Téma: Multiefekt Boss GT-10B, co vy na to, lišky podšitý?
Koukal jsem se do manuálu a musím říct, že to je nadmíru vychytaný...
http://www.bossus.com/gear/productdetai … ductId=942
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Efekty, krabičky, kabely, struny, ... » Multiefekt Boss GT-10B, co vy na to, lišky podšitý?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Koukal jsem se do manuálu a musím říct, že to je nadmíru vychytaný...
http://www.bossus.com/gear/productdetai … ductId=942
NEVÍM k BOSS výrobkům sem absolutně skeptickej, jde o to že ten digitál bude pořád slabší (zlášt jejich patentovanej shit COSM)
je to pro lidi co obějtujou zvuk na úkor kvantity
Mozna bude digital slabsi, ale tenhle BOSSackej je docela top A pokud potrebujes to co ten multak nabizi, tak ti urcite nejde o krystalicky cisty zvuk co nejblizsi puvodni base. Kdyz jde o efekt, ktery uz meni dost charakter zvuku, tak uz je vcelku fuk jestli prevod nekde trosku umrtvi nejakej ten zivotadarnej sum puvodniho tonu. Kazdopadne na konci z toho lezou brutalni zvuky a to uz je vcelku jedno, jestli puvodni ton byl takovej ci jinakej. Stejne ten efekt si z nej vezme treba jenom dynamiku a frekvenci
Je otazka, jestli na takovy zvuky nejsou lepsi uz klavesy...ale tak co, my nejsme klavesaci a pravo na pazvoucky nam nikdo brat nebude.
no já nevím jeslti si mě pochopil...nejde mi o nějakej původní zvuk basy, to kdybych chtěl tak hraju jen do koncáku
jde spíš o to že analog efekty prsotě budou mít furt lepší "feel"
Nojo, ale tech analogvych efektu lze vyrobit jenom nekolik, v srovnani s tim co dokaze ten multak je jich jak safranu a zas takovy zazraky nedokazou. Spis jenom pribarvujou. Smysl toho multaku je podle me ale v uplnym uletu
smysl toho multáku je v kompaktnosti
většinou ty multáky sou dělaný podle analogů :-D moc invence tam nehledej
hrál sem na gt 6 pro kytary...nejlepší multiefekt na kterej sem kdy drál, ale při porovnání s analogem dostává naprdel....ale zase je super ře je tam spousta efektů, který člověk použije párkrát za život a nemusí si kupovat krabičku...viz whamy, harmonizer, arpegiator, flute nebo string harmonizer, space shifter.....kamarád ho od jiného kamaráda koupil za 5 litrů a to stojí nový whammy jinak jako trochukytarista musim říct, že u mě vyhrává electro harmonix...boss sou někdy předražený věci, který se tvářej jako největší vináž a přitom....když sem porovnával overdrive z osumdesátek a dnešní....ha, kneuvěření...voni furt vylepšusou až to nakonec zeserou
Mám ME-50B (ale prodávám, už se mi nehodí), což je dost zmenšená verze a zvuk není nic extra. Fakt záleží, co potřebuješ a jestli nakonec nebude lepší koupit krabičky. Tenhle jsem zkoušel na Muzice a líbil se mi, má hodně zajímavých presetů. Škoda, že se moc nedal posoudit zvuk, do blbých sluchátek za okolního hluku to nešlo...
Jinak třeba Frešo z Fermaty má starší GT-6B (ten červený) a dokáže s tím vykouzlit pěkné zvuky. Když si pohraješ s nastavením, tak by to mohlo být fajn
Ahoj kulisaci,
navazu na toto...
Nemate nekdo neco jeste treba mozna nikdo nikdy nevi vic hlav vic vi k tomu rict, co?
Vcera jsme telefonicky mluvili s Tao-Kanem, ohledne V-Bassu, a zminili jsme tuhle mrchu...
Ahoj,no ja to hodlam vyzkouset v Praze a hodne o tom premyslim. Sice mam ted digital G-Major a pokud ho vypojim,tak je citit dost podstatnej rozdil. Basa je sytejsi, aktivnejsi, citlivejsi a takova teplejsi, ale i tak Bosse chci zkusit. Asi to nebude tak spatny, kdyz na to hrajou lidi jako Michael Manring nebo Jeff Schmidt, se simulaci aparatu nemam dobrou zkusenost, ale to taky nemusim pouzivat, zejo. Takze pokud k tomu nekdo mate nejaky novy poznatky, sem s tim:)
Ahoj,
mam GT-6B a teda po počáteční fázi nadšení se dostavuje spíš skepse. Sice sem ho zatim použil jenom doma,ale přijde mi,že za a) je docela složitej (manuál má asi 50 stránek a stejně sem ho nepřelouskal), za b) smyčka je docela na prd a za c) i když to mam hlasitostně srovnaný, tak to při přepínání zvuků lupe (je tam slyšet takovej schod,ale to je možná jen mym neumětelstvim). Zvuků a efektů je tam 3 prdele, o jejich využitelnosti se už dá polemizovat. Vemu to keště do zkušebny,ale jak sem řikal, po měsíci co to mam si spíš řikám,jestli to vážně využiju a možná půjde z domu
Jinak třeba Frešo z Fermaty má starší GT-6B (ten červený) a dokáže s tím vykouzlit pěkné zvuky. Když si pohraješ s nastavením, tak by to mohlo být fajn wink
Jo,nastavení je podle mě klíčový. Já ho eště zjevně nenašel... :-/
To Godsmacker:
To je docela s podivem to prepinani zvuku a "lupnuti". Treba G-Major ma morfing zvuku, takze prechod je uplne plynulej..to je parada. Nezkousel jsi to prepinat pomoci MIDI, jestli to udela taky, nebo zda je problem treba se "spinacem" ?
Hodne me tam lakaji ty 2 retezcovy cesty..ovladany treba dynamikou. Jsem zvedav i na kompresory. Mam v racku DBX 160 A, tak by me zajimalo jejich porovnani:)
Jsem zvedav i na kompresory. Mam v racku DBX 160 A, tak by me zajimalo jejich porovnani:)
Porovnávat digitální mulťák, kterej si hraje na simulaci kompresoru a analog top kompresor
Navíc milion efektu-konektoru-display vs. 3knoflíky a pouze kompresor na 160 za stejnou cenu !!! Neporovnatelné
Ten boss je tak pro někoho kdo chce bejt hódně sci-fi.
Jinak dvě EFX cesty sou super některý efekty prostě kradou dynamiku a naopak prostorový
efekty nejsou idealní na spodní pásma atd.
Alexik30 napsal:Jsem zvedav i na kompresory. Mam v racku DBX 160 A, tak by me zajimalo jejich porovnani:)
Porovnávat digitální mulťák, kterej si hraje na simulaci kompresoru a analog top kompresor
Navíc milion efektu-konektoru-display vs. 3knoflíky a pouze kompresor na 160 za stejnou cenu !!!Neporovnatelné
![]()
Ten boss je tak pro někoho kdo chce bejt hódně sci-fi.
Jinak dvě EFX cesty sou superněkterý efekty prostě kradou dynamiku a naopak prostorový
efekty nejsou idealní na spodní pásma atd.
No prave, ze BOSS se CHLUBI, ze ma 160A v tom GT10, tak jsem rikal, ze se tomu podivam na zoubek. Jinak souhlas, ze se to v podstate porovnavat neda. Ale digital i analog maji, jako vsechno sva, + i -. Ja mam jen obavy, ze tenhle procesor bude zase jen "prefabrikat" a nebude v podstate zalezet na to, jaka basa je na vstupu..proste to zvuk vyrobi..obdobne jako Line 6 POD. Mne spis zarazilo, jak digital vyrazne krade frekv. spektrum (uz z principu, vcetne 48kHz 24bit). Nez jsem si poridil bednu od KV2, tak jsem to nevnimal. Ale na tehle "analyticke" bedne je to proste slyset.
Jen me prekvapuje, ze na to hrajou basaci svetovych jmen a zvuk maji uzasnej..na bezprazci je to hodne znat. Treba Jirka Vesely taky dobu hral na digitaly a zvuk ma luxusni !
Coz me dava trosku nadeji, ze to vsechno mozna bude o preciznim nastaveni a vyladeni jednotlivych zvuku.
mám rád efekty, ale multiefekty mě strašně nebaví, i když mám teď dva spíše z donucení. Mulťáky jsou jedna velká nuda ze začátku je člověk nadšený jak to pěkně hraje a za týden už to nebaví je to pořád to samé jediná výhoda je snad možnosti propojení, MIDI a usb na nahrávání.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Efekty, krabičky, kabely, struny, ... » Multiefekt Boss GT-10B, co vy na to, lišky podšitý?