1

Téma: basová skladbička

Tak som pozbieral odvahu a predkladám kritickým ušiam svoj basový výtvor. Trvalo asi 2 roky, než som skladbu technicky zvládol aspoň do tejto úrovne. Sú tam samozrejme ešte chyby, rytmické, pazvuky a tak. Nahrané cez TonePort a pridal som nejaké VST efekty, jednak že to zaujímavejšie znie, a jednak to aspoň trochu maskuje prehmaty smile. Pre vysvetlenie dodávam, že na basu som nehral vyše 30 rokov, vrátil som sa k nej pred 2-3 rokmi, o nejakej teórii nemám ani šajn, školenie žiadne. Privítam rady, návody, pripomienky atď., čo zlepšiť.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/b … babasa.mp3

0 xLajků:

2

Re: basová skladbička

Nejaky aranz (bici, kytara nebo klavesy ) by k tomu nebyl ? Tohle vlneni hada po hmatniku me neoslovuje

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

a tak mě se to zase líbí tak jak to je

0 xLajků:

4

Pěkný, co že to máš za nástroj?

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

5

morybundus 1 napsal:

Pěkný, co že to máš za nástroj?

Nahral som to s basou Raven, tu je k nej obrázok: http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 6&p=2. Ale zvuk som upravoval chorusmi, EQ, reverby...

spider napsal:

Nejaky aranz (bici, kytara nebo klavesy ) by k tomu nebyl ?

No ona je mienená od začiatku len ako taká sólo skladbička, takže aranž som ani nemal v pláne. Asi ostane len ako vlnenie hada smile

0 xLajků:

6

jako kdybych viděl noty od Hory... :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

7

el BassTardo napsal:

Taky mi to připomíná nějakou etudu...

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

8

Ale těch not tam,z listu bych to asi nedal,už to sem nedávejte nebo z toho pudu cvičit big_smile

0 xLajků:

9

el BassTardo napsal:

Notám nerozumiem ani ň, akurát ich od oka rozlíšim od čínskych znakov smile. Len som tak blúdil po hmatníku a postupne sa objavovali nejaké motívy, ktoré som pozliepal. Prstoklad mi zvládnuť trvalo tak dlho, že som medzitým niektoré pasáže skladby úplne zabudol, bývala dlhšia. Netuším, či je to etuda alebo vôbec nejaký hudobný útvar, v tom sa nevyznám. Nemala by sa pravá ruka opierať do strún razantnejšie? Mávam taký pocit pri hraní celkovo, najmä pri rýchlejších prechodoch, že prsty akoby vypúšťali úder, že len tak prekĺznu, aby to stihli. Lenže potom údery nemajú rovnakú kvalitu. Riešite to nejako alebo je na to dobré cvičenie?

0 xLajků:

10

basybass napsal:

Trvalo asi 2 roky, než som skladbu technicky zvládol aspoň do tejto úrovne.

- to by znamenalo - pokud je to tedy tvá skladba - že si ji nejprve napsal do not a pak se ji dva roky snažil naučit?

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

11

chroustjazz napsal:

že si ji nejprve napsal do not a pak se ji dva roky snažil naučit?

Až na tie noty viac-menej áno. Ja noty nepoznám, mal som ju len v uchu a na hmatníku. Skladba vznikala postupne, ale aj keď už bola hotová, presahovala moje technické možnosti. Sú v nej totiž mnohé pasáže, ktoré som dlho nedokázal zahrať v tom tempe, ako má byť celá skladba. Nehral som ju samozrejme 2 roky každý deň, koľkokrát som trebárs týždne na ňu ani nesiahol. Ešte aj teraz sa musím aspoň polhodiny rozohrávať, aby znela aspoň ako je v nahrávke. A furt tam sú chyby, a ešte asi dlho budú hmm.

0 xLajků:

12

Já nemam vubec co řikat, ale zkus si to zahrát s metronom, to že to je solo umožňuje týdle věci existenci i v takovýdle podobě, ale je mi simpatičtější rozvlněný tempo který je účelný a úmyslný oproti technickýmu omylu... Jinak je supr, že něco nosíš v hlavě a pak to teprv to putuje na hmatník, kdyby to tak bylo dycky :-)

0 xLajků:

13

Párkrát jsem to poslechl, technický a jiný věci nehodnotím,na to se necítím,ale zahrané je to celkem v pohodě a na každý další poslech se mi ta linka zarývala pod kůži. A dobré, jestli sis tu linku představoval a pak ji sázel na hmatník smile to je to, co nedokážu.

0 xLajků: