1

Téma: Nejspíš mě trápí samice

Zdarec, k problému - zlobí mě basa - chvílema nehraje, pomáhá když trochu zamelu kabelem - začne zas hrát ale stačí jakýkoliv malý žďucchnutí a může přestat zase hrát. Čím myslíte že by to mohlo být? mam customku jazz basse s aktivkou, nevím přesně jakou ani nevím jak to zjistit. Na minulé base - stagg se mi dělo něco podobnýho ale tam se nakonec celá samice odpojila (=utrhla) od drátů. Problém je, že tamto byl stag tak sem se nebál svěřit to kytaristovi (student průmky) a po asi třech měsících mi to vrátil s novou (uzavřenou) samicí s tím že to byla práce tak na pět minut.
A tak se ptám - nevíte někdo co s tím, jestli to je vůbec samice, jak tomu do budoucna předejít a tak podobně.
Jinak moje technická zručnost se pohybuje lehce nad nulou(ale nějaké elementární úkony zvládám), tak jestli to řešit přes kámoše, nebo hledat kytaráře. Díky za cokoliv wink

hledám sebe a pár zásadních odpovědí smile
0 xLajků:

2

Re: Nejspíš mě trápí samice

Asi bych na tvém místě zašel k nějakýmu kámošovi, který ovládá práci s pájkou ať ti na to koukne. Určitě by jsi to ale zvládl i sám, vyšroubuj samici a uvidíš, řeba je tam jen něco volnýho.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

3

a nebo drátek nějaký těsně před upadnutím to je taky pěkná svina

0 xLajků:

4

rozmontuj samici, bude tam pacička která předává signál jacku, téměř jistě ji máš malinko ohlou směrem ven a proto šťouchnutí způsobuje výpadek signálu. Pacičku opatrně ohni opačným směrem. na 75% to bude ono smile

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

5

ok, dík moc, zítra hned po zkoušce se do toho vrhnu (jestli se zkouška nezvrhne)

0 xLajků:

6

Jo mě se taky v posledni době něco takovýho stávalo, ale nevypadával mi signál ale nedolejhalo mi nák zemnění. Prostě sem hrál, pak sem se pohnul, přestalo to dolejhat a začalo to v kombu tak hnusně pískat, hrčet, brumit, prostě fuj. Tak sem sem rozmontoval jacky kabelu jestli to neni nekde tam, protože to taky vždycky pomohlo s tim zaklepat. Kabely sem pro jistotu i přepájel a všechno oměřil. Všechno bylo v cajku a furt se to dělo, tak sem neveděl ubec o co de, pak sem koukal, že jack co příde do basy je lomenej, a tam kde končí jack (prostě kde končí to vodivý pole jacku a začíná lak krytu) mě to nedolejhalo a nědocházelo k uzemnění. Tak sem popad selskej rozum big_smile a na hulváta sem omotal provizorně ten konec jacku drátem a už pohoda. Ale to s tim signálem bude ta pacička, ono se to po nějaký chvíli prostě vykloktá a ohne. Tomu se člověk neubrání.

0 xLajků:

7

http://www.viviente.cz/images/clanky/banan.jpg
Samice hrabáče!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

:-)

0 xLajků:

9

Tak super! samice hrabáče kapského mi dodala odvahu... wink
Rozmontoval sem to (zní to jako hrozná práce ale stačily dva šroubky) vytáhl na světlo co se dalo, k mému překvapení tam byly ty paciny dvě... přitlačil sem obě a snažil se ať se nedotýkaj aby se to nezkratlo (že by je v tom případě rozdělil samec od sebe, to mi došlo až když sem to zadělal) zkusil to a při normálním mletí to hraje :-) nezkoušel sem na to vyvíjet žádný extra velký tlaky...
Díky všem za radu wink

0 xLajků:

10

Vidíš jaký jsi opravář.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

11

Gratulace, muzes jit do souteze, co je to za ovoce smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

12

M-Cat napsal:

k mému překvapení tam byly ty paciny dvě...

to máš aktivku nie?

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

13

jj, samice jsou někdy pěkný mrchy :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: