1

Téma: Ibanez Tube Screamer a jeho kopie

Zdravím,
zkoušel jsem hledat, ale podobné téma jsem na fóru neobjevil, takže:

Jaké máte zkušenosti s kreslením basovky pomocí Tube Screameru a jeho obdob (např. Digitech Bad Monkey, VISUAL SOUND Route 808, VOODOO LAB Sparkle Drive atd.)?

Díky.

Fernandes PB /Sigma alá Rickenbacker
Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

2

Re: Ibanez Tube Screamer a jeho kopie

Nenašel nebo nehledal? Mohl jsi to hodit do tématu "Čím kreslit" http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=5170

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

Na tohle téma už jsem někdy narazil, ale myslel jsem, že Tube Screamer by zasloužil svoje vlastní, na zahraničních fórech se o něm taky píšou stohy textu a mezi kytaristama je to nejrozšířenější krabka, tak mě zajímalo, jaké zkušenosti má české basačstvo.

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

4

Beo napsal:

mezi kytaristama je to nejrozšířenější krabka, tak mě zajímalo, jaké zkušenosti má české basačstvo.

no tam možná bude kámen úrazu - TS se používá především ani ne tak jako distortion nebo overdrive ale spíš na nakopnutí lamp v aparátu..
Tedy to předpokládá lampový zesilovač což ne každý basák užívá.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

5

Štěpán Axman napsal:

TS se používá především ani ne tak jako distortion nebo overdrive ale spíš na nakopnutí lamp v aparátu..

Původně byl TS svými tvůrci zamýšlený jako taková emulace lampy, až později se zjistilo, že je to výborný nakopávadlo, takže jako Overdrive může taky vcelku slušně fungovat

Štěpán Axman napsal:

to předpokládá lampový zesilovač což ne každý basák užívá

Jasný, není to takovým zvykem, já osobně mám lampu pouze v předzesilovači, ale zkoušel jsem TS-9 a musím říct, že ten zvuk byl docela solidní, dost podobný jako má Lemmy z Motorhead, jenom je problém, že to dost ořízne nižší frekvence

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

6

Beo napsal:

jenom je problém, že to dost ořízne nižší frekvence

to je probleém většiny przničů zvuku bych řekl smile

0 xLajků:

7

Beo napsal:

dost ořízne nižší frekvence

Tak ho jen přimíchej do smyčky?

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

8

pekelnik napsal:
Beo napsal:

jenom je problém, že to dost ořízne nižší frekvence

to je probleém většiny przničů zvuku bych řekl smile

těžký to úděl mrvítek obvzlášť těch kytarových smile

Tak ho jen přimíchej do smyčky?

a myslíš, že by to pomohlo, moc nevím, jak funguje smyčka, spíš mě zaujal jeden efekt na bázi TS-808 (konkrétně VOODOO LAB Sparkle Drive), který má točítko, co dokáže primíchávat čistej zvuk - v podstatě blend.

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků: