1

Téma: Koupím Jolanu

Ahoj..
Včera jsem se rozhodl, že se naučím hrát na baskytaru. Našel jsem tohle fórum, pročetl pár vláken.. Všiml jsem si, že se tu doporučuje jako kytara pro začátečníka duo Jazzbass/Precision od Fokuse - oboje okolo 5k.. Abyste pochopili mojí situaci, řekli jsme si s kamarády, že založíme punkovou kapelu(to proto, že se nám jednak tenhle styl líbí a jednak proto, že z celkových 4 členů umí na něco alespoň trochu hrát 1,5..  smile  ) a já si nejsem jist, jak nám to vydrží, jak to vydrží mně.. Vydělávám si sám - u rodičů už nebydlím, a tak se mi nechce utrácet 5k, když je možnost, že mě to pořádně nechytne..
Ve vlákně "přes jaké nástroje jste se dostali k dnešnímu stavu?" jsem si ale všimnul, že de facto celá zdejší komunita se učila hrát na Jolanu Iris "za dva rumy", "za bednu 11 Svijany", "za odvezení kamaráda do práce",... a v tu chvíli jsem měl jasno.. Nepotřebuju pěkný zvuk hned ze začátku, potřebuju se jen naučit hrát, na což tahle kytara hádám stačí..

Nemáte tedy někdo tuhle kytaru popř. nějakou podobnou "odpadní" doma a nebyl byste ochoten ji za rozumný peníze prodat?(1500 Kč max)
(Jestli si myslíte, že kupovat tohleto je VÁŽNĚ BLBEJ NÁPAD, tak mi to klidně napište, pokud je to fakt blbost, tak holt budu šetřit na pořádnou basu, ale zase se mi nechce čekat půlrok, když bych se během toho mohl krásně učit..)

0 xLajků:

2

Re: Koupím Jolanu

to je kardynální bekovina,totok, jednak dneska už ti nikdo jolču za 3 flaše rumu neprodá a jednak už nevím co sem chtěl dál napsat big_smile

0 xLajků:

3

Nebude to sice žádný zázrak, ale určitě lepší než Iriska nebo podobná odpadní Jolana: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=

Za mě osobně radím: Irisku ne. To ti hraní spíš už znechutí hned od začátku než aby tě to do něj popohnalo. A proč na ni všichni začínali? Protože to bylo před X lety nejdostupnější zboží a byly dostupný na každým rohu za babku. Dnes už maj asi punc "vintáž" nástrojů, tak za to lidi chtěj kolikrát mnohem víc.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4

Souhlas s Kuřetem. Kup tu Dimaverku, vypadá v pohodě.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

5

Jolanu ne, to právě může být jeden z faktorů, proč tě to nechytne. A nebál bych se ani připlatit, basy určitě neklesají na ceně tak jako třeba elektronika, která už je druhej den od nákupu zastaralá. Když koupíš schopnější bazarovou basu třeba za 5t a budeš se o ni rozumně starat, tak ji zase s klidem za 5t prodáš, kdyby tě to náhodou nebavilo. To platí dvojnásob pokud půjde o nějakej klasickej tvar typu jazzbass, precision nebo MM.

Trace Elliot Club #3
0 xLajků:

6

Ahoj..

Prodávající se zachoval zcela neprofesionálně a i když slíbil, že mi ji pošle, tři dny se neozval a až když jsem mu napsal o co jde, odpověděl, že kytaru osobně prodal..

Jsem tedy opět na začátku a rád bych vás poprosil, zda by mě někdo odkázal na vhodný inzerát s respektováním původních požadavků..

Předem díky moc

0 xLajků:

7

Jolanka by byla a za slušnou cenu. Tyhle byly fakt dobrý: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … dohodou=on

Jinak musíš hledat! Levnejch nástrojů je plnej bazar (ne teda do 1500).

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

8

Co tahle? Je to lepší/stejná/horší volba než ta Jolana?

http://aukro.cz/item1256431702_el_basky … _akce.html 

Na tamtu Jolanu jsem napsal, ale je blbý, že je ten kluk z Bratislavy... Kdyžtak bych se spíš kouknul po nějaký v bazarech..

0 xLajků: