1 Naposledy upravil: kurowec (21. 05. 2010 14.02:44)

Téma: NBE / Kurowec Jazz Bass

Tak tady je můj polovýtvor. Krk a tělo NBE corp. Hořovice.
Krk byl od NBE komplet i s polyester matným lakem bez nulťáku, tělo bylo bez laku a frézování (kromě kapsy na krk)
nulťák Graph Tech, HW je Gotoh, snímače EMG JV, tělo má PU lak.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/3/3444/3444803_d26879e8ff7789de368dc01d0460e1fb/images/P1010031.JPG

více na:
http://kurowec.rajce.idnes.cz/NBE_jazz_bass/

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

2

Re: NBE / Kurowec Jazz Bass

Pardání basa. Jakpak hraje? A co ten krk, je to kvalita?

PS: Na rajčeti musíš kopírovat adresu přímo obrázku, ne celou adresu stránky.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

pekne pekne smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

4

Paráda! Mě se to líbí hodně. Co ty snímadla, budou to asi troch dravečci nemýlím li se?

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

5

safra nějak mě sem nejde hodit obrázek...
tak krk je úplně v pohodě... bezchybný zpracování... trochu tlustší oproti Ibaneze, ale to je o zvyku...
Basu jsem před pár dny smontoval tak bude test s kapelou až na zkoušce v pondělí... jinak hraje myslím dobře. Chtěl jsem úplnej opak oproti tomu Musicianovi... JJ snímače, javor hmatník, pasivní korekce... zvuk je takovej kousavější-kopavější a dřevitější... takovej prostě sprostší... jestli hraje jak Fokus nebo Fender bez porovnání zatím nepoznám smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

6

100+ respekt, krasna prace

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

7

Líbí ani bych tam necpal Pickguard

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

8

kurcatovium napsal:

PS: Na rajčeti musíš kopírovat adresu přímo obrázku, ne celou adresu stránky.

aha... tak proto. Díky... s Rajčetem jsem začal před chvílí...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

9

Pekny. za sebe: Radeji bych udelal custom control plate nez tohle zakonceni do prazdna, idealne control cavity zezadu. Tohle je divny, navazuje to na pickguard kterej tam nikdy nebyl. Tech 6 sroubu mi k tehle klasicke konstrukci taky neprijde adekvatni.
Polyester neni dobra volba na nastroje, obecne se pouziva hlavne na asijskych produktech. ja osobne bych to spis sundal a dal cele do poly. Plus osobne si myslim ze jasanu slusi vice matne satin laky. Tim ti samo nechci kazit radost, je to fakt pekny.

kurowec napsal:

zvuk je takovej kousavější-kopavější a dřevitější... takovej prostě sprostší... jestli hraje jak Fokus nebo Fender bez porovnání zatím nepoznám smile

Myslim si ze nehrozi, EMG sou slusny nakopavadla, to co je na fenderech ve standartu je uplne jina sfera, Fokus - no comment

p. Prochazka o polyesteru: Polyesterový lak: třísložkový lak, který by v průmyslu hudebních nástrojů neměl mít místo. Bohužel výhody, které jsou především v rychlosti a snadné aplikaci této hmoty, mu zaručily trvalou přízeň mnoha firem
Přilnavost laku ke dřevu je zásadně horší, než u jiných vícesložkových laků. Starší typy polyesteru praskaly a loupaly se, podobně jako nitro.
Má velké procento sušiny - až 99%, takže skvěle zaplňuje póry dřeva a téměř nepropadá. Vytváří velmi silnou vrstvu (v tenkých vrstvách špatně a pomaleji reaguje), která je, po úplném vysušení, velmi tvrdá a neumožňuje dřevu kmitat. Obvykle se tloušťka laku pohybuje okolo 1 mm a více. Kdo jel někdy vodu, měl možnost tuto skvostnou hmotu zažít na vlastní kůži, v podobě kánoí a kajaků. Ano, je to ten stejný materiál.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

Jéé...díky všem za pochvalu. Moc mě to těší... chtěl jsem prostě zkusit jak bude hrát basa co si složím sám a nic neošidím... jak moc dá na prdel (nebo nedá) seriovým JB značkám...
l...jinak snímače snímají moc pěkně a jsou hlavně naprosto bez brumu a šumu...
no je to pro mě jinej zvuk... hrál jsem teď pořád jen na seriově zapojený humbuckery...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

11

spider napsal:

Pekny. za sebe: Radeji bych udelal custom control plate nez tohle zakonceni do prazdna, idealne control cavity zezadu. Tohle je divny, navazuje to na pickguard kterej tam nikdy nebyl.
Polyester neni dobra volba na nastroje, obecne se pouziva hlavne na asijskych produktech. ja osobne bych to spis sundal a dal cele do poly.

hodně jsem přemýšlel jak udělat contol plate... chtěl jsem původně zezadu, ale pak jsem to vyřešil takto... pickguard mám k tomu taky. Na rajčeti je jedna fotka... akorát jsem ho tam ještě nedal... a nevím jestli dám... prostě jsem chtěl klasickej vzhled JB.
Jinak k tomu polyesteru... já ho mám od výrobce na krku, ale na těle je polyuretan od Colorlaku... asi jen tři vrstvičky...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

12

Colorlak je vynikajici, pokud mluvime o tom jejich premium laku. Kamarad dela sefa linky, je to fakt nekompromisni kvalita. Ten lak od nich kupuje spousta renomovanejsich firem a prodava pod svou znackou. Kdybys nekdy nevedel roupama coby, sundej tu Policejni Ester z krku a dej to do toho uretanu. 3 Vrstvy jsou az nad hlavu (dela to tak okolo milimetru, polyuretan dela cca 0,2 - 0,4mm v jedne vrstve)

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

pekná, veľmi pekná...aký bol na ňu rozpočet??

0 xLajků:

14

spider napsal:

Colorlak je vynikajici, pokud mluvime o tom jejich premium laku. Kamarad dela sefa linky, je to fakt nekompromisni kvalita

ano presne tak, Colorlak Premium U-1019... ten tam mám... na tvé doporučení, Spidere smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

15

...a pachatel je znamy smile Musim v colorlaku dat vedet jak dobre jim delam marketing a ze by to chtelo par plechovecek laku smile

BTW: Jaka byla spotreba toho laku ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

Smaily napsal:

pekná, veľmi pekná...aký bol na ňu rozpočet??

dřevo mě vyšlo na necelých 5tis. i s poštou, zbytek i s lakem cca 8tis. No prostě jsem se do 13tis. vešel... Vím, že za tu cenu se dá sehnat dobrá basa, ale šlo mě fakt jen o zábavu... chystal jsem se na to už dlouho. A hlavně jsem do toho mohl investovat postupně... jak byly volný nějaký finance tak jsem to mrsknul do dalšího komponentu na basu...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

17 Naposledy upravil: kurowec (21. 05. 2010 13.09:30)

spider napsal:

...a pachatel je znamy smile Musim v colorlaku dat vedet jak dobre jim delam marketing a ze by to chtelo par plechovecek laku smile

BTW: Jaka byla spotreba toho laku ?

...však jsem se nedávno pídil jakej lak používáte na vaše výtvory... mrknul jsem na stránky a hledal v Brně distributora CL. Akorát Premium nikde nemají. Jen na objednávku. Je to docela drahej špás... použil jsem ho fakt málo. Z plechovky 1.1 l asi jen 2dcl... první nátěr jsem hodně naředil...
...a vlastně mě toho naředěnýho ještě spostu zbylo tak na basu padlo fakt minimum... těžko to odhadnu...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

18

nadhera, jak jsi o tom mluvil, tak jsem necekal, ze to bude takhle pekny, cista prace!
gratulace.

0 xLajků:

19

...jenom věcná, je to NBE (kdyby to někdo hledal).

0 xLajků:

20

lukas napsal:

...jenom věcná, je to NBE (kdyby to někdo hledal).

joj pardon... NBA je trochu něco jinšího... díky... opravím

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

21

ondras napsal:

nadhera, jak jsi o tom mluvil, tak jsem necekal, ze to bude takhle pekny, cista prace!
gratulace.

Díky, Ondro... stačilo jen pár šmirglů, vrtačka a modelářská frézka smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

22

Krása smile moc pěkná práce, co víc k tomu dodat smile

0 xLajků:

23

Super načural smile  velice dobre to vyzerá.

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: cassus (21. 05. 2010 14.07:01)

v tech horovicich se takhle normalne prodavaji krky/tela? na strankach sem nic nenasel - resi se to nejak osobne?

jinak teda moc pekna basa

0 xLajků:

25

toto by mě také zajímalo...

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

26

cassus napsal:

v tech horovicich se takhle normalne prodavaji krky/tela? na strankach sem nic nenasel - resi se to nejak osobne?

jinak teda moc pekna basa

no já napsal mail panu Jiřímu Palkovi viz. http://nbe.cz/?s=contacts a slušně se zeptal, zda se u nich nedá sehnat JB krk popř. tělo. No a oni tam nějakej krk měli a tělo mě myslím vyrobili později až dělali zakázku pro USA. Oficiálně to nikde není. Musíš se konkrétně zeptat. Třeba by ti střelili i Spectora v surovým stavu smile smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

27

Nádhera,taky bych tam necpal pickguard..

0 xLajků:

28

Krásný, já bych tam dal čirý plexi alá altelier smile

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: kurowec (21. 05. 2010 18.20:50)

davidak napsal:

Krásný, já bych tam dal čirý plexi alá altelier smile

...jak jsem videl ten Nemuv Atelier tak jsem nad tim zacal vazne uvazovat... je to takovej kompromis... mate nekdo poneti, kde se da sehnat adekvatni plexi? Myslim, ze to tu nekdo resil...Premek a Pako myslim...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

30

je to paráda. to plexi bych tam taky dal, když už je tam control plate

0 xLajků:

31 Naposledy upravil: kurowec (21. 05. 2010 21.15:03)

no asi jo... ja se kdysi zakoukal do basy Tima Commerforda z RATM tak jsem ji chtel mit s controlplate a bez picku i kdyz ho mam v zaloze...
me to s tema potakama primo na dreve a s dirou na elektriku ze zadu prislo tak nejak nudny a proste malo prdacky smile

http://media.photobucket.com/image/Tim% … sKopie.jpg

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

32

to je alew nějaký divný preclík...

znovu se učící žížala a hledač medového zvuku
Hraju na Squier | profyl | www.stanislavkolarik.cz
0 xLajků:

33

Ja bych se nestydel priplacnout pickG (teda jiny nez plexi) na silikon - a je to bez der. Ten silikon hracimu vykonu samozrejme neprida, ale nikdo nerika ze ho tam musi byt pul kila

Plexi koupis treba i v hornbachu, jde jen o to si zmerit tloustku contol plateu a stejnou tloustku zvolit u plexi. Pak to vyrezes a skrabanim se zacisti hrany. popr.  se da zalestit ta hrana. Jinak original pruhledne picky jsou z nejakeho tvrzeneho plexi, ale nikde sem to u nas nesehnal

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: