Tiger napsal:

akže kabel z výstupu do každé bedny? fuck big_smile zlatý 4 ohm bedny big_smile

Bud kabel do kazde bedny a nebo zesik- bedna- bedna pokud ma nektera z beden 2 konektory

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

24

noomak napsal:

o, ale zas když tá 15-ka má menší citlivost, což asi má, tak se to pěkně s tou 410 vyváží a není se čeho bát, taky záleží jestli ta 410 je vůbec 8 ohm  lol

Citlivost je vec jina. jde o to ze bude teoreticky poustet 225w do 200w bedny...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

25

spider napsal:

špičky nevaděj, ono se to tak nějak vyrovná... průšvih by byl, kyby se ti do toho repro pustil třeba sinusovej brum o plným výkonu zesilovače (což je celkem nepravděpodobný) jinak na ty špičky se udává příkon repro s přízviskem MAX a ten je dost vyšší, než sinusovej... doufám že to píšu dobře, kdyžtak mě někdo zasvěcenější opravte

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

26

Tiger napsal:

Kdo ma vyssi vykon nez 500w? smile

smile

O.Neill napsal:

špičky nevaděj, ono se to tak nějak vyrovná

To zas není tak úplně pravda. Ty špičky nelítají do těch 225w, ale dejme tomu až k 400w. Nevím jak je konstruovaná ta bedna, může být a nemusí odolná takovým špičkám. Znám člověka, který si napasoval sestavu od EBS tak, že měl stejný max. výkon zesilovače a max. zatizeni beden......a co se stalo ? Bedna neprezila, ac to bylo od jednoho vyrobce.  Obecne se doporucuje bedna o 10 - 20 procent zatizitelnejsi nez je vykon zesilovace a neni to jen tak pro srandu.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

27

Ono totiž úplně stačí, když do bedny proleze krátká výkonová špička - kmitací cívka může vyletět ze závěsu a je po repru.
Průměrný výkon toho 450W zesíku, který jde do bedny, může být pouze cca 200W (100W na každou bednu), ale stačí nějaký silnější tón a krátkodobě (v řádech milisekund) se do bedny dostane napěťová špička např. dvakrát vyšší a už může být problém, protože to repro vyletí.

Na druhou stranu jsem měl zapojen 700W/4ohmy zesík do dvou 200W/8ohmů beden a přežily to, ale já taky nejsem žádný řezník, že smile

0 xLajků:

28

NO tak ted teda nevim jestli to mám vůbec zkoušet nebo se na to nevykašlat a jít do 6.10

0 xLajků:

29

Tiger napsal:

NO tak ted teda nevim jestli to mám vůbec zkoušet nebo se na to nevykašlat a jít do 6.10

do 810 to bude nejlepsi volba big_smile

0 xLajků:

30

Mel sem Ampega 810 rok a musel sem to prodat protoze se to fakt neda tahat,i ve dvou do schodu je o zábavu postarano:)

Tak mozna 2x 410

0 xLajků:

31

celkovy vykon se deli poctem beden? Takze kdyz muj zesak ma 575w/4ohm a budu mit zapojene 4x10(8ohmova,450w) a 1x15 (8ohmova,250w) tak ta patnactkova bedna to nezvladne protoze do ni pujde "287,5"wattu ????

Ibanez roadgear, Trace Elliot AH400SM,ampeg svt810e,ashdown abm 410h.
0 xLajků:

32

JO! Jinak http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?pid=224086

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

33

spider napsal:

Bud kabel do kazde bedny a nebo zesik- bedna- bedna pokud ma nektera z beden 2 konektory

hele na to sem se zrovna chtel zeptat ... a nejak tomu chapu cim dal tim min...  nejak tak lajcky sem myslel, ze kdyz chci zapojit boxy paralelne tak je narvu oba do hlavy a kdyz do serie tak zapojim jeden z hlavy do boxu a druhej z tohodle boxu do dalsiho...
ale spider to uvadi oboje jako paralelni zapojeni.. tak se daj boxy zapojit do serie?? to zalezi na prodratovani tech konektoru v boxech? a jak to poznam?
nebo maj 4ky automaticky prodratovany do serie a 8my na paralel??

pripadne by to moh aidamos doplnit do toho svyho prehledu, dik

btw ja si s tim prave vcera hral a teda nastesti sem si hlavu neodpalil ale po zapojeni 4 a 8 to hralo prekvapive nahlas  na to ze by se vykon mel pri zatezi 12 a 4 Ohmy vyrazne lisit... a teda pokud by skutene zalezelo na prodratovani tech misek tak mam dekovat bohu resp nookovi za to ze na soundeliriu nema obojetny speakon/jack konektory a teda sem byl nucenej z nedostatku speakon kabelu prvni zapojit 4ohm marka??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

34

m3 napsal:

btw ja si s tim prave vcera hral a teda nastesti sem si hlavu neodpalil ale po zapojeni 4 a 8 to hralo prekvapive nahlas  na to ze by se vykon mel pri zatezi 12 a 4 Ohmy vyrazne lisit... a teda pokud by skutene zalezelo na prodratovani tech misek tak mam dekovat bohu resp nookovi za to ze na soundeliriu nema obojetny speakon/jack konektory a teda sem byl nucenej z nedostatku speakon kabelu prvni zapojit 4ohm marka??

hehe. děkuj bohu a ne mě, že sis nevodkouřil marečka! Všude (teda většinou) jsou ty konektory propojený paralelně. Takže jestli si jel na oba boxy, pak jsi jel do 2,67Ohm wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

35

Drtivá většina zesilovačů a boxů má výstupní konektory zapojeny paralelně. Známou vyjímkou je Hughes-kettner, který má výstupy zesíku zapojené do série.

to M3: Aspoň máš jistotu, že je Markbass opravdu kvalitní, když vydržel 2,67ohmu big_smile

0 xLajků:

36

Nook napsal:

pak jsi jel do 2,67Ohm

no zkoušet to nebudu, ale je dobrý vědět, že tam případně jakási ohmová rezerva je smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

37

hofa napsal:
Nook napsal:

pak jsi jel do 2,67Ohm

no zkoušet to nebudu, ale je dobrý vědět, že tam případně jakási ohmová rezerva je smile

jo, to jo, hlavně, když se na stránkách všude oh(m)áněj, těma min. 4Ohm

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

38

hofa napsal:
Nook napsal:

pak jsi jel do 2,67Ohm

Jde o to jak dlouho by to vydržel. Ale pokud bys k tomu však pořídil výkonné chlazení koncového stupně, třeba tekutým dusíkem, tak by si nechal líbit možná i 0,5 ohmu trvalé zátěže.  wink

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

39

dusiku mame v praci mraky big_smile jenom se to blbe prevazi... no ja to zas radsi rychle vypojil ale teda odehral sem na to asi 2 veci ..  big_smile mne prislo ze ten vetrak jede trochu moc..  big_smile
stejne za to muzete vy a ty vase  neustaly reseni a vypocty big_smile ...  lol

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: