Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Bass POD XT - máte to nekdo?
Stránky 1
mám ji
máš verzi XT nebo tu starší, používáš k tomu pedál?
taky mám xt, zatím ho používám jen do sluchátek a na nahrávání, teď ale začnu konečně zase hrát takže si musím koupit pedál, začli teď dělat nový pedál je tam Wah+volume 4 přepínače a ladička a je to celkem laciné asi 3000,- Kč, používám simulace nejvíce marshall + bednu ze 4x15, taky se mi hodně líbí bustry. Jak hraješ live, přes nějaký další aparát nebo koncák a bedna nebo do odposlechů , nebo do sluchátek?
Live to ženu jednak pro sebe na pódium z MODEL OUT do aparátu, což je jen obyčejný PA koncák + 4x10 bedna a druhým výstupem DI OUT zvukařovi. Nenech se zmást - i z DI OUT půjde zvukařovi modelovaný signál - jen musíš do sluchátkového výstupu strčit jack (stačí třeba taková ta redukce na malý jack). Pak jde z obou výstupů MODEL OUT i DI OUT stejný (modelovaný) signál. Finta FŇ ;o)
Ten pedál zní slibně - pouvažuju.
Co říkáš na zvuk těch simulací? mě to začíná připadat nějak mrtvý (
Nejvíc používám Eden Traveler+Silvercone 4x10 a na Zeppelin pochopitelně Acoustic+1x18 ;o)
Co říkáš na kompresory - používáš?
za tu fintu díky, ten zvuk simulací se mi takhle přes sluchátka a do PC zdá dobrý, nemám srovnání z live hraní, zajímalo by mě jak to leze ven z PA. kompresor používám jen na palcovou hru, jestli se to dá tak nazvat, ten standartní a dám ho tam hodně až to dýchá asi je to špatně, ale mě se to tak líbí
nahrávám přes USB to je paráda, synťáky nepoužívám, protože mám elektroharmonix basssynt., ale dají se tam najít dobré zvuky zprzněnce. Stahuješ si z internetu aktualizace ?
Těch zvuků se tam dá nastavit strašně moc hodně záleží i na baskytaře a snímačích. Dost hraju trsátkem líbí se mi když tam dám clasic overdrive, nemusí to úplně zkreslovat, ale trochu to jen nabrousí a to se mi líbí. Jak tady už někdo psal velkou nevýhodou je to, že je tam hodně možností, já když si k tomu sednu tak půlhodiny točím knoflíkama a zkouším různé nastavení, člověk musí vědět jaký zvuk chce jinak je to peklo.
nezní Ti to špatně proto, že jako odposlech používáš klasickou basovou bednu 4x10, když v tom Podu už máš nastavenou simulaci nějaké bedny i simulaci sejmutí mikrofonem, to bys potřeboval raději širokopásmovou bednu, nebo vypnout simulace.
Ještě jsem se chtěl zeptat taky se ti ten Pod tak zahřívá ?
Synťáky a oktaver je super. Škoda jen, že to neumí oktávu nahoru :-(
Aktualizace bohužel nejsou - Line6 na basáky se*e. Naposledy byl novej software, kterej pak umožnil propojeni na Monkey a snadný sdílení zvuků přes net. Ale ze by vylepšili některý simulace nebo dokonce nějaký přidali, to ne. Přitom u kytarovýho PODu bylo takových aktualizací už několik ...
Ten overdrive je dobrej - myslím "classic overdrive" = legendární krysa ;o) - myslím, že ji používá Lemmy. I když i při malým zkreslení je to pořád taková prasárna - potřeboval by něčím učesat nebo mít možnost zkreslovat jen určité frekvence ... Nebo používáš jiný?
Ten nekonkrétní zvuk bude hlavně tou bednou (low end) ... simulaci bedny ale nemůžu vypnout - šlo by to bez bedny i do PA a to nechci.
Když je ve zkušně zima, ohřívám si o PODa ruce ;o)
Stránky 1
Baskytara.com » Aparatura » Bass POD XT - máte to nekdo?