Téma: Hartke HA2500 nebo Ampeg B3
Zdravim lidi. Prosim o radu. Kterou z těchto hlav by jste mi spíš doporučili? Samozřejmě že se je pokusim obě vyzkoušet co mi sedí víc. Chtěl bych vědět spíš vaše názory ohledně těch aparatur. Díky
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Hartke HA2500 nebo Ampeg B3
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravim lidi. Prosim o radu. Kterou z těchto hlav by jste mi spíš doporučili? Samozřejmě že se je pokusim obě vyzkoušet co mi sedí víc. Chtěl bych vědět spíš vaše názory ohledně těch aparatur. Díky
Stařičkej Ampeg B3 mám ve zkušebně a nemůžu si stěžovat, hodně omlácenej po letech převážení, ale funguje bez nejmenších problémů (kromě chrastění poťáků při zesilování). Ta hlava má charakter, a i když má jen 150W, uhraje i hospodu nebo menší klub bez PA proti bicím a dvěma kytarám 4x12.
Včera sem hrál na aparát Hartke HA2500 a ty jejich boxy XL a teda bylo to hrozný.. tak divně to furt cinkalo při hraní, asi ten hliník nebo co
Ashdown nebo Ampeg myslim lepší volba
Jestli máš box Laney, tak si pořiď i hlavu Laney.
Ashdown nebo Ampeg myslim lepší volba
Že váháš... Hlavy Hartke jsou OK, ale ty boxy...
ale ty boxy
hartke hliníkové boxy jsou špatné?
hartke hliníkové boxy jsou špatné?
Ne, nejsou. Ale rozhodně nepatří k nejlepším, dokonce ani k nadprůměrným... a o průměru by se mohlo asi dlouho diskutovat.
nepatří k nejlepším, dokonce ani k nadprůměrným
a kruci!
zrovna ten mám
a kruci!
zrovna ten mám
Tak to máš kliku
Nevim jestli to je průměr nebo nadprůměr každopádně to znělo dost blbě.. Na rock podle mně blbej aparát.
Ale zase někomu se to určitě líbit bude, jde o vkus.
Prešiel som z hliníkového GK na klasický ashdown...porovnávam uplne iné ligy pretože goldline od GK sa s radou ABM od ashdownu neda porovnávať...ale ten hliník má určité charakteristiky ktoré vyzneju len pri urcitom nastavení EQ a vtedy je to fakticky paráda...
Na rock podle mně blbej aparát
na folk? jazz? metal?
ale ten hliník má určité charakteristiky ktoré vyzneju len pri urcitom nastavení EQ
to Chroust : nějak tak, asi to vyzní v určitém nastavení dobře ale prostě tu tak nějak cinkalo což jsem nikdy u boxu nevyhledával
mne se ten jejich transporter nebo jak se to menuje ta 4*10 s alu reprama dycky libila kdyz sem si na to brnkal sam tak to hraje fakt pekne.. ales kapelou mi to taky trochu vadilo sem tam to priciknuti.. ale zas kdyz si clovek pohraje s tim EQ tak to hraje hezky.. ma to hrozne rychlou odezvu a je hodne konkretni a citelnej.. takze rozhodne bych to nezatracoval ma to neco do sebe...
a i ty apce mi pridou takovi nabrouseny a agresivni... ampeg mi pride zas naopak uplne na druhym polu takovej huhla..
ale jako na obojem de samozrejme nakroutit lecos...
takze zalezi dost na tom jak hrajes cim a co ... ja osobne bych asi sel spis do Hartkeho nebyla-li by jina volba nez tydle 2..
bych asi sel spis do Hartkeho nebyla-li by jina volba nez tydle 2
no ja ti nevim, parkrat na akci se mi stalo, ze tam stala hradba Hartke beden a dycinky to stalo co se zvuku tyce za houno.
ma to hrozne rychlou odezvu a je hodne konkretni a citelnej
chrchlalo to a znelo jak repraky z jezevcika made in Bialso Biala
takze rozhodne bych to nezatracoval ma to neco do sebe...
děkuji za podporu..já už ho chtěl pomalu prodávat 8¨-)
e, nejsou. Ale rozhodně nepatří k nejlepším, dokonce ani k nadprůměrným... a o průměru by se mohlo asi dlouho diskutovat.
To má být jako názor nebo co?
Hrál sem na HA několikrát - naprostá spokojenost za ty peníze. (rozhodně menší zklámání než chrčící TE za 4x tolik, ale to už rýpu)
Aparát bych vybíral podle stylu hraní a muziky.
Hartke je podle mě do komornější muziky - třeba folk, jazz... při nižších hlasitostech nebo menším počtu nástrojů spokojenost veliká, hlavně oproti ampegu a ashdown.
Naopak do hlasitější hudby se mi to nezdá, neproleze to přes kytary - má to podle mě podobnou odezvu jako kytarové apce. Tam bych volil určitě spíš Ampeg. Má to super odezvu, ale né každému to sedí. Zní to trochu víc "pod dekou" - nepřelezou ostré středy a basa líp lepí okolní randál dohromady.
Hartke je podle mě do komornější muziky - třeba folk, jazz... při nižších hlasitostech nebo menším počtu nástrojů spokojenost veliká, hlavně oproti ampegu a ashdown.
mluvíš o hlavách, nebo hliníkových boxech?
To má být jako názor nebo co?
Ano, to má být můj názor po nedávném testování totožných sestav 2x10 + 1x15 Hartke, SWR a Trace Elliot. K tomu pak ještě kombo Hartke VX3500 (nebo jak se to jmenuje) 4x10 s papírákama. Jestli máš jinej názor, tak nám ho řekni. Můj názor a názor zúčastněných je ten, že boxy Hartke jsou někde naprosto jinde. A ještě doplňuji, že mluvím o BOXECH, aby nedošlo k nějaké mýlce.
co člověk to názor ,já vlastním hartke 4x10 a spolu s hlavo kodiac, si nestěžuju a taky ani nepozoruji nedostatky vámi jmenované, pravda jeho zvuk je odlišný od jiných značek, ale v žádném případě není špatný, jen je jiný ,hce to taky citlivou ruku při točení potákama
Ano, to má být můj názor po nedávném testování totožných sestav 2x10 + 1x15 Hartke, SWR a Trace Elliot. K tomu pak ještě kombo Hartke VX3500 (nebo jak se to jmenuje) 4x10 s papírákama. Jestli máš jinej názor, tak nám ho řekni. Můj názor a názor zúčastněných je ten, že boxy Hartke jsou někde naprosto jinde. A ještě doplňuji, že mluvím o BOXECH, aby nedošlo k nějaké mýlce.
Napsal sem ho, tyká se to BOXŮ. Do něčeho méně hlasitého a nepřebustrovaného, kde může basa víc trčet - ideální volba. Do něčeho kde musí basa hodně lepit a málo trčet - třeba do big beatové koule se to nehodí. Ty Hartke hrajou podle mě dobře - zkoušel sem jejich hliníky(2x10 a 1x15), papíry(2x10), HyDrive(1x15) a vše bylo ok. Hlavy sem použil Hartke LH500, Warwick ProFet, Gallien Krueger 7000RB nebo jak se menujou. Žádný problém sem s tím neměl. Totožná sestava od SWR a TE bude určitě hrát líp, ale bude stát minimálně dvakrát tolik.
edit: na druhou stranu záměna HD za HA v předchozím příspěvku nebyla nejlepší na pochopení
takže nakonec jsem zjistil, že mám ideální bednu 8¨-))
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Hartke HA2500 nebo Ampeg B3