1

Téma: Koncovy zesak bes predsesileni.

Jak to maji koncaky, potrebuujou predsesileny signal nebo to tam muzu pichnout rovnou z basy?

Jedna se o to, ze pomalicku podivam po novem aparatu.
Vcera jsem tu basu pichnul tady v hudebce rovne do PA s linkou a rekl bych ze i se vsema potakama a figlema na mixu na rovno se mi zvuk libil vice nes pres
nejake basovy zesak co jsem skousel. Proste libi se me ta basa jak je a nepotrebuje dobarvit nejak.

Stacilo by me jenom konec? Je tam nejaky markantny rozdil mezi normalnim koncem a koncem navrzene specialne pro basu?

Spider ty jsi hral pres nejakou yamahu, mel jsi neco zapojeny jeste pred koncem nebo jsi to mel ciste basa -> konec?

O tom ze tam bude chybet EQ strach nemam, aktivka v TRB je mocny a dobry.

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Štěpán Axman (09. 10. 2010 10.37:07)

Re: Koncovy zesak bes predsesileni.

Ja myslim ze ten zvuk co popisujes je spis danej tema
PA bednama, nez koncem.
Spis preamp je dulezitejsi kdyz uz, bych rekl.

Nicmene pokud mas silnou aktivku tak se rovnou do konce hrat da.
Otazkou je, zda se ti ti bude libit, protoze pak to pujde do bassbedny, to by sis musel poridit nejakou PA bednu.
Nebo si porid aktivni PA odposlech a mas to.
Nekde se to tady uz resilo, zalezi taky co hrajes za styl a hlavne jak ten zvuk pak celkove sedne do kapely..

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

creabass napsal:

Spider ty jsi hral pres nejakou yamahu, mel jsi neco zapojeny jeste pred koncem nebo jsi to mel ciste basa -> konec

Bez preampu to nejde, signal z basy je moc slaby. Navic tak jak rika Axl, vetsina zvuku vznika v preampu. PA ma taky preamp.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

da se sehnat slusnej koncak do 2000?? nebo ho postavit ? chcu si ozvucit pokoj ....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

5

Argo22 napsal:

da se sehnat slusnej koncak do 2000?? nebo ho postavit ? chcu si ozvucit pokoj ....

já si stavěl nějaké věci... nedoporučuju EZK. Pokud jsi nikdy nic nestavěl, tak hodně štěstí. Na domácí pokoj ti podle mě stačí 50W. Podle mě podotýkám! Jinak být tebou koupím nějaké lepší aktivní bedny. Za ty prachy prostě postavíš za 1000Kč nějaký konec, který bude bez korekcí. Navíc tě to bude stát čas a nervy a může to aji nefungovat. K tomu pak bedny a to se do litru nevejdeš, máli to hrát. Toť můj názor.

0 xLajků:

6

Ja byt tebou koupim ten Opici Rotel.... ja hraju doma taky na Hifi basu a neni to tak tragicke. Neni to sice basovy apec, ale je to dostatecne pro cviceni. Koupit koncak za 2 tisice, tak rozhodne nebude slusny, navic koncaky se delaji v pomerne vyskoch vykonech a na domaci hrani je to zbytecne. Kup starsi kvalitni Hifi je moje rada

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: