1 Naposledy upravil: UR (27. 08. 2010 09.55:17)

Téma: Problém se snímači ?

Zdar kolegové. Mám problém s basou, co jsem koupil na zkoušku. Je to japonský JB62. Hned po zapojení byl zvuk divný. Hrálo to potichu a chyběly tomu basy, ale i nižší středy. Vlastně to bylo takové pidlikání. Taky tónová clona se chovala divně. Sice ubrala výšky ale v podstatě fungovala trochu jako hlasitost, kdy po úplném stažení tam zůstalo nepatrně signálu. Neměl jsem čas se v tom vrtat, tak jsem to dal Maškovi na opravu (resp. diagnostiku). Ten mi řekl, že proměřil oba snímače a že jsou špatné, přerušené vinutí, prostě nenaměřil žádný odpor, který by měl být cca 8-9 kOhmů. To by snad ale nehrálo vůbec, ne? No jsem z toho vedle jak ta jedle. Prodejci samo napíšu, co je za problém, ale nejdřív chci mít jistotu, že jsou fakt snímače v prcce.
Takže dotaz: může snímač s přerušeným vinutím generovat nějaký signál? Díkes!

Jinak moc peknej japonskej jazz, snad i olšovej:
http://klementin.urscumug.sweb.cz/JB62.JPG

0 xLajků:

2

Re: Problém se snímači ?

Pokud je alespoň část toho vinutí spojena s výstupem, tak ano, může se tam indukovat nějaké napětí, byť velmi nízké.

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Pokud nenaměřil odpor a přesto to hraje, tak je ten snímač někde zkratovanej zřejmě.

0 xLajků:

4

závěr je jasný - nové snímače nutné...

0 xLajků:

5

Tak snad Mašek vyloužil takovou prkotinu, jako nějaký šluslý drátky hned na začátku, což by byla jednoduchá oprava. Pak by byly snímače na výměnu tohle nemá cenu převíjet.

Jen mi není jasný, jeslti naměřil odpor nekonečno, nebo nula smile

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: UR (27. 08. 2010 10.53:05)

Naměřil nekonečno, s nulou by to hrálo jak ďas  yikes)))

A vypadá to na olšičku, žejo?

0 xLajků:

7

Tak v tom už se nevyznám smile

0 xLajků:

8

Uplně stejnej problém co popisujš se mi děl doma na base, když sem měnil snímače (origo ibanez, sem měnil za ty tvoje) a jen tak na zkoušku sem dal krkovej novej a kobylkáč původní, ta snímače maj totiž oba dva jinou impedanci a když dáš třeba oba dva na stejnou hlasitost tak potom to sežere všechny basy, středy a zustane jen pár hnusnejch slabejch vejšek... Když sem je vyměnil oba tak už pohoda, oba hrajou v pohodě, akorat mě trochu nesedli do vyrezu na uchyty a tak tam sou tropchu tesně, ale hlavně že to hraje, díky za ně ;-).
Nevěřim, že by nic měřákem nenaměřil, měřák neměří jen tehdy pokud vedení toho drátu je porušený a nevodí. Pak to ukáže nulu, a to by nelez z tvý basy žádnej signál...

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: UR (17. 09. 2010 12.08:14)

Jen pro informaci, jak to dopadlo: snímače byly skutečně v háji. Měly někde přerušení vinutí, protože ohm metr prostě nic nenaměřil. Zajímavé, ale bylo, že nějaý zvuk produkovaly. Asi se i v tom přerušeným vedení nějaý signál přeci jen indukoval. To jen pro případ, kdyby se vám něco podobného přihodilo.

Hodil jsem tam funkční snímače z druhý basy a všechno OK. Hraje pěkně, ale na můj RI'75 nemá, takže jde do světa, tedy kdyby měl někdo zájem, tak šup do inzerce

0 xLajků:

10

Tys koupil další Wizardy, nebo do 75 de něco jinšího? Dá se tahle 62ka porovnat z Vivianem?

0 xLajků:

11

Do 75 dám na zkoušku zase něco jinýho. Objednal jsem právě ty Fender Original co jsou v Axlím Vivovi, poáč se mi líbily. Porovnání s Vivem by se muselo udělat na stejným apecu pěkně hned po sobě ve více lidech. Ale jako Vivian je "papírově" někde jinde, takže vítěz je už dopředu jasný yikes)

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Lukáš (20. 09. 2011 20.56:45)

Medek.H napsal:

snímače maj totiž oba dva jinou impedanci a když dáš třeba oba dva na stejnou hlasitost tak potom to sežere všechny basy, středy a zustane jen pár hnusnejch slabejch vejšek... Když sem je vyměnil oba tak už pohoda, oba hrajou v pohodě

Ty jo, tak tohle řešení mě nenapadlo smile Respektive se mi dělo něco podobného, když jsem dal a) oba snímače naplno, tak hráli tišeji než krkový
                                                                                                                                        b) jenom kobylkáč, tak z něj lezl slabý signál
Nicméně snímače jsem vyměnil a problém byl vyřešen smile Každopádně by mě zajímalo, jestli je chyba v zapojení dvou náhodných singlů jenom v impedanci = jestli samotný kobylkový snímač funguje v pohodě. Hodnotu pro proměření ne-extra-přesným-ohmetrem jsem naměřil cca. 5,5k.

0 xLajků: