1

Téma: Schroeder Cabinets

Milá bassbando,
prosím o vaše zkušenosti s boxy Schroeder, konkrétně mě zajímá model 410 light.
Co vy na to?

Fender Jazz Bass American Standard 1997, Jolana Alexis,
Fender Jaco Pastorius Tribute Custom Shop Jazz Bass 2009,
Rickenbacker 4003 Snoglo 2013, Fender Precision 63 American Vintage 2017,
Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019, Fender Tony Franklin Fretless 2020,
Hofner Violin 500/1 RLC 63 2021, Mesa M6 Carbine, Mesa 410 Subway Flatwound Club #3
0 xLajků:

2

Re: Schroeder Cabinets

Na Kuldově v Brně jsem po nich šilhal, ale nebylo dost času a už jsem se k nim přes záplavu Glocků a Markbassů nedostal. sad Takže za mě VOID.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

3

Mel jsem 1210 regular. Ta 410 neo bude neco uplne jineho, takze ani nema cenu neco psat.. smile
Bud to vyzkousis nebo to risknes.. Kvalitka v poho, maji hodne velky tlak, musi ti ale sedet charakterem zvuku, coz ma kazdy jejich model jinak.

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

4

Ahoj, už přes dva roky hraju na 1212L (koupeno v USA) a naprostá spokojenost (váha, výkon, zvuk). Pokud chceš pokecat nebo vyzkoušet, napiš nebo zavolej. Habi

0 xLajků:

5

Pánové,
díky za poznámky. Z důvodu nedostatku času se do Brna dostanu nejdřív po Novém roce, tak vyzvídám, kde se dá. Dostaly mě superlativní recenze na harmony central i jinde.
habi, je jasné, že neodym této úrovně bude makat dobře, jen nevím co čekat od zvláštní konstrukce, prostě jak se chová ten "přeložený roh", neboli uložení repro na boční šikmé ploše. Představuju si to tak, že pokud budu stát před bednou, dobře se uslyším z repra směřujícího na mě, a repro na šikmé ploše zajistí "rozlití" zvuku do prostoru. Můžeš se k tomu prosím vyjádřit? Schroeder nabízí i klasickou konstrukci boxů v nové řadě BMF.

Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019, Fender Tony Franklin Fretless 2020,
Hofner Violin 500/1 RLC 63 2021, Mesa M6 Carbine, Mesa 410 Subway Flatwound Club #3
0 xLajků:

6

Jo, takove vetsi "rozliti do prostoru" jsem u 1210 zaznamenal, teda jestli me nesalil sluch..
Kazdopadne jsem ji mel za sebou (vzhledem k rozmerum spis pod sebou u kotniku.. smile ) na podiu na velke akci na zimnim stadionu, 20 m podium na sirku a dechari na opacnem konci podia si stezovali at se zeslabim..

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

7

dle mě jsou to takový nedomrlý pseudohorny, s hodně zvýrazněnými středy...taky si je někdy budu muset jet vyzkoušet...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

nemo, habi - díky

jsem z Jablonce, nechám to na to Brno. Chci ještě porovnat 410L a 210212L. Doufám, že tady brzo napíšu, že jsem z bedny v sedmým nebi smile

0 xLajků:

9

Ray Smith napsal:

Doufám, že tady brzo napíšu, že jsem z bedny v sedmým nebi

210212L by mohla byt slusna jizdenka.. smile

0 xLajků:

10

Přiživím tenhle thread.

Koupil jsem od Klusiho bednu Schroeder 410L , 4x10 neo, zkosená ozvučnice a 1200W/4Ohm.

Pro něj byla už moc silná, je fakt, že to není bedna do jazzíku....
kdežto na můj prasostyl je ideální a k 300W celolahvi se hodí skvěle.
Větší tlak jsem snad ještě neviděl a basů má opravdu extra dost.

Takže hledá li někdo lehkou a malou (unese se v jedné ruce) alternativu k 4 až 8x10, go ahead.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

11

Štěpán Axman napsal:

Koupil jsem od Klusiho bednu Schroeder 410L , 4x10 neo, zkosená ozvučnice a 1200W/4Ohm.

Nafotíš a změříš pro zájemce o obšlehnutí? Určitě bych se ti nějak revanšoval. Výzva platí i pro majitele 1210;-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

12

kopyto napsal:
Štěpán Axman napsal:

Nafotíš a změříš pro zájemce o obšlehnutí? Určitě bych se ti nějak revanšoval. Výzva platí i pro majitele 1210;-)

V tomhle bude mít určitě přednost Nook, nic ve zlém smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

13

nic ve zlým ale o jednom obšlehávači už sem slyšel...mr. wimpy to kdysi zkoušel a možná to psal i zde  -nakonec prodal prý prostě to nebylo ono.....a když vezmu kolik musela výroba stát...a kolik se pohybuje cena jetin schroeder....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

no, taky neříkám, že to chci bohapustě opajcnout, spíš mě zajímá celá ta koncepce jakožto koncepce. Už třeba jenom použitý repráky napoví, co je do takovýhle potvory vhodný. A taky prozkoumat konstrukční provedení, výztuhy,  může bejt podnětný. To ti nikde v krámě nedovolej smile
navíc - čtyřdesítky nejsou můj obor smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

15

Po dlouhejch úvahách (na moje poměry opravdu dlouhejch!) jsem se rozhod pro lehkou downsize-optimalizaci aparátu. Dvě Mesy sou na to naše pidlání fakt zbytečný, takže tu mám teď Schroedera 1212. Je to standardní verze, čili cca 25 kilo oproti 19,5kg u verze light.

Je to prťavý, hodně robustní a tuhý, dobře udělaný. Hraje to kulatějc než mesa, nízkostředovějc, mesa je větší agresor. Co do objemu zvuku je to někde na cestě mezi 112 a 2*112 bednama. Dvě plnohodnotný bedny to teda nenahradí, na druhou stranu nárůst "plochy" zvuku je proti 112 markantní. Pro mě v tomhle optimální řešení- chtěl jsem jednu bednu s lehkym nárustem rezervy oproti jedný Mese, což se tady podařilo, při +- stejný velikosti a váze. Zatim jen "suchý testy", uvidíme jak se popere s kapelou a jaký bedny nakonec vyhrajou.

http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/4/4534/4534951_3411ca78016a9ce8898b7462471290af/images/IMG_4756.jpg

a eště k velikosti
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/4/4534/4534951_3411ca78016a9ce8898b7462471290af/images/IMG_4763.jpg

0 xLajků:

16

btw a basreflex to ma i dozadu nebo to vsechno lita z ty diry??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

m3 napsal:

btw a basreflex to ma i dozadu nebo to vsechno lita z ty diry??

To není zas tak btw.. bassreflexy jsou v tý nakloněný stěně, ústěj ze společný komory obou repráků, klasický seříznutý rohy.

0 xLajků:

18

davidak napsal:

mám teď Schroedera 1212

Paráda. 2x12" - můj sen. Nemělo by to mít nejlepší zvuk (konstrukčně) naležato? Vyzkoušej jak to hraje nejlíp, jestli takhle jak to máš (šikmým reprákem dolů) nebo obráceně (nahoru), případně naležato. Zajímalo by mě to. Jinak gratulace.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

19

Aidamos napsal:

Nemělo by to mít nejlepší zvuk (konstrukčně) naležato?

To právě dost záleží, vybrat si můžeš cokoliv. Já s ní zatim s kapelou nehrál, takže můžu jenom přetlumočit TB zkušenosti. Naležato je to nejlepší, když potřebuješ posílat zvuk hlavně do lidí, jde to pak pěkně do šířky a má to velkej prostor. Ve zkušebně si naopak můžeš bednu hodit tak, aby ti ten naklopenej reprák hrál ve smyslu odposlechu.

Já jí mám zatim takhle navejšku z praktickejch důvodů- malej půdorys smile

0 xLajků:

20

sakrys.. a jato vubec ted nemuzu naklikat na jejich webu tendle davidakuv mode..  mad

btw co Nooku uz si an to koukal? big_smile nesvrbi se pilka??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

Jeste nedavno tam byl.. tak pro poradekk ten muj je jeden kilowatt, 4ohm, ferit repro, 25kg, citlivost 102. To je info co meli na webu.

0 xLajků:

22

Takže on strčí jeden reprík pod úhlem proti odrazové stěně a dá tam jeden výduch? Zajímavé.

0 xLajků:

23

revoluce na stránkách Herr Šrédr www.schroedercabinets.com : ouplně vyrušil ty angled baffle cajky a naflákal tam mimo BMF už jen klasický basreflexy (PL serie a nově právě i Light).
a BTW: http://www.schroedercabinets.com/guitar.htm
to je progres! big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

24

Hohóóó, takže jsou z nich boxy s klasickou koncepcí... Asi ví co dělá  big_smile

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

25

To jsou novinky! Mimochodem, taky by mě docela zajímalo, jak to vypadá uvnitř. Nemáte někdo z majítelů fotky?  big_smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků: