Výměna snímačů na PB ubralo na výšek a přidalo na nižších středech. Zvuk už není tak sterilní nacinkaný v celém spektru, zdůrazní se ten charakter precla. V kapele se prosadí velmi dobře.
Ostatně od stolu obecně když vzpomenu, kolik různých kopií mne prošlo rukama, tak mají ve zvuku všechno možný, ale nic konkrétního. Žádný charakter. Chybí tomu pevný tón. Zvuk se mění se stářím strun. To Precl amerika nové struny, staré, hraje furt stejně. Všimni, že kvalitní nástroj nemá takový ten ocas, hučák, dunění, který se přidává ke každému tónu. Viz ukázky obou MM nebo když vezmu všechny mé origo Fendery.
Vintage ten hučák má velmi malej. V kapele je precl USA o trochu sprostější. Z kopií co jsem měl doma a že jich nebylo málo tenhle kus Vintage hraje nejlíp. Má to ten charakter precla.
Cort mne překvapil, že má konkrétní tón. Nic chlupatého se kolem toho tónu nekoná. Ukázka je v aktivu, basy výšky naplno a jen HB asi v sérii - hraje to nejsilněji (nastavení přepínače cívek). Akorát je tón tenčí a není to takové véčko jako MM. Chybí tam ten větší výkmit struny. Snímač je totiž blíž ke kobyle na rozdíl od MM.
Kubši, Cort zní mírně. Mám tam staré Fendery, které zněly na JB tak tence, když jsem je nové natáhnul, že jsem je ihned sundal a nahradil Dadárkama. Jedině snad s výměnou strun za nové a popřemýšlel bych za jaké by se mohl zvuk výrazně změnit. Dadárka nevím, mají svůj charakter - průrazné ve středech, Ernie Bally jsou takové hodné. Snad Rotosoundy ?
A vůbec, ta aktivka na Cortovi je podivná. Singl je zastřenej, v pasiv režimu je celá basa jak pod dekou. Pochybuju, že to dělají snímače. U JB Deluxe chodí aktivka výtečně. Z nahrávek je poznat, že i na MM.
Drátů je tam jak blbejch. Poťáky se dají použít i pro pasivní verzi, kdybych tu aktivku vykuchal. Ale to restaurování zpátky. Pájení na celé odpoledne. Jednodušší je koupit 3 poťáky a paušálně tu aktivku vystřihnout i s těma jejich poťákama. Je to ale investice nejmíň 600. Knoflíky k tomu. Myslím, že by to Cortovi pomohlo.
Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ