Téma: Uzemění
Mám problém. Mám baskytaru Ibanez gsr 180. A když se dotknu strun kobylky nebo kolíků tak to dělá nehoráznej binec. Všechny kabely jsou připojené tak jak maj bejt. Poraďte někdo prosím čím by to mohlo být.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Uzemění
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Mám problém. Mám baskytaru Ibanez gsr 180. A když se dotknu strun kobylky nebo kolíků tak to dělá nehoráznej binec. Všechny kabely jsou připojené tak jak maj bejt. Poraďte někdo prosím čím by to mohlo být.
No, to by právě mělo bejt obráceně. Když je nástroj zapojenej a nedotýkáš se kovových částí, tak to třeba brumí a když se dotkneš strun, kobylky nebo kolíků, tak by mělo bejt ticho....
Ten drátek, co bývá mezi elektronikou a kobylkou (pod ní) je taky v pořádku?
Jo to jsem odmontoval a ten drátek tam byl a v pořádku. Právě mě to neleze do hlavy že když se dotknu strun tak to brumí. A to mám v sobotu hrát...
To začla z ničeho nic, nebo si měnil snímače nebo to tak dělalo odjakživa?
Hm, to zní jako bys měl v některém kablu přehozenou zem a živý vodič. Zkus vyndat kabel z basy a zesík si dej tak na půlku. Mělo by to trošku (celkem neznatelně) brumět a šumět. Když se dotkneš na jacku země, musí to přestat. Když se dotkneš špičky jacku, musí to brumět. Pokud to tak je, chyba je v base, poku to tak není, chyba je v kabeláži.
Když se dotknu špičky jacku tak brumí. Jinak začalo mi to dělat z ničeho nic. Ze snímačema sem nic nedělal ani sem se do ní nevrtal.
--- cenzura ---
mod: V pokecu si dělej bordel jak chceš, ale tady se klidni.
Nikde mě nespadla aspoň o tom nevím. Fakt sem z toho špatnej protože zejtra hraju. Všude jsou drátky tam kde maj být nikde se žádnej nedotýká.
Pokud jsi to ještě neudělal, tak zkus vyšroubovat snímače a mrknout jestli není nějaký problém na u nich - utržený drátek apod.
To ještě zkusim do snímačů jsem se ještě nekoukal. Díky všem za radu,
Tak snímače jsou v pohodě a basa brumí furt když se dotknu strun...
Tak snímače jsou v pohodě a basa brumí furt když se dotknu strun...
tak asi jit metodou bypasu a postupne lokalizovat zavadu... nebo vyhazet vsechny draty a koupit novy potaky a predratovat... este bych zkusil pripojit snimace rovnou na jack abys mel jistotu ze neni chyba v nich....
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Uzemění