1 Naposledy upravil: pepaol (14. 02. 2011 14.41:58)

Téma: SX SBG2 - kopie MM StingRay

Milá paní, povězte mi něco o ní. Co myslíte, mám jít do ní ?

http://www.sxguitarspain.com/sx2.htm
http://muziker.cz/elektricke-baskytary/ … -2-na.html

Plnoštíhlé tělo jasanové, štíhlý krček javorový. Jakou pak duši asi tahle kopijka má ?

Měl jste ji někdo ?

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Aidamos (14. 02. 2011 14.59:38)

Re: SX SBG2 - kopie MM StingRay

Neměl, ale hrál jsem na čtyřku v hudebninách. Za tu cenu fakt slušný. Hodně slušný, snad dokonce na tom kusu, co jsem měl, vynikající zpracování. To, jak je dokonalý, ukáže až čas (může se stát, že vyschne dřevo na krku a vylezou z něj pražce, to se teď nepozná). Dokonce jsem ji i seřizoval a šla seřídit velmi slušně. Takovej dohmat jako mám na svým StingRayovi jsem u ní nedocílil, ale nebylo to špatný. Pro začátečníka nebo na hospodský hraní, kdy se člověk o drahý nástroj bojí, bych si ji docela uměl představit.

Copak, zase jdeš z hovna plést bič?  big_smile

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

Je u SX nějaká podobnost z Fokusem ? Jestli to je stejná nebo jiná fabrika a basy se jen liší nápisem ? Dle tvého popisu asi ne. Fokusu trčí pražce, trhá se o ně ruka.

0 xLajků:

4

pepaol napsal:

Fokusu trčí pražce, trhá se o ně ruka.

Každému?  roll

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

Jenom mne.

0 xLajků:

6

Myslíš, že by se dalo s tímto hov.. zapráskat ?

0 xLajků:

7

Měl jsem v ruce jedno starší SX MMko od Wexxe. Byla to původně pětka, kterou si Wexx upravil na čtyřku. Dřevo bylo moc pěkný, lak taktéž. Ta basa byla celkově pěkná, akorát teda zbytek už byl nepůvodní, takže zvuk nemůžu posoudit. Pokud takhle vypadají i nové SXka, tak je to fajn.

(Stejně tak jsem měl v ruce pár pěkných Fokusek. A kupodivu jejich pražce mi ruce netrhaly. Buď jsem železňák, nebo pepaol zas zbytečně generalizuje.)

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: pepaol (14. 02. 2011 18.15:56)

Měl jsem Fokuse JB a Stratocastera. Teď mám PB. Se zabrušováním pražců si hlavu moc nelámou. Negeneralizuju. Týká se to jen těchto tří náhodných kusů  lol
Poznáš to tak, že přejedeš rukou po hraně krku. Sem tam nějakej trčí. Je to ale desetina milimetru.

0 xLajků:

9

pepaol napsal:

Myslíš, že by se dalo s tímto hov.. zapráskat ?

Upřímně o tom nejsem stoprocentně přesvědčen, zkoušel jsem to přes nějakýho Behrouše tuším, ale vůbec to nehrálo špatně. Každopádně kdybych si měl vybrat, jestli SX nebo Fokus, tak rozhodně SX.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

10

Tenhle SX sem v ruce měl, jak 4ku tak 5ku, dojem sem z ní měl dobrej. Stojí 5 a na to je to myslím dobrý, je to aktivka a je tam holt cetit trošku šumu. 4ka a 5ka měla ale každá uplně jinou barvu zvuku. 4ka měla nástup takovej pozvolnější a přišla mi celkově taková klidnější. 5ka zas pěkně vrčela a ten charakter MM to už dá se říct, mělo. Nebál bych se ji, jednu dobu sem o ní  fakt vážně přemejšlel, ale došel sem k tomu, že bych si od Ibanezky moc nepomoh.
Jinak co se týče těch pražců u Fokusu je to pravda, opravdu z nich pražce čumí. Kytarista z kapely má Fokus Les Paula a hrál sem na to hodněkrát a ty pražce mě vyloženě s****. Trhalo to aso...

0 xLajků:

11

Tak to jsem měl asi na všechny fokusky kliku, ruku netrhala žádná.

0 xLajků:

12

Pepo, šel bych do té SX. Já jsem měl před časem větší nutkání si pořídit nějakou kopii MM a i s pomocí basovýho fóra jsem vyhodnotil tuhle SX jako nejlepší levnou náhražku (hledej kdyžtak vlákno nazvané "SX"). Takže zkus to, já bych si ji taky rád zadarmo : )))  testnul, tak bych dorazil do PV.
Já jsem vlastně tehdy namísto SX neplánovaně a nečekaně koupil toho Sandberga, co na něj hraju. Ale pořád mně ted MM zvuk bere, pořád...

0 xLajků:

13

Za podobný peníze jako SX se objevila ve slevě basa MTD Heir, tělo javor, top z jasanu, humbucker má taky.

http://muziker.cz/elektricke-baskytary/ … burst.html

nebo s mahagonovým tělem, top z javoru MTD  Z4

http://muziker.cz/elektricke-baskytary/ … burst.html

Zvuk bude asi jinej.

0 xLajků:

14

jako levnější alternativu MM zkus starší Ibanez ATK (japan nebo koreu)

0 xLajků:

15

SXko mám v merku, čuměl jsem na použitý materál a provedení taky jak puk. Až budou credits, tak si koupím jejich JB a pořežu, přepájím a přelakuju ho na Jaguara smile

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: pepaol (15. 02. 2011 11.39:09)

Chtělo by to SX mít v ruce. Z ukázek na youtube mne nejblíž k MM připadá Squier Vintage JB z javorovým tělem. Snímač nesnímač. Tedy takový ten plecháč zvuk z javoru.

http://www.youtube.com/watch?v=jvW-fn8m … re=related

Nejsem si totiž jistej, když objednám SX v Muzikeru přes internet, že by ji pak vzali zpátky a vrátili prachy. Neboť tohle jsou zásady nákupu na internetu. Nemůžu vyzkoušet, do 30 dnů bez udání důvodů můžu vrátit. Aby pak neměli kličku, že si musím vzít jiný zboží atd.
Do Prahy tedy kvůli base za sedmičku rozhodně nepojedu.

0 xLajků:

17

pepaol napsal:

Chtělo by to SX mít v ruce. Z ukázek na youtube mne nejblíž k MM připadá Squier Vintage JB z javorovým tělem. Snímač nesnímač. Tedy takový ten plecháč zvuk z javoru.

Nejsem si totiž jistej, když objednám SX v Muzikeru přes internet, že by ji pak vzali zpátky a vrátili prachy. Neboť tohle jsou zásady nákupu na internetu. Nemůžu vyzkoušet, do 30 dnů bez udání důvodů můžu vrátit. Aby pak neměli kličku, že si musím vzít jiný zboží atd.

Dle zákona když splníš jejich podmínky:

OSOBNÍ PODMÍNKY PŘI VRÁCENÍ ZBOŹÍ DO 14 DNŮ

Při předkládání zboží za účelem uplatnění nároku na vrácení do 14 dnů musí být splněny následující podmínky ze strany reklamujícího:

Vrácené zboží je v původním nepoškozeném obalu s kompletním příslušenstvím (originální obal tvoří POLYSTYREN, FOLIE A KRABICE),
reklamované zboží nesmí jevit známky používání (výjimku tvoří zboží, které nemožno vyzkoušet způsobem, při kterém by se na zboží neprojevili známky používání a jiné zboží, které na prozkoušení potřebuje použití materiálu, který na něm zanechá známky používání),
je předložen záruční list,
je předložen doklad o zaplacení,
je předložena Klubová karta, pokud byla použita při nákupu,
zboží splňuje všechny ostatní podmínky, uvedené v záručním listu (není poškozené fyzicky ani živelnou událostí, nemá porušené plomby atd.).

Jinak 14 dnů na vrácení zboŽí je ze zákona na každém e-shopu.

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

18

Na sucho hrajou dobře, dřevo je dobrý a dílenský zpracování taky bez výhrad. Snímač a elektronika jsou hrozný, takže elektroniku vyrazit, snímač nahradit a bude to hrát jako čert na tu cenu. Pětka hrála mnohem líp (možná jen jinak) než čtyřka, co si vzpomínám. Mam takový podezření, že ty pětky maj jinak zapojenej snímač než čtyřky.

0 xLajků:

19

pepaol napsal:

já jsem majitelem jedné takové a musím souhlasit, že tam něco z tohohu musicmana v tom zvuku je (oba snimace a tonovka dopava)... asi to bude tim telem z javoru....

Squier JB vintage modified, Behringer BX600, Behringer BOD100, Homemade fuzz... no tak sem student tak co smile
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: pepaol (18. 02. 2011 23.02:37)

Tak nákup SX zatím odkládám, neboť u mne přistála tahle Cortka - zřejmě fórem putovní :-)

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7756

alespoň dle stavu pražců má už něco odehráno. Což se ale neprojevilo na kabátu. Jako nová.

Jen se mi nezdá to jasanové tělo. Pravda ve spoji krk tělo prosvítá nějaká kresba, nicméně se mi jeví tělo jak z lípy. Šroubky vyžvejkaný, nedrží, na rýpnutí je to taky měkký.

Nicméně mám dotaz na Ondar87 a na Kubše, co jste vyváděli s tou elektrikou. Přepínač středů nevykazuje žádnou činnost, rozpínámí humbuckeru cosi dělá, akorát tipuju polohy. Jedna cívka, série a paralerně. Ještě musím prověřit, jak je zapojenej ten hambáč.

Po pravcě nejradši bych tu aktivku taky vykuchal. Zatím zrestauruju původní stav, pak se uvidí.
Ten měděnej pléšek to byla ale vintage prasečina. Pod kobylou je přece vyvrtaná díra, kudy se provlíkne drát a kobyla uzemní. Mimochodem ten pléšek byl sice spojenej se sadou pléšků pod snímačem, ale ten žlutý drátek od pléšků jsi už zapoměl naletovat k zemi. Takže to stínění nefungovalo a kobyla a stuny nebyly uzeměný  lol

No myslel jsem si, že se trochu tím dřevem Corta a kobylkovým hambáčem k MM přiblížím. A basa má sympoš tvar, hezčí jak SX. Zpracování nečekaně vynikající. Pěknej kousek nábytku.

http://www.cortguitars.com/factory_videos
nejvíc se mne z výroby líbí, jak borec skenuje tělo kytary. Aby to pak tvar šoupli do encéčka. Vůbec se s tím neserou  lol

A ten sklad dřeva. To by bylo parket !

0 xLajků:

21

pepaol napsal:

Ondar87 a na Kubše,

no to se dotazuješ nepravých poněvadž ani kubš ani ondar tu basu neměl aktivní ....basa byla prodána jako pasivní a elektriku si tam hodil nový majitel.....
tělo bude bahenní jasan....

užívej novou basu, bude ti dělat asi milionkrát lepší službu než SX a aspoň se vyhnem srovnání real MM vs. SX i když sem se na to opravdu těšil...zvlášt když tu čtu že díky javor tělu může Skvér připomínat MM...kam na to chodíte????

jo jinak basa sice stála 6k ale věř tomu původní cena byla mnohem vyšší a nemluvě o tom že to je ještě korejka takže takovej "neopracovanej B-stock Lak. Skyline"

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: pepaol (19. 02. 2011 07.28:22)

S tím jsem počítal, že bude dělat milionkrát lepší službu jak SX.
No javor tělo a hambáč toť základ MM, ne snad ? Právě kvůli tomu tělu a snímači jsem chtěl Corta zkusit. Tvar to má pěknej, žádnej dekl od WC (omlouvám se MMfilům).
Dnešní bílý Cort už není Korea ? Dle propagačního videa soudím, že ještě jo. Nebo, že by ve fabrice přešli na ty parkety ? Levnější výroba, vyšší zisk při prodeji  big_smile   yikes
Elektrika v Cortu stojí za revizi. V pasiv režimu je to zadušený. Bez aktivky se z toho dá dostat jistě víc.

0 xLajků:

23

pepaol napsal:

Dnešní bílý Cort už není Korea ?

Spíš to bude asi Indonesie, kam se přesunula snad všechna Cortí výroba (včetně třeba Skylinů).

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: cassus (19. 02. 2011 12.40:37)

telo je swamp ash urcite. a kde je vyrobena je napsane zezadu na hlave. ta prepinac normalne prepina civky na snimaci, ne p/s. tady jsem to nahraval
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?pid=187629

ale kdo vi,jak to je u tohohle kousku,to je tezky custom :D

a z toho cortu se moc MM neda dostat,ma snimac moc  blizko kobylky. a ten preamp bych taky uplne nezatracoval,je pouzitelny.

0 xLajků:

25

Mm je jasan wink

corti pasiv funguje i bez baterky tudiz ti do toho neleze nic nez pasivni snimace
elektriku nezatracuj je asi tak dobra jak na us dlx fenderu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

26

Tak jsem dorazil z hraní. Corta jsem měl sebou spolu s JB Deluxe. Musím říct, že Cortík překvapil. Má pevný tón. Svůj Cortí, ale má. Nic chlupatého neurčitého, jako to bývá u levných kopií se tu nekoná.

0 xLajků: