Téma: HB ke kobylce
Nazdár, měl bych prosbu. Jako basu mam Ibanez GSR 180. Taková moderna JB, zkrátka sem přemejšlel, že bych někdy až budou finance, dal místo kobylkovýho JB snímače musicmanovskej HB. Momentalně sou 3 problémy, nejsou finance, ale to se třeba zlepší ;-), pak bych nějak asi musel vysekat větší díru, jak by se to dalo udělat? Kdybych do toho začal sekat ještě s lakem, šlo by to čistě, nebo by lak praskal? Na tělě je normálně leskej nitrolak. V jaký vzdálenosti od kobylky by tak snímač musel bejt abych se přiblížil zvukem třeba náký kopii MM? Ale asi největší problém je, nevím jak bych to zapojil. Kdyžbych to zapojil např jako JB, tak by to vymejšlelo hovadiny a (kdybych dal oba snímače na max) tak by mi to sežralo vejšky, basy a nebo by to hrčelo a nehrálo. Jednu dobu sem měnil snímače, ty standartní co tam byli sem vyměnil za náký lepší, né o moc, ale je slišet rozdíl ve vejškách při slapu ;-). U těch snímaču asi platí něco jako, že se musej cca odporově rovnat. Když sem tam prostě zapojil starej JB origo u kobyli a novej JB ke krku, tak když sem je dal oba na max, tak mi to definitivne sežralo basy a středy a zbyl jen takovej vejškovej chrchlák. Takže když vlasně vemu, že HB jsou 2 cívky a odpory se sčítaj, tak asi někde těžko seženu HB co bude odporově podobnej jako JB snímač u krku. Jak by se to dalo pasivně zapojit nějak bez ohledu na tohle? Jaký jsou ty vlastnosti na kterejch zaleži? Navic ted' mě napadá, mam doma ještě nevyužitý ty 2 snímače z tý ibanezy. Kdybych je vyndal z pouzder a spojil cívky do HB dalo by se to taky použít? Nebo kdyžtak bych chtěl použít nákej levnej HB třeba za 200 někde. Nemam moc, jen mě napadlo třeba tamty spojit. Ubec mam nejhlavnější otázku. Vyplátí se něco takovýho dělat? Je to poměrně levná basa, docela i pruraz ma, ale hraju spíš u kobylky a tam to má prd basy. Tak bych to chtěl u tý kobylky trochu nabasovat a ten HB by to trochu vyřešil ne? Jak to vydíte vy? Nebo se na to mam radši vys*** ??