1

Téma: Snímače JazzBass-náhrada

Čaute,chcem sa spýtat...
Mám JB 5 strunu a je celkom problem vybrat vhodnu náhradu za originalne snimače,už ked nájdem nejake ktoré by zvukovo mohli sediet,tak nie su rozmerové replacementy...

Takže,chcel by som sadu Dimarzio Area J5 ktore su ale kratke(univerzalne JB) a ako pozerám na fotky, tak polove nadstavce su celkom podobne a preto ma zaujíma či su snimače vmontovatelne do povodných fender krytov aby som ich mohol použiť...Díky  smile

http://i159.photobucket.com/albums/t142/zelada03/IMG_0027.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj73/rodneyat/ebay009.jpg

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Argo22 (22. 01. 2011 11.25:44)

Re: Snímače JazzBass-náhrada

taky mam problem se snimacema co se tyce velikosti.... ja mam obadva dlouhy 92mm a nevidel sem takovyhohle ssnimace s temahle rozmerama

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

3

Je normálne že mám oba snímače rovnako vysoko od strún a kobylkový je aj tak neporovnatelne silnejší ako krkáč?  big_smile

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

4

decko napsal:

Je normálne že mám oba snímače rovnako vysoko od strún a kobylkový je aj tak neporovnatelne silnejší ako krkáč

kobylkový bude vždy hlasnejší lebo sníma vyššie frekvencie kmitania strún

0 xLajků:

5

Errie napsal:

kobylkový bude vždy hlasnejší lebo sníma vyššie frekvencie kmitania strún

Mám to teda přesně naopak (a myslim si že nejde o frekvenci zvuku ale o aplitudu kmitu struny, která je u krku mnohem větší).

0 xLajků:

6

decko napsal:

preto ma zaujíma či su snimače vmontovatelne do povodných fender krytov aby som ich mohol použiť

U jedné starší basy jsem řešil podobný problém. Proběhlo několik měření, načež jsem usoudil, že to prostě stejně nikdy nebude pasovat přesně a koupil jsem snímače jiné...

Ty DiMarzio jsou sice dost lákavé, ale pokud budeš chtít, tak seženeš od jiných renomovaných značek přímé replacementy pro fenderáckou pětku (Nordstrand, Bartolini, ...).

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

7

DiMarzio hrajou dobre, mam je na 4ce  (ultrajazz) a mam rozdelanou petku se stejnyma snimadlama. Bohuzel jsou zalite, cili z pouzder je nevyndas. Ale rozmerove jsou stejne jestli se nepletu, cili prijdes o logo Fenderu, coz z meho pohledu je krok kupredu smile Opravdu nejsou stejne velke ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8

Nevedeli by ste mi niekto poradit ako zapojim snimace Nordstrand nj4 sv, do Fender jazz bass american deluxe FMT? Mam tam teraz tie Fender SCN. Snimac je split coil ma dve cievky a tri vyvody biely, sivy, cierny... Staci mi daka schema alebo popis. cosi som hladal na nete ale este som nic nenasiel.

0 xLajků: