1

Téma: SVT-IIP+zesilovač + 8 ohm bedna

Zdravim lidi. Potřeboval bych radu. Jednám o koupi preampu Ampeg SVT-IIP se zesiovačem. Uvádí 300 wattů ale neví při jaký impedanci to je.  sad Chtěl jsem teda požádat o radu jestli by to šlo třeba šlo poznat ze zadní strany.
http://img695.imageshack.us/img695/9670/p1000846d.jpg
Za radu budu vděčný.
Nebo ještě jestli by jste mi poradili spíše koupit jenom ten preamp za 7000 a nějakej zesilovač. Chtěl bych se ale vejít do 10 000 Kč.

Díky moc za rady.

0 xLajků:

2

Re: SVT-IIP+zesilovač + 8 ohm bedna

Ještě jsem zapomněl, že to budu hrát na osmi ohmový, 250 Wattový, bedně 4x10.

0 xLajků:

3

no tak pise tam 350W do 2 ohmu... takze to 4 ohmu to bude cca polovicni vykon a do 8 ohmu cca ctvrtinovy

0 xLajků:

4

takze bedna by ti to mela prezit do tech 4 to bude cca 200W

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

Preamp je fajn  smile , otázka, co je zač ten koncák.
Je to v racku pohromadě, takže asi to chlapíkovi šlape a ví proč.
350W na papíře, ať už do 2/4/8 Ohmu, no k tomu ti vůbec nikdo nic neřekne kromě majitele.
Dá se pouze teoreticky odhadnout, že s 8 ohmovým boxem to nebude až takovej vyrvál.
Měl bys to  prostě celé vyzkoušet, jestli preamp-konec + tvůj box tlačí podle tvého gusta.
Pokud bys bral jenom preamp, asi neprohloupíš, ale potom rozpočet 3 tis. na jiný koncák je dost kritická hranice.
Dopuručil bych asi nějaký starší mosfet, alespoň 600W/4 Ohm.
(vycházím z mé zkušenosti, s koncovými zesilovači jsem se docela dost natrápil, než mi to hrálo  smile )

Ahoj, přeju ti šťastnou ruku.

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

6

Majitel taky přesně neví co to je zač ten koncák.
Napsal mi tohle:

Zesilovač není originál Ampeg je to dělaný tranzistor, bohužel víc informací o něm nemám, koupil jsem to jako celek a nikdy jsem to nerozdělával. Jinak původní majitel byl Roman Pleskot, baskytarista z Ready Kirken od kterého preamp koupil Bruno Kovařík, legendární člen kapely Krabathor a Hypnos od kterého jsem ho koupil já s výše zmíněným zesilovačem.

Asi to vemu takhle zatim jak to je. Pojedu to teprve vyzkoušet, tak uvidim jak to tlačí. Kdyžtak to vemu takhle a pak pořídim třeba jinej koncák.

0 xLajků:

7

Ok, určitě to vyzkoušej a zvaž.
Pokud to stačí, není za 9t-10t co řešit, myslím.
Jinej koncák - může být tak 7t - 15t - to by ses za celou hlavu cenově pohyboval okolo 15- 20t, za což už lze +- koupit třeba starší hlavu svt3, ebs hd350, aguilar ag500, swr 350, nebo tak.

PS. mám koncák 800W od p. Stejskala z Lonely - používá Guma Kulhánek, F. Janáček, zatím neprodávám, ale můžu páč už ho poslední dobou moc nevyužívám.

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

8

hele kluci nevim proc se mu snazite vnutit naky megawatovy koncaky kdyz ma 250 bednu.. to by musel rovnou prikoupit i bednu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

donkey napsal:

Majitel taky přesně neví co to je zač ten koncák.
Napsal mi tohle:

Zesilovač není originál Ampeg je to dělaný tranzistor, bohužel víc informací o něm nemám, koupil jsem to jako celek a nikdy jsem to nerozdělával. Jinak původní majitel byl Roman Pleskot, baskytarista z Ready Kirken od kterého preamp koupil Bruno Kovařík, legendární člen kapely Krabathor a Hypnos od kterého jsem ho koupil já s výše zmíněným zesilovačem.

Asi to vemu takhle zatim jak to je. Pojedu to teprve vyzkoušet, tak uvidim jak to tlačí. Kdyžtak to vemu takhle a pak pořídim třeba jinej koncák.

Bruna znam osobne a velice dobre. jezdivam za nim na pokec o muzice  smile

0 xLajků:

10

Dyk mu to bude stačit, dobře m3! Koncák, který je koncipován na trvalý provoz do 2Ohm je u mě už z této informace o řád lepší zesilovač. Skutečně spolu s 250W bednou si to dle technických informací mělo rozumět více než náramě, nejzásadnější bude zvuk až se to pospojuje, položí na sebe, zapojí basa a bubeník hrábne do činelů smile

0 xLajků:

11

m3 napsal:

hele kluci nevim proc se mu snazite vnutit naky megawatovy koncaky kdyz ma 250 bednu.. to by musel rovnou prikoupit i bednu...

nevnucuju, dyť to píšu,
donkey se ptal "rack - nebo jen preamp?"
z vlastní zkušenosti vím, že rezerva na koncovém stupni (pokud to není přímo koncák konstruovaný pro basu) je dobrá  smile

0 xLajků:

12

Když se mi to bude líbít, tak to budu brát celý pohromadě. Na začátku týdne to jedu vyzkoušet, tak uvidim. Sice to nebudu zkoušet na svojí bedně (Má k dispozici jenom Behringer bb410) ale co nadělám.

0 xLajků: