1

Téma: Ampeg SVT 4 pro - problém s výkonom

Zdravím.

Kúpil som zosilovač Ampeg SVT 4 pro z druhej ruky a mám problém. Pri zapojení na 2 boxy Ampeg HE 410 a Ampeg E 15 paralelne pomocou speak-on káblov dáva výkon cca 150 wattov. Zvuk nieje nijak skreslený ani nič podobné. Predchádzajúci majiteľ použival box 8x10 a nemal s tým vôbec žiadny problém. Preto by som rád vedel či máte s niečím podobným skúsenosť, prípadne hľadám niekoho kto má rovnaký zosilovač a kto by vedel povedať či nerobím chybu v zapájaní. Ďakujem

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: valec1 (11. 10. 2010 20.46:41)

Re: Ampeg SVT 4 pro - problém s výkonom

cim si zmeril ten vykon? jsou to 3bedny po 8ohm ?jak to hraje na 2 bedny po 8 ohmech?

0 xLajků:

3

hele změřil bych multimetrem kolik ve skutečnosti dávaj impedanci ty boxy....spíš to vypadá jak kdybys to zapojil nějak seriově a třeba výsledně to dává 24ohm  (prostě nápad)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Ten výkon som odhadol. Tie boxy mám zapojené dva. Skúšal som ich rovnako zapojiť do iného zosilovača (konkrétne Behringer) a tie boxy hrali podstatne silnejšie už na 1/3 výkonu. Zapojené ich mám podla manuálu. Neviem si s tým rady  hmm

0 xLajků:

5

Zjisti impedanci. Narikanim niceho nedocilis

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

První zkontroluj kabely - nejsou povolené šroubky v konektorech, nejsou ty speakony náhodou pro bridge režim? Behringer má jako konektory jacky, nebo ne? Zkus tedy bedny připojit jack-jack kabelem. Každou zvlášť a pak v páru. Tím by ses měl dostopovat problému. Můžeš mít v tom horším případě spálený některý reprák a pokud ten Ampeg má nějakou nadproudovou ochranu, může ti redukovat výkon.

0 xLajků:

7

aha já to četl jako 2x410 + 1x115 big_smile

pokud na Behrovi hrajou a na Ampegu nehrajou (nahlas) tak je problém asi spíš směrem k zesíku...zkus se zesíkem jiný repráky...popř jen jededn z těch co tam zapojuješ....
možná je chyba v mocném ampegu

0 xLajků:

8

tam bude problema v zesilovači zřejme

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

9

Kubš napsal:

bych se nedivil big_smile

0 xLajků:

10

pekelnik napsal:
Kubš napsal:

to víš ne každej může mít tak koží zesík jak maj v brně všichni

0 xLajků:

11

Možná polarita kabelů.

Pokud bude jeden box zapojen obráceně, jeden bude hrát "ven", druhý "dovnitř", tak se bude výsledný zvuk odčítat. Tuhle zkušenost mám, když jsem dal do regenta dva repráky a jeden měl z výroby změněnou polaritu. Prostě to takřka nehrálo.

Ale pokud to i na Behroše hrálo lépe, myslím, že je  špatně nastavena a při připojení dvou boxů přetížená ochrana zesilovače proti nižší impedanci než např 4Ohm.

Jak to hraje na jeden box?

0 xLajků:

12

Hlavně abys to neodbombil,až to zapneš,přece jenom to má přes kilowatt do 4 Ohmů big_smile

0 xLajků:

13

pekelnik napsal:
Kubš napsal:

blbe dej si facku   tongue

0 xLajků:

14

Kubš napsal:

to víš ne každej může mít tak koží zesík jak maj v brně všichni

nj. kvalitní věci,to už se dneska málo vidí...  cool

0 xLajků:

15

Napis kolik maj ty bedny ohmu, jak je presne pripojujes k ampegu a zkus jestli jedna nehraje vic nahlas nez obe. Je mozny, ze mas nekde prohozeny kabely a bedny nejsou ve fazi. Jde to zkusit trba 9V baterkou, ale jednodussi a rycheljsi je prehodit kabely ve speakon konektoru. Mozna jen pouzivas pouze jeden koncak a priznejme si ze 300W/8ohm vod ampegu neni zadnej zazrak

0 xLajků:

16

Bacha, speakon vystup pro bridge je nestandartne zapojenej. Misto 1+ a 1- pouzivaj 1+ a 2+

0 xLajků:

17

batty napsal:

priznejme si ze 300W/8ohm vod ampegu neni zadnej zazrak

Tak to bych se s tebou klidně hádal:-) Na 150W do osmi ze stařičkého B3 v pohodě utáhnu hospodu nebo menší klub bez PA, o zkušebně ani nemluvím.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: valec1 (14. 10. 2010 05.50:22)

batty napsal:

priznejme si ze 300W/8ohm vod ampegu neni zadnej zazrak

sice mam jen 4 nebo 2 ohmy ale tech 300W by ti pekne nakopalo prdel  big_smile

0 xLajků:

19

Zdravím. Boxy sú nové, priamo zo skladu. Ampeg SVT 410 HE (8ohm, 500 W) a Ampeg SVT 15 E (8ohm, 200 W). Je to pravdepodobne tým že sú na zosilovači 2 samostatné výstupy na speak on, ktoré predstavujú samostatné zosilovače a každý dáva na 8 ohm 300 W. Tým že zapojím oba boxy sa mi impendancia nezmení na 4 ohm keďže na jeden box je zapojený jeden zosilovač. Aspon tak mi to vysvetlil kamarát. Tým pádom mi navrhol že mi spraví špeciálny kábel ktorým napojím obe boxy na Bridge výstup, ktorý tie dva zosilovače premosťuje. Dám vám vedieť ako to dopadlo. Ďakujem za rady smile

0 xLajků:

20

ajwn: nepotrebujes specialni kabel. Jednim speakon kabelem propojis bedny mezi sebou a druhym spojis treba 410ku se zesilovacem, ale ve speakon konektroru co jde k zesilovaci prehodis dratky jak je popsano v manualu. Pak ale bude zesilovac davat do kazdy bedny 600W a to si bud jistej ze ta 15ka dlouho nevydrzi.

valec1: v lampickach je to neco jinyho, tam by stacilo i 100W

kopyto: Jestli ti staci 150W, tak si stastnej clovek. Myslel jsem to tak, ze to co ampeg prodava jako treba 500W je vyrazne slabsi nez konkurence.

0 xLajků:

21

Ok. Vďaka. Pozriem v manuály. A tá 15ka dúfam znesie. Predpokladal som že keď všetky 15ky od Ampegu majú nižsí výkon ako 4x10 rovnakej série, tak sa to nejakým spôsobom rozloží. Alebo sa mýlim ?

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: Kubš (14. 10. 2010 13.01:59)

Rozlozi se to podle impedanci wink tzn. Na pul Kdyz jsou obe impedancne shodne-resp nevidim duvod proc by zesik dokazal poznat typ reproduktoru pri shodny impedanci

jinak klidne bych byt tebou pouzival stereo mod s tim ze bych crossoverem posilal spodky do 15 a vyssi frekvence do 410....to by zesik takovy kvality mel umet....

Ad vykon - ja bych spis rekl ze ampeg netlaci svym charakterem ty nejlip slysitelny pasma. Nebo je nastavenej tak ze koncak musi dostat nakladacku z preampu aby daval pozadovanej vykon. Krom toho ampeg bedny neplyvaji ultra ucinnosti takze i diky nim jsou subjektivne tissi

0 xLajků:

23

Mal som v pláne rozdeľovať to pomocou crossoveru. Ale tých (ampeg) 300 watov ktoré dávajú tie samostatné zosilovače v stereo mode mi nestačia (gain a master na 3/4) ani do skúšobne . Predpokladal som že automaticky keď zapojím 2 boxy tak dostanem výkon na 4 ohmy (600 w).

batty: mohol by si mi prosím poradiť na ktorej strane v manuály to mám hladať ? smile myslíš prepojenie na (1+, 2+) ?

0 xLajků:

24

Ty jo 2x300 kdyz nestaci tak to je dost husty...to pak snad jen jit do svt8

0 xLajků:

25

Kubš napsal:

Ty jo 2x300 kdyz nestaci

To není možný vydržet v uzavřené místnosti. . . tam bude fakt někde chyba.

0 xLajků:

26

Janec napsal:
Kubš napsal:

Ty jo 2x300 kdyz nestaci

To není možný vydržet v uzavřené místnosti. . . tam bude fakt někde chyba.

Hlavně jestli ta 15ka má 200W,tak do toho 300W dát nemůžeš. Tenhle zesilovač má fakt sílu,nejsilnější Behringer nehraje ani jako polovina tohohle zesilovače se stejnou bednou.

0 xLajků:

27

Janec napsal:

tam bude fakt někde chyba

Určitě. Na tuhle hlavu hrál jednou basák z Niceland na mou bednu, a je to silný jak prase (i když vezmu v potaz, že moje bedna má 4Ω).

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

28

ajwn napsal:

Mal som v pláne rozdeľovať to pomocou crossoveru. Ale tých (ampeg) 300 watov ktoré dávajú tie samostatné zosilovače v stereo mode mi nestačia (gain a master na 3/4) ani do skúšobne . Predpokladal som že automaticky keď zapojím 2 boxy tak dostanem výkon na 4 ohmy (600 w).

batty: mohol by si mi prosím poradiť na ktorej strane v manuály to mám hladať ? smile myslíš prepojenie na (1+, 2+) ?

jj, myslim (1+, 2+). Jeste me napada ze mas v hajzlu jednu z lamp. Zkus je vymenit. Jednou sem mel "tichou" ECC83 v kytarovym preampu.

Neodpovedel jsi jestli samotna 410 hraje vic nahlas nez po spojeni s 15kou, aby sme vyloucili problem s fazi.

Nastaveny korekce mas nejak normalne? Vypnutej utlum -10dB, vypnutej grafickej eq, limiter, kompresor a ultra low?

0 xLajků:

29

Zdravím.

Tá 410 samostatne nehrá silnejšie. Korekcie mám asi následovne  : Bass 6/10 , midrange 6/10, treble 5/10, útlm mám vypnutý, aj keď by som ho mal mať zapnutý keďže mám aktívnu basu. Grafický eq mám zapnutý, ale po jeho vypnutí nenastala žiadna zmena v hlasitosti. Limiter mám zapnutý. Ultra low tiež. Budúci týždeň to dám odborníkovi tak potom budem informovať. Ďakujem smile

0 xLajků:

30

Zdravím.

Nakoniec som to riešil tak že som si dal vyrobiť nový kábe (2+,1+) a zapojil to do mono bridge výstupu. Teraz mi to už stačí a má to aj dostatočnú rezervu smile
Neviem či bol nakoniec problém s výkonom, pretože som to porovnával aj s Ampeg STV 3 pro (450 na 4 ohm)a na 4 ohmový box to hralo rovnako hlasno, alebo bol problém s príliš hlasným gitaristom (keď sme hrali len basa a bicie tak sme sa počuli vpohode). Každopádne ďakujem za rady.  wink

0 xLajků:

31

Nerikal jsem to?:) 450W od Ampega je prd, zvlast kdyz vykosis stredy tlacitkem ultra lo. Napis at ti shori ta patnactka.

0 xLajků:

32

Ultra low tlačítko je největší zlo. Nikdy nemačkat,bude to znít zahuhlaně ještě víc než obvykle.

0 xLajků:

33

batty napsal:

450W od Ampega je prd

Každýmu, kdo to tvrdí, bych na ukázku tím "prdem" udělal díru do hlavy a obrátil obsah mozkovny naruby:-) Ale máš pravdu v tom, že Ultra low průraznosti a slyšitelnosti v kapele fakt nepřidá. Vždycky je to o tom, jak si to tam člověk nakroutí...

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

34

Kamarát používa dlhú dobu túto zostavu boxov spolu so zosilovačom Fender Bassman 1200 W a zatiaľ s tým nemal problém. Dúfam že to teda tá 15ka vydrží.

0 xLajků: