1 Naposledy upravil: Sympatax (05. 07. 2010 21.41:31)

Téma: GK BK 600- Hraje si, že nechce hrat

mam malou story a malej dotaz:

No tak dneska jsem zase přestěhoval aparat zpatky domu, zapojim to a necham to ležet že si večer zahraju. Jen jsem zkontroloval jestli to funguje a fungovalo. No a teďka jsem čapnul basu do ruky a zapnul jsem zesík a ono prd. Vše svítí jak má, jen prostě basa se neozývá.  Tak jsem to vše nakroutil na 12h a pořad taky nic. no tak jsem chvili hral (tak minutu a pul )naprazdno celej spocenej jestli mi neodešel zesilovač a najednou jeba a basa se ozvala.

A ja se ptam : Je todle normalni, že občas při spuštění to má delay jako prase? jako docela jsem byl ve stresu.:rolleyes:

Edit: Teďka jsem koukal že při přepínání Active/Pasive na zesiku  nesvítí taka oranžova kontrolka. A když uplně vypnu zesilovač tak najednou jen problikne. What´s the fuck?

Ibanez SR 505; Cort B4 OPB
GK Backline 600 + GK BLX 410+ GK BLX 115
Ashdown Chorus Plus--> EHX Blogger--> EHX Mole
D´Addario strings,Warwick Red Label, Darco.....
http://bandzone.cz/fan/sympatax
0 xLajků:

2

Re: GK BK 600- Hraje si, že nechce hrat

Čistě teoreticky: nepřehřívá se? Některé zesilovače mají teplotní ochranu...

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

spíš bych viděl krpu v kabelu, konektorech atd.

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

4

DalajVladan napsal:

Tak nad tím jsem ani neuvažoval. To je snad jasné, že si dotyčný zkontroluje, jestli nemá fprdely kabely.

0 xLajků:

5

Aidamos napsal:
DalajVladan napsal:

Tak nad tím jsem ani neuvažoval. To je snad jasné, že si dotyčný zkontroluje, jestli nemá fprdely kabely.

Sympatax napsal:

najednou jeba a basa se ozvala

možná ho jen podceňuju big_smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

6

me ta ledka pri vypnuti problikne taky. ta hlavni ledka uz je prepla z cervene na zelenou? big_smile zkontroloval bych poradne kable, taky zkus basu pichnout jinam, hraje to treba i z FX return

0 xLajků:

7

No domam mam 4 kabely a v tu chvíli jsem zkoušel všechny a myslím že kabelama to nebude. smile

Cassusi neboj je přeplá na zelenou takovej moron nejsem big_smile

Jinak to nemá možnost jak se přehřívat. Píchnul jsem to hned do elektriky a nastartoval. pak viz story up there.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Aidamos (06. 07. 2010 10.33:15)

Sympatax napsal:

No domam mam 4 kabely a v tu chvíli jsem zkoušel všechny a myslím že kabelama to nebude. smile

Cassusi neboj je přeplá na zelenou takovej moron nejsem big_smile

Jinak to nemá možnost jak se přehřívat. Píchnul jsem to hned do elektriky a nastartoval. pak viz story up there.

Tak f tom případku už vím co s tím je. Je to rozbitý lol
Rozdělat, kouknout. Studeňáky, uklepaný drátky, etc. i s Mišíkem.

0 xLajků:

9

podle toho, cos napsal nahoře to vydím na přepínač mute, nebo něco v tom vstupním obvodu, zesák jako tykový snad bude ok.

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

10

zkus basu zapojit primo do toho FX return,jestli to pojede,tak je chyba fakt nekde v tom vstupu

0 xLajků:

11

No zesík už běží teďka normálně, ale todle se mi stalo už dvakrat za sebou a jako nechtěl bych aby se mi to stalo zase na nějkym gigu či tak smile  Takže asi se budu musetkouknout dovnitř no smile

0 xLajků:

12

Tenhle zesák mám taky a občas s ním jsou problémy... jednu dobu mi dělal to, že i čistý kanál lehce zkresloval a hrál potichu. Nemoh jsem přijít na to, čím to je, tak jsem jej dal opravit. Týpek byl odborník, ale i přesto nepřišel na žádnou závadu, jen to vyčistil, opravil poťák a řekl, že když to bude moc tiché, ať se nebojím to vyšťavit klidně na max.
Z důvodu, že tahle hlava není tak úplně spolehlivá, jsem si koupil levně starší Warwick Pro Fet, který je při stejném výkonu hlasitější (nebo se spíš v tvrdě metalové kapele líp prosadí) a hlavně s ním nikdy nebyly žádné problémy..
Ovšem Galliena jsem si nechal taky, protože se mi více líbí jeho charakter zvuku a používám jej při alternativnějších pokusech a jamech.. :-)

0 xLajků:

13

zajímavý, to se mi nikdy nestalo... chvíli to vždycky trvalo, než to začalo hrát, ale to bylo tak max patnáct vteřin... mám začít hledat záručák?

--O-o-O--
Epi EB-3, YAMAHA Attitude Standard 5, Fokus-H MM, tele a SG.
so what, i'm still a rockstar...
0 xLajků:

14

Tož ještě pokud člověk koupí používaný zesilovač s neurčitým původem a přístupem původního majitele musí počítat s tím že nemusí fungovat úplně tak jak zamýšleli jeho konstruktéři.Já mám GK Backline 600 jako první majitel už víc než tři roky, to samé platí o reproboxech a nikdy se neobjevil sebemenší problém ať ve zkušebně nebo při živém hraní.

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

15

Janus98 napsal:

Tož ještě pokud člověk koupí používaný zesilovač s neurčitým původem a přístupem původního majitele musí počítat s tím že nemusí fungovat úplně tak jak zamýšleli jeho konstruktéři.Já mám GK Backline 600 jako první majitel už víc než tři roky, to samé platí o reproboxech a nikdy se neobjevil sebemenší problém ať ve zkušebně nebo při živém hraní.

ehm, vzhledem k tomu, že ho koupil ode mě a já ho kupoval novej, tak původ je poměrně určitej a při prodeji jsem se vyjádřil, že pokud bude nějakej problém, tak se má ozvat, že to vyřešíme. navíc jsem jasně říkal, že ho můžeme ještě reklamovat vzhledem k tomu, že je aparát pořád v záruce. takže tak.
jinak s tím souhlasím.

--O-o-O--
Epi EB-3, YAMAHA Attitude Standard 5, Fokus-H MM, tele a SG.
so what, i'm still a rockstar...
0 xLajků:

16

Ja vim ze to bude asi kravina ... ale ma Cort B5 tudiz aktivku. Vidim ze kolega ma B4. Mel sem ten samy problem vsechno dobre zapojene kable v poradku ale basa furt nechtela hrat. Tak sem prepl prepinacem na pasiv a nic. Zjistil sem ze baterka byla z nicehonic KO a ten super vypinac aktiv/pasiv nejak neplni svoji funkci. Narval sem novou baterku a samozrejmne vse ok

Fender American Precision Bass V, Cort B5, Ampeg SVT5 PRO + Peavey 410TVX, Ampeg BA115T
0 xLajků:

17

na B4/5 neni prepinac aktiv/pasiv...basa jede porad pres aktivku,jen to vypina korekce

0 xLajků: