Re: Fender kout
no příde na to asi jakej model...on fender prasí lecos...

------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Show Room » Fender kout
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
no příde na to asi jakej model...on fender prasí lecos...
EXISTUJÍ JAZZ BASSY S "TLUSTŠÍM" KRKEM? JAKÉ JE PŘÍPADNĚ JEJICH OZNAČENÍ?
jazz bass 5
Dneska sem si obešel pár krámů s nástrojema po Praze a mimo neseřízenejch CS v kytarách mě zaujaly hlavně dva kusy v Guitarparku na Jungmaňáku.
MIM Roadworny, precl i jazz. Už dřív jsem o nich čet moc pěkný věci, ale když jsem si to mohl takhle vyzkoušet, tak jsem byl fakt nadšenej. I přes vysokej dohmat se na ně hrálo krásně, byly inspirativní, relic udělanej hodně dobře.. A abych řek pravdu, kdybych si kupoval novej JB, tak bych se dlouho rozmejšlel, jestli tyhle Mexičany, nebo US Std.. A pokud vezmu v potaz ještě tuhle akcičku http://www.music-city.cz/road-worn-60-j … -9507.html tak myslim skoro není co řešit.. Nedokažu říct, čim to je- snad nitro, ten relic, poctivý dříví nebo to, že jsem teď na 60 jb hodně zvyklej, ale s těma obouma basama sem byl v okamžiku jako doma.
Čili jsem tim odboural svojí nedůvěru v MIM.
Jooo, taky sem vzal do ruky pár těch Axl parodií a to je teda basová ostuda, zlatý NEvybíraný fokusky.
a co, umi ty road worny stekat?
a co, umi ty road worny stekat?
Já si právě myslim, že jo.. obyčejnej sprostej jazzbass..
Wimpy dělal nějaký ukázky, viz
roadworn je 50s precision a 60s JB z mexica, který odrbaj a operou cenu. Nebo se pletu?
roadworn je 50s precision a 60s JB z mexica, který odrbaj a operou cenu. Nebo se pletu?
Víš Ty, kolik to omlácení zabere výrobního času? Na ceně se to prostě projevit muší kdyby na tequilu nebylo
dik za ten Wimpy odkaz, Davide... ja mam totiz posledni dobou strasnej GAS na jazz bass... na nejakej pekne hafajici a kousajici kousek... ach jooo...
strasnej GAS na jazz bass
Pokud ho potřebuješ rozdmýchat, sem na mejlu
Pokud ne, nic sem nenapsal.
No takhle bych byl rad aby to bylo roadworn se mi libi...
Na RW je ale jako bonus nitro lak, s drivim to bude asi jako u classicu - zrejme fosny z american standard fosny zpracovany v mexicu ( uz jsem se presvedcil ze Fender s klidnym svedomim hodi na 3TS trojkusou fosnu)
kurowec napsal:a co, umi ty road worny stekat?
Já si právě myslim, že jo.. obyčejnej sprostej jazzbass..
Wimpy dělal nějaký ukázky, viz
no kurna, to je krásnej zvuk ! velkou měrou se na tom asi podílí ta mesina. pánové ( Kubš, davidak ), kdyby jste někdy uvažovali o prodeji, tak mi dejte vědět...
nikdy nevíš
pánové ( Kubš, davidak ), kdyby jste někdy uvažovali o prodeji, tak mi dejte vědět...
Já žádný mexico nemám, jen jsem ho zkoušel na krámě
to davidak : Já vim že máš US vintage, když jsi ho tu nedávno představil, tak jsem reagoval, že se mi moc líbí atd..
Ted to jen opakuju. Člověk nikdy neví, třeba tě právě přesala bavit a potřebuješ se jí rychle a levně zbavit..
to davidak : Já vim že máš US vintage, když jsi ho tu nedávno představil, tak jsem reagoval, že se mi moc líbí atd.. Ted to jen opakuju. Člověk nikdy neví, třeba tě právě přesala bavit a potřebuješ se jí rychle a levně zbavit..
Jo tááák
Já jsem pořád nadšenej, ale jeden nikdy neví, to máš pravdu. Myslim že Jakub je reálnější adept na prodej
kurowec napsal:strasnej GAS na jazz bass
potrebuju rozdmychavat.. psal sem mail...
davidak napsal:kurowec napsal:strasnej GAS na jazz bass
potrebuju rozdmychavat.. psal sem mail...
Já psal už ráno.. tak posílám i SZ.
peetichac napsal:to davidak : Já vim že máš US vintage, když jsi ho tu nedávno představil, tak jsem reagoval, že se mi moc líbí atd.. Ted to jen opakuju. Člověk nikdy neví, třeba tě právě přesala bavit a potřebuješ se jí rychle a levně zbavit..
Jo tááák
Já jsem pořád nadšenej, ale jeden nikdy neví, to máš pravdu. Myslim že Jakub je reálnější adept na prodej
tak jako reálnější budu až zjistím že se mi vyplatí narvat 2-2,5x víc do AVčka a to zjistím až dojedu do liberce a porovnám zatím sem v poho...
přes apec zkouším už jeden celej den a zatím pořád objevuju krásy pasivního JB
a zatím pořád objevuju krásy pasivního JB
to to trvalo
to to trvalo
no a co pak až jedno zjistí o čem je pasivní klasika PB
deafslap napsal:to to trvalo
no a co pak až jedno zjistí o čem je pasivní klasika PB
to už sem zjistil dávno...
Kubš napsal:a zatím pořád objevuju krásy pasivního JB
to to trvalo
když se něčeho nedostává tak se to blbě objevuje :D
to už sem zjistil dávno...
jednou ho koupíš a už nebudeš chtít jinak
no to nevím nevím že zrovna ty takhle mluvíš...
They’ve just fucked with wrong mexican…..
no vida, dokonce výroční model má to drážkovaný kameny na kobylce?
Jj ma;)
Můžete mi někdo vysvětlit výhody a funkce systému S-1 na Fendrech?
Jinak jsem se po několika letech dostal od japonských Fenderů k American Standart a musim uznat že ten rozdíl je tam znát, v tom zpracování,zvuku.. orgasmus:D
S-1
Mění zapojení snímačů z paralelního na sériové, podobně jako jsou přepínače třeba u humbuckerů.
S-1 na Fendrech
to bych kua využil...výborná vychytávka pro mě
to bych kua využil
Jak?
Je to zajímavý, celkem si s tim hraju, zvukový možnosti jsou fakt široký.
Je to zajímavý, celkem si s tim hraju, zvukový možnosti jsou fakt široký.
jch...znova len niečo s čím by som potom krútil do úmoru a stále by mi niečo nebolo dobré
to bych kua využil...výborná vychytávka pro mě
Nevyužil, jsem to testoval a není to až zase takový terno jak si myslíš. Nijak extra se mi ten zvuk nezamlouval. I když můj pocit nemusí korespondovat s pocity ostatních!
no testoval sem teď Axlova Viviana,kde si právě switch serie/paralel nechal udělat a jednoznačně mě bralo to zapojení v serii a jako rozdíl to byl velkej.
S1 mám na precisionu a líbí se mi to, v podstatě z toho můžu dostat lehce jazzbassoidní zvuk, rozdíl je velký. Mám rád pasivní basy a tohle je pro mne prostě ideální možnost jak z toho dostat jedním zmáčknutím přepínače něco jiného, bez kroucení aktivkou a laborování mezi x možnostma.. prostě jednoduchost..
jen pro info: Jak se chova vol1 vol2 pri zapojeni do serie u dvou JB snimacu ?? Koukam na schema a neni mi to dvakrat jasny
jo, tak se mi to jevilo a nebyl sem si jist jestli spravne. Dekuji
Ahoj, tak přikládám pár fotek mého mexičana Fotky nejsou moc kvalitní, je strašně málo světla. Ale myslím, že s basou budeme kamarádi
ja osobne bych sel do 5 strunky jazz od fendra...
Ahoj, tak přikládám pár fotek mého mexičana
Paráda. Líbí. A moc.
Aidamos:
Opravdu pekne udelana basa... par uprav bude potrebovat, ale nic dramatickeho. Bal jsem se, jestli mi nebude delat prechod mezi petkou a ctverkou, zatim to vypada dobre, jeste uvidim. Musim je totiz stridat
deafslap:
Díky moc, no, já se ve Fenderech moc nevyznám, ale doporučili jste mi ji, tak jsem to risknul. A zatím musím říct, že je to příjemné překvapení. Amerika je sice Amerika, ale nemám tolik prašulí. A zase je to trošku víc, než ty nejlevnější standardy. Aspoň myslím.
tak ten mexičan je parádní! Ten krk, a i ten pikárd se mi líbí, na to že se mi nikdy moc nezamlouvaly. Gratulace
dw4rF_cz:
Mě ta basička prostě úplně učarovala. Skoro bych řekl, že je ten krk dělaný namíru Já nevím, jak jsem psal, nejsem odborník, ale asi to kluci v Mexiku trošku umí a nelepí to s úplně shit dílů...
Gratulace! Koukám že dávaj už i na mexický fendery logo jako z japonců
Tiger: No hlavně se mi moc nelíbí to černé logo, co je na těch standardech...
No tak myslim si že o logu to zas tak moc neni ale mně se líbej loga fendrů ze 70. let
Jak to hraje?
zase je to trošku víc, než ty nejlevnější standardy. Aspoň myslím.
To si piš, že je... Moc pěkný dříví!
Díky moc, no, já se ve Fenderech moc nevyznám, ale doporučili jste mi ji, tak jsem to risknul. A zatím musím říct, že je to příjemné překvapení. Amerika je sice Amerika, ale nemám tolik prašulí. A zase je to trošku víc, než ty nejlevnější standardy. Aspoň myslím. smile
Ouuuuu,kua já sem to říkal!Že ti budu závidět...
kdyby ti náhodou nesedla,tak se první hlásím,že to beru
Tiger:
Hraje to moc hezky Na pořádném aparátu vyzkouším v úterý
Kurca:
Je to fakt moc pěkná fošna
Pekelník:
Jasně, já bych se Ti určitě ozval
já bych tu ameriku tolik nepřeceňoval...
Kubš:
Možná jde víc o pocit...
tak to je jako jezdit v Superbu nebo v Bmw žejo
Tak jsem to včera testnul na velkém aparátu a i přes mrtvé struny ta basička prostě hraje... Hraje jinak, než Ibaneza, hraje pěkně, hraje prostě jako Preclík se vším všudy. Ale je trošku nezvyk mít podobně široké krky a různý počet strun Těším se na nové struny - to bude potom teprve zážitek...
Ahoj, tak přikládám pár fotek mého mexičana smile Fotky nejsou moc kvalitní, je strašně málo světla. Ale myslím, že s basou budeme kamarádi
Taky chválím a strašně moc ti ji přeji.....
Tak si na chvíli odpočneme od MIM mánie
Hmmm... ten sedmdesátkovej JB vpravo, to je můj sen :-(
.. pěkně Dejve, výměna komplet šatníku? .. i ty boxy jsou seksy
Nene, to vůbec, já mám šatník teď už značně stálej, i když nějaký podobný prvky jako s tim na obrázku by se našly
Tohle je jen foto pro potěchu oka
.. jasná věc, pochopil jsem, mé oko je potěšeno
davidak napsal:Tak si na chvíli odpočneme od MIM mánie
Hmmm... ten sedmdesátkovej JB vpravo, to je můj sen :-(
Já bych zase hned bral toho fretlessovýho Precla
Já bych nemusel mít tu externí zvukovku, jinak bych se spokojil
Kua a co je toto zase za Fendří výmysl?
American Special Jazz Bass®
Nic speciálního na tom nevidím, prej ještě tenší krk (aby se člověk pomalu začal obávat o stabilitu). Mě by spíš vyhovoval Jazz Bass s precisonovským širším tlustým krkem, ale na to kašlou.
jeste tenčí krk? to uz snad nikdo nechce,ne? :D
a taky naky the Fender Greasebucket™ tone circuit, which rolls off highs while maintaining low-end definition
no nevim,co si pod tim predstavit :))
pro tenké krky já mám slabost,šířka nultáku 39,tlušta u nultáku 20,šířka oktávách52,tloštka22,pro mě ideál
Fender Greasebucket™ tone circuit, which rolls off highs while maintaining low-end definition
no nevim,co si pod tim predstavit
)
Normální tónovka, co jiného ;-)
Tak jsem prodal 2 japonské precisiony, a tady je výsledek Rok nejspíš cca 80 (podle fendří identifikace 77-78), má přibastlený snímač, ale jinak výborný stav s kufrem a zdá se že hraje.
Jdu to vyzkoušet... No nekupte to
A mikulikovi musím poděkovat za reference na prodávajícího, jinak bych pro ni asi do Ostravy nejel
PS.: kam dáváte fotky, abych si nemusel nikde zřizovat další účet?
tak jsem si trochu zahrál a je to fajn. Asi ten věk fakt hraje roli, ty starší basy co mi prošly rukama všechny hrály jinak než nový, i tahle má takovej mohutnej a přitom konkrétní zvuk. Musím ji nechat předrátovat, ten singl je odpojenej, což mi přijde škoda (když už na ní straší )
Bez toho singlu by to vypadalo mnohem líp. Moc pěkný dříví, i když je to zase mnohokusá slepovačka jako z časopisu Mladý modelář...
Bez toho singlu by to vypadalo mnohem líp
a stálo o dost víc jsou to 3 kusy
Pěknej Fender toho singlu, možná co se historický hodnoty, škoda, ale jestli to bude hrát proč ne. Tady je alespoň rozumně nabastlenej, ale viděl sem precla ze 70' let, taky s přibastlenym singlem, a do tý nádherný basy někdo vyfrézoval díru jak do prdele, to bylo k zblití
Do show roomu asi OT, ale do Fender koutu ne ;o)
Zírám teď na toto - Fender JB Am. Std. má vyfrézovánej kolem krkovýho snímadla kráter stejně jako MIM?
http://cgi.ebay.com/2010-Fender-America … _874wt_905
Podle tohoto linku ano - no fuj teda!
Zatímco levné HW1 ne:
http://cgi.ebay.com/2009-USA-Fender-JAZ … _874wt_905
To vážně nechápu. V čem je teda HW1 tak ošizený a levný?
Do show roomu asi OT, ale do Fender koutu ne ;o)
Zírám teď na toto - Fender JB Am. Std. má vyfrézovánej kolem krkovýho snímadla kráter stejně jako MIM?http://cgi.ebay.com/2010-Fender-America … _874wt_905
Podle tohoto linku ano - no fuj teda!
Zatímco levné HW1 ne:
http://cgi.ebay.com/2009-USA-Fender-JAZ … _874wt_905
To vážně nechápu. V čem je teda HW1 tak ošizený a levný?
Hele, hlavně nad tím nepřemýšlej a nesnaž se zpochybňovat Fender tabulky, jinak vyběhne zpoza rohu veluciraptor a ukousne ti hlavu
Zírám teď na toto - Fender JB Am. Std. má vyfrézovánej kolem krkovýho snímadla kráter stejně jako MIM?
Jo má. Ale např 60' mexica nemaj.
Smutný je, že odfláknutá je i kapsa- na tom ebayi to není tak vidět, ale tady na fotce mýho bejvalýho JB jo:
vidim to již na několikátém fenderu, k čemu je tam ta kulatá díra?
Abys nesundaval pikgárd
k čemu je tam ta kulatá díra?
asi na centy v emerice a u nás na drobáky. Taková skrytá pokladnička
Deamon9009 napsal:k čemu je tam ta kulatá díra?
asi na centy v emerice a u nás na drobáky. Taková skrytá pokladnička
A já hloupej si myslel, že tím přes hranice převážej kokain
Tady je alespoň rozumně nabastlene
no taky je trochu naprasenej, ale není to tak vidět. Jak hraje nevím, on je teď odpojený, ale zítra mi ho snad zapojí. pak ji vezmu taky do kapely a uvidí se
dw4rF_cz napsal:Tady je alespoň rozumně nabastlene
no taky je trochu naprasenej, ale není to tak vidět. Jak hraje nevím, on je teď odpojený, ale zítra mi ho snad zapojí. pak ji vezmu taky do kapely a uvidí se
ja na presne tuhle basu koukal na hudebnim bazaru, a podle fotek mi prislo prave ze je to rozumne celkem udelany. ale nedavno tam byl podobnej precl, nejakej 76' nebo 78' a tam to nekdo pekne zesral
potreboval ych poradit ... premyslim o koupi fendra jazz base ale nejsem si jistej jestli radsi japan nebo USA standard... chtel bych se vlist tak do 22 tisic...
Doporučil bych ti to japonský ESP, co prodává Marow. Do metalu to budeš mít luxusní basu.
zatim nejsou prachy ale premyslim do budoucna... ted sem presedlal k rockovejsim zanrum ... konecne hraju v lepsi kapele..
ten kobylkáč bude prdět jako prase v téhle poloze, jen by se tam měl dát nějakej hóóódně zabasovanej snímač.
tak jsem basu nechal zapojit, oba snímače na takový ten sloučený ovladač (2 hlasitosti) a tónovou clonu. Ten singl je hrozně blízko kobylky, je to hodně ostrý a tenký. Použít se ale dá. Buď ho mírně přimíchávat k P snímači a přitvrdit tak tón. Nebo oba na plno a vohulit basy na zasíku, to je výborný na slap, bomba, tvrdej a mohutnej zvuk, a nebo samotnej, stáhnout tónovou clonu a na zesíku dát na max všechno co připomíná basový korekce . Ale v zásadě tam ten snímač nemusel bejt, samotnej P snímač stačí (mě
). Basa má vynikající sustain, velice konkrétní tón kterej prolejzá kapelou a přitom je hodně širokej a mohutnej. Jsem po první zkoušce nadšenej, určitě jeden z nejlepších nástrojů co sem měl nebo mám. Zajímavej je hmatník, je to cca 2 mm tenký palisandr, který kopíruje rádius hmatníku. Zvukově to vychází někde mezi palisandrem a javorem, není tam toho palisandru taková masa.
jestli radsi japan nebo USA standard
USA Standard
a nejsou ty nejlevnejsi USA nejak osizeny nebo nak tak ???
a nejsou ty nejlevnejsi USA nejak osizeny nebo nak tak ???
Nejlevnější USA modely jsou řada Highway One. Ty jsou ošizené. Mají jen tenký matný lak (ale zase k dobru by se dalo přičíst to, že je to nitro), nevyrábí se s javorovým hmatníkem, jen palisandr a dostaneš jen měkké pouzdro (v případě nového nástroje). Oproti vyšším řadám má tato kobylku Badass II.
Ovšem řada American Standard v žádném případě šizená není. Lak vysokého lesku, prvotřídní materiály, na výběr hmatníku je palisandr i javor, kobylka s možností uchycení strun skrz tělo a navíc špičkový kufr SKB. Ale nevyrábí se v přírodní úpravě a materiál těla je vždy olše.
Pak je tu ještě řada American Deluxe. Ta má navíc oproti řadě Standard obdélníkové výložky hmatníku, lemování krku a hlavně aktivní elektroniku a bezbrumové Noiseless snímače. Navíc se vyrábí i v přírodní barvě a to s tělem z jasanu, ostatní barvy mají olši.
To je ve zkratce asi tak všechno.
Krásné basy :-) USA Jazz Bass Deluxe 5 str. je ta z bas, kterou si jednou pořídím.
Aidame, bylo by potřeba upřesnit, že mluvíš jen o novejch nástrojích a aktuálních modelech(který tady skoro nikdo nekupuje). V uplynulejch letech byla vyrobená spousta jasanovejch standardů, deluxů bez výložek, hw1 bez nitra(který není žádná šmucka, naživo to vypadá perfektně a tenhle thin coat má i spousta CS nástrojů). A chybí ti tam american vintage
Ale každopádně pěknej popis, už jsi dlouho nic nerecenzoval, co takhle udělat třeba téma s přehledem všech řad Fenderů(Squierů) a to pak šoupnout do FAQu? To by bylo myslim moc užitečný a tobě to tak pěkně jde
A chybí ti tam american vintage
Nejenom American Vintage, taky Artist a teď krátce American Special.
naživo to vypadá perfektně
Mně se ty matný laky moc nelíbí, na mě to působí levně a odfláknutě.
co takhle udělat třeba téma s přehledem všech řad Fenderů(Squierů) a to pak šoupnout do FAQu?
To je docela dobrej nápad, zkusím si na to udělat čas.
tobě to tak pěkně jde
To víš, já jsem známej grafoman.
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Show Room » Fender kout