1

Téma: Jak na snímač v kobylce kontrabasu

Zdravím všechny příznivce nízkých frekvencí,
mám jeden dotaz, který se netýká přímo baskytary, ale věřím, že mnoho bassmanů má zkušenosti i s větší sestrou.
Koupil jsem elektrický kontrabas, ve kterém byla ale velmi špatná elektrika (šum a brum...každý to zná). Dal jsem tedy do kobylky snímač SHADOW SH 950. Zvuk se dostal úplně někam jinám, konečně to zní jako kontrabas, ale nastal jeden problém.
Struna G má znatelně větší intenzitu, než další tři.
Dá se to nějak vychytat???

Dík za pomoc

Škarwik

motto: " Ač se snažím, seč mi ruce stačí, basa je stále o dobu přede mnou ! "
0 xLajků:

2

Re: Jak na snímač v kobylce kontrabasu

skarwik napsal:

Koupil jsem elektrický kontrabas, ve kterém byla ale velmi špatná elektrika

ze tys mne prebil na aukru? smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

3

No na velkejch kontrabasech se většinou osvědčuje používat z tohohle typu snímače jen jednu půlku (na straně, kde je duše), protože když zapojíš obě, budou se ti tam mlet nějak fáze signálu či co a většinou to zní na houby. Ale nevim, jestli je tohle aplikovatelný na palatino. Já z palatina aktivku vyndal a snímač trochu vypodložil papírem a hned je zvuk někde jinde. Ale upřímně ho teď používám stejně jen na cvičení doma, jelikož je to s velkou basou zcela nesrovnatelný.

0 xLajků:

4

Ještě mě napadá, možná bys dosáhnul lepších výsledků nahrazením standartního snímače z palatina snímažem Shadow SH 965 NFX, ten by mohl mít větší úspěch, ale musel by si to asi trochu přestavět. A ještě dost důležitý jsou struny. Chce to asi nějaký s temnějším zvukem (to bývají většinou smyčcový struny), ty by byly asi vhodnější pro tenhle typ nástroje.

0 xLajků: