1

Téma: Montáž reproduktoru

Mám poznámku k montáži reproduktoru na ozvučnici, na níž je většinou nalepený koberec. Převážné komunity kolegů se to netýká, máte originální boxy, ale kdesi jsem četl, že někomu drhne reproduktor.
Deformace koše utahováním šroubů. Týká se to zejména plechových košů, ale i odlitků, které jsou u citlivějších repráků. Čím je citlivost reproduktoru vyšší, tím je štěrbina v magnetickém poli užší. Při montáži reproduktoru je potřeba přitahovat všech 8 šroubů systematicky a neustále zkoušet volnost membrány jemným přitlačováním mimo střed po obvodě a hledat místo, kde se projevuje náznak drhnutí. Tzn. přitahovat  více v kolmici protilehlé šrouby, dále postupně prověřovat průhyb a s citem dotahovat na přijatelnou mez. Konečná kontrola správného upnutí – lehce prsty obou rukou tlačit okolo vrchlíku. Nesmí být slyšet, nebo cítit sebemenší náznak drhnutí.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

2

Re: Montáž reproduktoru

sákra, kde to ty lidi berou.... to by mě nikdy nenapadlo...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

Jo, Betaron o tom evidentně něco ví... mohl by mít taky přezdívku "Servisman", stejně jako Mr. Hocke...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

Betaron: mas Servismana. Pokud bys chtel spis Veteran, dej vedet.

Jinak nevim, proc by tato prezdivka nemohla zdobit vice chytrych lidi.

D.a.l.i: promazana cast offtopicu

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

Děkuji za uznání, ale není to korektní vůči mistru Hockemu, který si tento název zaslouží právem. Má solidně prosperující firmu na basové aparatury s dobrou organizací práce. Podle poptávky je schopen udělat jakoukoliv basovou kombinaci.
Jelikož jsem zde pravděpodobně nejdéle sloužící umění, rád se spokojím s doplňkem  VETERÁN. Je to určitě mnohem lepší, nežli by mě za nějaký čas naskočila přípona Junior.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

6

hotovo...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

7

Možná trochu OT, ale musím se podělit o zkušenost. Náš kytarista si našel na netu návod na "tuning" kytarového Marshall boxu. Má 4x12" 1960 Vintage "Áčko". Jde o to, že originál bedna je uvnitř zapojená vlasovými drátky o průměru cca 2 mm (včetně izolace) a nahradí se pořádnými repro kabely s průřezem 2,5 mm2. Dále se ještě vytlumí boky a zadní ozvučnice.
Opravdu, po otevření bedny jsem zíral, zapojení jak elektronická stavebnice, na reprácích nasazeny konektory, skoro žádné pájení. Po přepojení jsem předpokládal, že rozdíl asi nepůjde slyšet. Kytarista ale zářil a tvrdil, že už na malou hlasitost je zvuk čistší a čitelnější. Jim M. ho prý ojebal a velice zklamal wink. Na posledním koncertě si zvuk vyloženě pochvaloval, v zátěži byl údajně ještě lepší. Teď se chystáme ještě na vytlumení, tak jsem zvědavý, co to provede...

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

8

Tigerman: to verim, zvlast pokud by izolace dratku byla z PVC ci neceho takoveho (mel by byt napr. polyetylen), tak je zvuk podstatne mene britky. Tenke dratky mohou oriznout vykon na basech.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

9

mno to s tou montáží systematicky je podobný jak u blan na bicích....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků: