1

Téma: Prosím poraďte - osazení boxu 4x10

Ahoj kamarádi smile,
mám prosbu. Nechal jsem si dělat basový box 4x10. Objem by se měl pohybovat okolo 120-130l. Bylo mi doporučeno osadit jej repro Eminence Beta 10A, co jsem se pokoukával sám, tak bych možná volil Deltalite II 2510. Delta má trochu výš posazený rozsah, není to problém? Hrajeme takovou směsku grunge, blues a funky, mám Fender JB. Co by mi kdo doporučil? Díky Míra

0 xLajků:

2

Re: Prosím poraďte - osazení boxu 4x10

Ahoj, Beta je slušný standart, doporučil bych ale podívat se na neodymiové desetipalce od Celestionu. Sice trochu dražší, ale myslím, že by to mělo stát za tu investici. Green label je víc basový, Orange label je dost do středů, každopádně oproti Betě mají výhodu v tom, že celý reprák je víc tlumený se silnějším motorem, takže i při vyšším zatížení budou na basech hrát a ne huhlat.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

3

Díky za typ, mrknu na ně, ale reději bych zůstal u Eminence, mám je osvědčený a spíš bych potřeboval poradit jestli ty Deltalite jsou lepší volbou než Bety.

0 xLajků:

4

pročti si tady Betaronovy anály, ten je v tomto směru více než zběhlý big_smile Tam se dozvíš věcííííí... http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 605#p10605

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

5

jo jo, hltám to tady už celej den a ne jen ten dnešní a jelikož jsem se už rozhod, tak jsem je i objednal...

0 xLajků:

6

Obecně bude hrát líp reprák s větším motorem - magnetem. Je rychlejší. Při vyšším zatížení - výkmitu stíhá pracovat s membránou. Má to menší zkreslení. Tj. bude reprák při max zatížení ještě hrát a né hučet.
Např. 12" EV oblíbené u kytarářů, původně zkonstruované do PA. Motor je téměř velký jako membrána. Nezkresleně to hraje do velkého výkonu jako prase.
Bety jsou oblíbené pro vysokou citlivost. Hrají nahlas i na slabší zesák. Ale nestíhá ten motor. Hltí se to.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

7

dík, no hraju už dlouho na Quantum QC 412 a problém s hlcením znám, když jsem ale připojil půjčenej box 4x10, tak to tlačilo jako bejk, zvuk byl parádní a i když jsem tomu přidal, že jsem tam byl jen já, tak se to nehltilo, takže teď budu mít vlastní box a očekávám, že to bude v cajku. Jak už jsem říkal, věřím, že Deltalite II 2510 není špatná volba. Kombinace kombo a box mi v celku vyhovuje, páč občas hrajem akusticky a to sotva pootočim s volume... Nicméně časem bych asi stejně kombo nahradil nějakým dobrým, výkoným zesíkem (v tomhle směru zatím nemám žádné představy, to je výhled do budoucna).

0 xLajků:

8

QC 412 znám dobře. Měl jsem ho 2 roky. Samo, 2x10" jsou na tom s plochou hůř, jak 4x10". Kombo ale hraje výborně. Málo co tak tlačí. Jestli nechceš rozebrat apec až na 3 díly (hlava a boxy), tak si k tomu pořiď přídavnou bednu. Já měl k tomu od Nemesis 1x15" s hornou. Plocha se zvětšila. Nakonec jsem kombo prodal a povýšil na hlavu QT600 a dva boxy 12". Hlavní důvod byla ta přenositelnost. Boxy 12" jsou kompromis, ale ta hlava je pro mne konečné řešení.

0 xLajků:

9

Plocha dělá svoje. S těmi boxy EBS 2x12" poseru box EBS 4x10" výkonem jak nic. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli box 4x10" prodat. Měl jsem ho od Pekelníka. Tímto zdravím.
EBS 4x10" má barvu, hraje rovně, nic netrčí, nehučí (basreflex). Jsou v tom Bety o kterých uvažuješ. Samo, když se bedna osolila, tak se hltila. Nicméně zvuk nádhera. Byla krásně slyšet barva nástroje. Měl jsem doma ještě jednu 12" od EBS. Nechal jsem výběru bedny volný průběh (co si nechat a co prodat). Zvítězila za odvozitelnost, byť 12" hraje hůř. Membrána je tlustá, tuhá. Když má repro dát 300W, musí to mechanicky nějak vypadat. Repro však barví, má to svůj zvuk. Jenže. Do kufru auta dám hlavu, jednu 12" (váží 12 kg !!) do menších prostor nebo dvě 12" na větší pódia. Randál to nadělá o třetinu víc, jak 4x10". Slyším se prima. Že to nemá takovou barvu, jako 4x10" ? Venku jedu stejně do linky tak co.
4x10" má 45 - 65 kg (dvouchlapovka). Nakládat do osobáku na zadní sedadla bočníma dveřma to byl pro jednoho vždy horor.

0 xLajků:

10

Když jsem si ho pořídil, tak mi ne, že spadla brada, ale skoro celá hlava smile
Na to jak je to malý, lehký a výkonný, tak myslím, že paráda. Když si ale kytaráci pořídily aparáty, tak najednou basa pryč (ještě navíc tehdy JB Miller, takže spodek nikde, teď  Fender JB USA standard - nejlepší).
S tim boxem 4x10 se mi to mooc zamlouvalo, je to fakt rychlí a tlak mi ohrnoval kalhoty  lol 
Jak jsi spokojenej s QT600? Mě u toho QC 412 malinko štve taková podivná variabilita ekvalizéru, ale zvykl jsem si. Jak ale říkám, časem mě ten aparát nemine. Jo taky jsem si říkal, že až se zbavím komba, tak to pak bude chtít tu 15". To bych asi volil zase Kappalite, já je nějak mám rád smile

0 xLajků:

11

pepaol a koutek:
Sel jsem podobnou cestou. Mel jsem 4*10 a 2*15, ale nedalo se to normalne vozit. Dodavku kapela nema, takze problem. 12" jsem vzdycky chtel, ale zatim mam 2*10 a 1*15 a celkem to jde. Jak to tak ctu, asi o tech 12" budu casem uvazovat.
QT600 je podle me nedocenena hlava. Ja jsem moc spokojeny, ekvalizer neni klasicky, ale paralelni, takze se zasahy do nej neprojevuji tak markantne, jako u klasiky. Pekne je to vysvetleno v manualu. Kdo si pohraje s knoflikama, bude cucet smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

12

4x10 45-65kg?dvojchlapovka? Minule som vláčil Ashdown Mag 410T-čko z auta do skúšobne a naopak...a sám, normálka, šlo to ako po masle.
taký malý výsek: Ashdown MAG 410T má 37 kg, Ashdown ABM 410H Cabinet váži 36kg, Ampeg SVT 410HLF má 42,5 kg, EBS Proline 410 má 41kg
až Kustom G-410, ktorá uhrá 1000W má 46,4 kg, Mesa Boogie 4x10 má 43,54 kg Tak teraz neviem, ktoré sú to sad

0 xLajků:

13

pepaol: s těma EV máš recht, jdnou jsme měli na zkušebně nějakou hodně retro EV basovou bednu, měla 100 W, ale hrála jako prase. Ten reprák se začínal zahlcovat fakt až když dostával okolo těch 100 W výkonu, do tý doby hrál krásně čistě

thumb nt 5, thumb nt 4 fretless, ibanez sdgr
trace elliot AH250, trace elliot 4x10H, mono sys 1x15, sansamp, sonic maximizer
0 xLajků:

14

QT600 má dynamiku jak lampáč, paralerní korekce mění jen barvu, nemění se hlasitost. Však ten zesák dostal cenu Avard za inovaci
http://www1.mipa-award.de/nominees2005.htm#Bass
zapojením simuluje lampový zesilovač. Škoda jen, že je tak moc odolný proti přebuzení na vstupu. Obtížně jde nakreslit basa.

0 xLajků: