1

Téma: Zapojení boxů

Koupil jsem no name hlavu + 4*10 + 1*15.  na hlavě není u výstupu jediný údaj a na boxech taktéž. Pouze dvě zdiřky na obou boxech.
Má otázka (za dva bludišťáky) zní: jak je možné, že když boxy zapojím pod sebe a kabely ve zdiřkách libovolně prohodím, tak to pořád hraje (stejně) ???
Neměla by být jedna vstup a druhá výstup?
Kdo poradí, bude mít nárok nejen na dva bludišťáky, ale dle charakteru odpovědi i na smajlíka, popřípadě smajlíka v brýlích (jako že je frajer)
Btw.: otázka mymo soutěž...říká vám něco značka reproduktorů Master sound?

Zdar a sílu

Porta Inferi
0 xLajků:

2

Re: Zapojení boxů

Ty konektory jsou pravděpodobně zapojeny paralelně, takže je můžeš prohazovat jak chceš, pořád na nich bude stejné napětí.

Impedance se dá zjistit vyšroubováním reproduktorů a kouknutím, zda na nich není nějaký údaj... smile

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Tohle zavání průserem  big_smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

4

Tak to každopádně. Od začátku mi to bylo podezřelé. Ale hrálo to líp než můj Hughes & Kettner Quantum QC421 s patnáckovou bednou navíc dokupy, tak jsem to vzal. Von celý ten apec vypadá jak vytažený ze sládky...na hlavě je nějaký divný ,snad, stereo vstup, takže kabel musí být povytažený, nebo na zadním panelu není žádné označení o watech či ohmech.....a tak,ale hold to řeže jako prase :-) Tak snad se možná někdy časem doberu toho co jsem to vlastně pořídil :-D

Porta Inferi
0 xLajků:

5

Master sound je obchod
http://www.firmy.cz/detail/2567833-mast … mesti.html
a bedny vyráběl pod tímto označením přímo majitel (a myslím že pořád vyrábí).

Prohození káblů by nemělo vadit.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

6

Bougi37 napsal:

Tak to každopádně. Od začátku mi to bylo podezřelé. Ale hrálo to líp než můj Hughes & Kettner Quantum QC421 s patnáckovou bednou navíc dokupy, tak jsem to vzal. Von celý ten apec vypadá jak vytažený ze sládky...na hlavě je nějaký divný ,snad, stereo vstup, takže kabel musí být povytažený, nebo na zadním panelu není žádné označení o watech či ohmech.....a tak,ale hold to řeže jako prase :-) Tak snad se možná někdy časem doberu toho co jsem to vlastně pořídil :-D

Za kolik si koupil tu věc "nevimcotojealehrajeto" ?

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

7

Impedance jde celkem jednoduše změřit, zkus elektrikáře a nejlépe zvukaře. Ten by Ti měl být schopen po prohlídce aparátu zevnitř říct jeho teoretický výkon a do jaké impedance je schopen ho dávat.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

8

Měření impedance až tak jednoduchý není, protože je frekvenčně závislá. Ale dá se jednoduše přečíst na (každém slušném) repráku, takže to rozeber a koukni se. Výkon tam najdeš taky.
Horší bude zjistit nějaký údaje o zesilovači.
Ale jestli jsi to pořídil jako vyzkoušenou sestavu, tak asi není co řešit. Jestli i při delším hraní naplno udržíš ruku na chladiči, tak by se nemělo nic přihodit.

Muzika musí mít koule.
0 xLajků:

9

drevorubec napsal:

Měření impedance až tak jednoduchý není, protože je frekvenčně závislá.

To je pravda, ale z praxe vím, že když se na obyčejném ohmmetru objeví cca 2,5-3 => impedance repro 4Ω . Pokud se objeví cca 6-7 => impedance repro 8Ω. Podobně to platí i pro 16 a 32Ω a mimo tuto řadu jsem jsem se setkal jen vyjímečně s 6Ω či jinou impedancí. Ale je fakt, že pro běžného neelektikáře je jednoduší vzít šroubovák a za 15minut by mělo být jasno.

drevorubec napsal:

estli i při delším hraní naplno udržíš ruku na chladiči, tak by se nemělo nic přihodit.

Tak, tak, jen doplním , že je vhodné ještě zapojit i čichový senzor jako součást systému včasného varování  smile

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

10

:-D čichový senzor zapojen, ještě musím instalovat kundolap :-D

Porta Inferi
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: jimmy (17. 03. 2011 16.54:41)

Bougi37 napsal:

ještě musím instalovat kundolap :-D

hmmm, to by mi doma neprošlo  sad      lol

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

12

Bougi37 napsal:

kundolap

chvilka s googlem
ne vždy funguje viz. holky v pozadí

"Opět ja a kundolap"
http://en.club-opel.com/graphics/owners/full/2081_165_dsc00312-1.jpg

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

13

Kubš napsal:
Bougi37 napsal:

kundolap

ne vždy funguje viz. holky v pozadí
http://en.club-opel.com/graphics/owners/full/2081_165_dsc00312-1.jpg

OT:
on ten ópl V6 občas nefunguje ani jako auto,
což holky v pozadí zřejmě tuší..pekelná to mrdka

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků: